Haha moja najlepsza kolezanka bedzie miala 2 tyg po mnie corke, dzis sie smialysmy, ze sie zamienimy [emoji23]
Co do wagi, moj 21+2 ma 399 gram i na siatce centylowej ma 9%
A gdzie to sprawdzałaś? Skoro dopiero skończyłaś 21tydzień to twój synek idealnie w średniej sie mieści -
Link do: 21 tydzień ciąży - zmiany w organizmie, proces ciąży, rozwój dziecka
400gr [emoji5] jakbyś już kończyła np.21+6 to wtedy można sprawdzić na 22tydzien, no ale ty dopiero zaczęłaś [emoji3][emoji5]także wg mnie piękny przeciętniak hehe[emoji23][emoji5]i dobrze![emoji8]
Cześć Wam. No niestety nie dowiedziałam się nic na dzisiejszej wizycie. Nie było mojego ginekologa, tylko jakaś ginekolog na zastępstwie. Nie mierzyła nic, bo powiedziała, że na następnej wizycie mój ginekolog pomierzy. Poprosiłam, żeby może chociaż płeć zobaczyła, no ale dzidzi nie chciało współpracować, zacisnęło nóżki, kopnęło w usg i tyle. Następna wizyta 9.lipca. Trochę się martwię, bo to będzie już 22+0tc z OM, a 22+3tc z usg i nie wiem czy to nie będzie już trochę późno na połówkowe.
Tak liczyłam na tę płeć i wszystkie pomiary, a tu nic. Pociesza mnie jedynie fakt, że zobaczyłam dzisiaj chociaż trochę dzidzi i widziałam, że serduszko bije, także chociaż jeśli o to chodzi mogę być spokojna
Wg OM to jeszcze 22+0 czyli ok, a tak w ogole te połówkowe można niby robić do 26tygodnia, także nie przejmuj się [emoji23][emoji106]
Jak takie wstydliwe to może dziewczynka będzie [emoji5]
Hej dziewczyny. Miałam też ciężka noc. Straszny katar i kichanie w seriach po 6 razy na raz. Ból chyba zatok ale nie bardzo mocny i podrażnione drogi oddechowe. Nie wiem czy to alergią czy jakieś przeziębienie. Dodatkowo od 2 dni mam dziwne bóle takie kłujące przy obu jajnikach. Zaczynają się przy jajnikach i ciągną do góry po obu stronach brzucha. Zaczynają się wieczorem jak zasypiam. Mam wrażenie, że gdy leżę na boku ale trochę też na brzuchu. Wczoraj musiałam wziąść nospę. Ból budzi mnie też w nocy. W ciągu dnia jak chodzę to nic takiego się nie dzieje. Może to też pełen pęcherz ale budzi mnie ból A nie uczucie pełnego pęcherza. Tak czy inaczej jak zrobię siku to jest trochę lepiej.
W poniedziałek mam połówkowe to powiem o tym lekarzowi.
Może od leżenia cię boli? Właśnie na brzuchu? A leżysz na prawym czy lewym częściej? Lepiej na lewym boku, no ale wiem z doświadczenia, że czasami dziecku się nie podoba ta pozycja i kopie aż zmienię... No ale moze spróbuj. Jestem ciekawa co ci lekarz powie [emoji5]