reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Hahaha, widzę że i u nas odwieczna wojna płci :) myślę, że nie ma co generalizowac :) dzieci kopiuja zachowania rodziców i innych dorosłych, jeśli my nauczymy chłopców szacunku do kobiet, a dziewczynek wstrętu do plotek i zawisci do żadne płciowe cechy nie będą o tym decydować [emoji14]
@itucha nie poszalejemy tak bardzo niestety ;) A dajcie spokój, mamy gości cały czerwiec, połowę sierpnia i cały wrzesień. Miałam ostatnio jedna znajomą, która chciała przyjechać w drugiej połowie października :D powiedziałam, że mam termin na początek listopada, a ona "ale w ogóle mi to nie przeszkadza!" :D

p19uskjojbeqaxq5.png
Siostra mojego M. jak bylam w poprzedniej ciazy to rzywiozla nam syna na pare dni a byl cale wakacje. Przezylam wtedy straszne zalamanie nerwowe i kryzys w zwiazku. Ale o tym innym razem [emoji3]W tym roku chce nam podrzucic drugiego ale nie ma mowy. Mazury to taki fajny kierunek wypadowy wiec rodzina M np przyokazji chrzcin, urodzin zjezdza na dluzej. Niestety nikogo nie obchodzi ze ktos musi ugotować/zrobić zakupy /posprzaac

Napisane na 5080X w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Esterlica to masz napięty grafik [emoji6] Najlepszy gość to taki co wie kiedy wrocic do domu [emoji6]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Wiecie ja chętnie ugoszczę, ale @Borysiatko ma rację, to niestety nie sprowadza się tylko do noclegu, tylko do ugotowania, zakupów, ogarnięcia mieszkania itd. Wiecie, cały czas trzeba być na baczność. Mogłam znaleźć męża z jakiegoś nieatrakcyjnego turystycznie miejsca, to mi się zachciało Portugalczyka i wyspy ;) jakby co mówię, że już mam jednego gościa, w zasadzie gosciowę na listopad umówiona [emoji14]

p19uskjojbeqaxq5.png

@itucha u mnie dokładnie tak samo ... trendy się tak zmieniają a remontu co chwile nikt robić nie będzie.
Mi styl skandynawski się podoba ale taki nie cegła na ścianie itp tylko drewno, okna drewniane pomalowane bejca na biało, lampki w oknach i mega dużo poduszek i koniecznie włochaty dywanik. Niestety mam zbyt nowoczesny dom aby pójść w tym kierunku :/

@estrelicia niezła znajoma hehe [emoji3]

@Borysiatko nie daj się [emoji6]

U mnie po burzy i ... głowa mi pęka, tak się kończy weekend Eh [emoji17]
Na pocieszenie kupiłam trochę ciuszków w h&m online korzystając z ostatniego dnia zniżki.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja dziś spałam w dzień, odespałam ciut nockę :) później zabrałam się za swoje paznokcie :) u stóp hehe :D frezarka poszła w ruch i w końcu doszłam z nimi do ładu i składu [emoji14] a teraz oglądam wiadomości i jestem przerażona [emoji27] co dzieje się w Londynie... Masakra jakaś

3jgx3e3kn6tipktt.png

To kwestia wychowania a nie plci!
Jedno powiem z wlasnego doswiadczenia, nie oceniajcie zbyt szybko, bo wasze dzieci beda podobnie sie zachowywac, to co kiedys uwazalam za nie wychowanie mylilam z energicznym dzieckiem ;)
Zreszta, mamy jedynakow, innaczej sie wychowuje jedno(ktoremu poswiecamy cala uwage) niz dwojke czy wiecej dzieci. To juz nie to samo!

Katia bez zmywarki masakra :( mam nadzieje, ze uda wam sie szybko zastapic ja nowa lub naprawic.

Moj tata ostatnio mowil ze chce przyleciec w pazdzierniku! Nic nie wie o ciazy I nie chce zeby przylecial, nie wiem jak odmowic ;/ niechce gosci przed porodem, w trakcie I po

Nasmazylam dwie michy faworkow , masakra, pewnie tluszczem smierdze [emoji14]

To kwestia wychowania a nie plci!
Jedno powiem z wlasnego doswiadczenia, nie oceniajcie zbyt szybko, bo wasze dzieci beda podobnie sie zachowywac, to co kiedys uwazalam za nie wychowanie mylilam z energicznym dzieckiem ;)
Zreszta, mamy jedynakow, innaczej sie wychowuje jedno(ktoremu poswiecamy cala uwage) niz dwojke czy wiecej dzieci. To juz nie to samo!

Katia bez zmywarki masakra :( mam nadzieje, ze uda wam sie szybko zastapic ja nowa lub naprawic.

Moj tata ostatnio mowil ze chce przyleciec w pazdzierniku! Nic nie wie o ciazy I nie chce zeby przylecial, nie wiem jak odmowic ;/ niechce gosci przed porodem, w trakcie I po

Nasmazylam dwie michy faworkow , masakra, pewnie tluszczem smierdze [emoji14]
Jeśli nawet moje dziecko będzie się tak zachowywać, to na pewno będę karcić za takowe zachowanie, a nie głupio się śmiała.
Może trochę przesadziłam mówiąc, że chłopcy są źli. Ale wierzcie mi, że patrząc wczoraj na tych chłopców mialam ochotę im nakopać :)
Boli mnie brzuch. Nie wiem co jest grane. W ogóle ostatnio się źle czuje. Wczoraj zwymiotowalam. Choc ostatni raz miał miejsce 3 tyg temu. Możliwe że mdłości wracają??? Co zjem, to mi niedobrze.

Tak jak mówicie zachowanie jest kwestią wychowania... Żłobek pokazał mi jak różni mogą być chłopcy i dziewczynki zarówno jedni jak i drudzy mogą dać w kość i to konkretnie.. Ale zanim zaczęłam pracę w żłobku zajmowałam się dziećmi w prywatnych domach i zazwyczaj jeśli można tak to ująć " wybierałam" chłopców jeśli chodzi o opiekę bo zawsze lepiej się z nimi dogadałam, z moich doświadczeń trafiałam na bardziej niesforne dziewczynki niż chłopców :) także chyba nie ma reguły, a jak ja to mówię wszystkie dzieci są kochane na prawdę tylko trzeba odpowiednio do nich podejść :) może nie mam doświadczenia jako mama ale jako opiekun dzieci jak najbardziej i wyjadę mi się że chyba wychowanie nie będzie ni straszne :D a z kursu który odbywam wyciągam spoooooro przydatnych informacji :) także jestem zdania że każde dziecko jest fajne :) [emoji173]

3jgx3e3kn6tipktt.png

reklama
Ktos pytal o ciagniecie w pepku szczypanie... Ja tak mam dziwne uczucie.
Moje ksiezniczki beda mialy pokoj w fiolecie mebelki sa biale.
A co do seksiku mi tez wrocila ochota;-) a ze doktorek ostatnio dal zielone swiatlo wiec bo stress;-)
U nas leje a my planujemy kolorystyke pokoju oczywiscie mamy szaro mietowy pokoj ale chce cos zmienic;-)

Do góry