reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Mamo4 trzymam kciuki choc jak czytam Twoje wpisy to odnoszę wrażenie ze odważna babka z ciebie:)
Ja mimo ze juz wiem co to cc to mysle ze bede drżała blizej mojego cc.

reklama
Priinceseczka ja z Zu miałam -15kg po porodzie w stosunku do wagi sprzed ciąży.

Mamo-czworki fajnie. Już mniej niż 12 godzin. Przynajmniej nie będziesz sie długo stresować.

Jestem w 40 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

hej hej! sorki że sie nie odzywałam cały dzień, ale dziś przyjechali nasi znajomi z neimowlaczkiem i córeczką starszą i mieliśmy cały dzień zajęty :)
U mnie lepiej, nie zdarzyło się nic tak neipokojącego by na IP jechać, a w razie czego pojadę w środę do mojej gin żeby sprawdziła.

Princeseczka - ja jestem wielka jak szafa ;) rozmiar ok xl , a przed ciążą.. xs. Ale jak pisałam już wcześniej ;) u mnie to "norma" i niestety okropnie mocno tyje w ciąży a potem powolutku to wszystko schodzi (samo - powolutku, z moją pomocą - znacznie szybciej;) ). Więc daję sobie pół roku i wracam do moich ukochanych rurek xs+bluzeczek obcisłych ;)

Mama4 - tryzmam mocno kciuki!

Majdaczek gratulacje:*

Mama czwórki już trzymam za Was kciuki && i dziękuję za pamięć odnośnie ciuchów na patologii a mam jeszcze pytanie mam brać swoje sztućce? Bo kubek biorę

Milagros, krwiaki długo schodzą, ale ważne, że jest mniejszy, powoli zniknie i miejsce szycia też na pewno inaczej będzie wyglądać.
Ja mam ładny szew po cc, ostatnio też miałam, ale co z tego, jak mam skłonność do bliznowców i z czasem blizna zamiast blednąć i cienieć, niestety zrobiła się grubsza i różowa, teraz też pewnie tak będzie, chociaż jakąś maść sobie zamówiłam, to cudów się nie spodziewam.

Priinceseczka, ja też zazdroszczę tej wagi, to przez ten ryż?;) Może powinnam się przestawić... Napisz, co jesz :)

Priinceseczka wróciło teraz ;-) teraz właśnie ważę tyle co przed ciążą z Zu, ale weź pod uwagę też to, że ja ją karmiłam 25 miesięcy, a to też moim zdaniem jest jakieś wspomożenie dla utrzymania dobrej wagi. Nie wiem jak przy chłopcach, ale moja rodzinna doktorka powiedziała, że dziewczynki tak wysysają z mam i widać, że ze mnie wysysa strasznie. Dziś nawet przypadkiem trafiłam ba zdjęcie z okresu jak Zu miała pół roku i wyglądałam już za chudo. Aż brzydko.

Jestem w 40 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

U nas bez zmian kulamy sie dalej. Dzisiaj Basia miała dzien rysowania szminka po brzuchu:) trochę fotek porobiliśmy bo przez to ze od sierpnia głownie jestem "człowiek udomowiony" to jakoś mało w tej ciąży było.
Mojego cos bierze przeziębienie, ale po zakupy pojechał Jeżyki kokosowe przywiózł i coca colę waniliowa [emoji12][emoji39] Zgaga mnie dziś meczy. Nie mam pomysłu jutro na obiad, moze naleśniki zapodam. Młoda w sumie duzo wierzga ciekawe kiedy sie jej zechce wyjsc, moze czeka na hiper pełnie ;)

Mamo4 kciukasy&&& juz teraz!

Milagros oby sie wszystko ładnie wchłonęło, rozpuszczalne szwy fajnie, ja przy Basi miałam ściągane i to był dramat, ciekawe jak teraz u nas w szpitalu.

Iza dobrze ze lepiej, moze to jakies reakcje tez na to co Ty jesz, obserwuj:)

Milia co do maści na blizny to mi chirurg mówił po usunięciu pieprzyka ze smarować najwcześniej po 3/4 miesiącach, bo jak na świeża bliznę zacznę to potem sie blizny rozchodzą i efekt jest odwrotny do zamierzonego.

My idziemy oglądać jakiś filmik, tylko czekam aż Baśka zaśnie bo od godziny przychodzi ze nie moze spac;) dobrze ze jutro szkoła na popołudnie;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Milia też mam problemy z bliznami i też nie liczę na piękną kreseczke. Ale stwierdziłam że zaaszaleje z jakąś droższa mascia silikonowa. Np 6lat temu usuwalam pieprzyk z piersi bo był podejrzany to Blizne mam płaską Ale dwa razy większa niż pieprzyk był. A to jeszcze na piersi więc skóra sama się ciągnęła ze dwa szwy wypadły. A pan dr tak się starał z 10szt założył drobniutkich. Nie mam na to wpływu trudno.

Dziewczyny bez dostawek do łóżka. Udaje wam się w nocy odkładać maluchy do łóżeczek czy śpią z Wami?

Jestem w trakcie 39 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji480][emoji274][emoji254]

reklama
Emalka nawet jak przy poprzednich dzieciakach miałam dostawkę, spały ze mna. Teraz nawet dostawki nie kupowałam ;) młody ostatnio w nocy spi na mnie i bardzo nam z tym dobrze :) w dzień pięknie spi w wozku(lozeczku). A noc jest nasza ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Do góry