reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Mamo4 trzymam kciuki choc jak czytam Twoje wpisy to odnoszę wrażenie ze odważna babka z ciebie:)
Ja mimo ze juz wiem co to cc to mysle ze bede drżała blizej mojego cc.

reklama
Priinceseczka ja z Zu miałam -15kg po porodzie w stosunku do wagi sprzed ciąży.

Mamo-czworki fajnie. Już mniej niż 12 godzin. Przynajmniej nie będziesz sie długo stresować.

Jestem w 40 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

hej hej! sorki że sie nie odzywałam cały dzień, ale dziś przyjechali nasi znajomi z neimowlaczkiem i córeczką starszą i mieliśmy cały dzień zajęty :)
U mnie lepiej, nie zdarzyło się nic tak neipokojącego by na IP jechać, a w razie czego pojadę w środę do mojej gin żeby sprawdziła.

Princeseczka - ja jestem wielka jak szafa ;) rozmiar ok xl , a przed ciążą.. xs. Ale jak pisałam już wcześniej ;) u mnie to "norma" i niestety okropnie mocno tyje w ciąży a potem powolutku to wszystko schodzi (samo - powolutku, z moją pomocą - znacznie szybciej;) ). Więc daję sobie pół roku i wracam do moich ukochanych rurek xs+bluzeczek obcisłych ;)

Mama4 - tryzmam mocno kciuki!

Majdaczek gratulacje:*

Mama czwórki już trzymam za Was kciuki && i dziękuję za pamięć odnośnie ciuchów na patologii a mam jeszcze pytanie mam brać swoje sztućce? Bo kubek biorę

Milagros, krwiaki długo schodzą, ale ważne, że jest mniejszy, powoli zniknie i miejsce szycia też na pewno inaczej będzie wyglądać.
Ja mam ładny szew po cc, ostatnio też miałam, ale co z tego, jak mam skłonność do bliznowców i z czasem blizna zamiast blednąć i cienieć, niestety zrobiła się grubsza i różowa, teraz też pewnie tak będzie, chociaż jakąś maść sobie zamówiłam, to cudów się nie spodziewam.

Priinceseczka, ja też zazdroszczę tej wagi, to przez ten ryż?;) Może powinnam się przestawić... Napisz, co jesz :)

Priinceseczka wróciło teraz ;-) teraz właśnie ważę tyle co przed ciążą z Zu, ale weź pod uwagę też to, że ja ją karmiłam 25 miesięcy, a to też moim zdaniem jest jakieś wspomożenie dla utrzymania dobrej wagi. Nie wiem jak przy chłopcach, ale moja rodzinna doktorka powiedziała, że dziewczynki tak wysysają z mam i widać, że ze mnie wysysa strasznie. Dziś nawet przypadkiem trafiłam ba zdjęcie z okresu jak Zu miała pół roku i wyglądałam już za chudo. Aż brzydko.

Jestem w 40 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

U nas bez zmian kulamy sie dalej. Dzisiaj Basia miała dzien rysowania szminka po brzuchu:) trochę fotek porobiliśmy bo przez to ze od sierpnia głownie jestem "człowiek udomowiony" to jakoś mało w tej ciąży było.
Mojego cos bierze przeziębienie, ale po zakupy pojechał Jeżyki kokosowe przywiózł i coca colę waniliowa [emoji12][emoji39] Zgaga mnie dziś meczy. Nie mam pomysłu jutro na obiad, moze naleśniki zapodam. Młoda w sumie duzo wierzga ciekawe kiedy sie jej zechce wyjsc, moze czeka na hiper pełnie ;)

Mamo4 kciukasy&&& juz teraz!

Milagros oby sie wszystko ładnie wchłonęło, rozpuszczalne szwy fajnie, ja przy Basi miałam ściągane i to był dramat, ciekawe jak teraz u nas w szpitalu.

Iza dobrze ze lepiej, moze to jakies reakcje tez na to co Ty jesz, obserwuj:)

Milia co do maści na blizny to mi chirurg mówił po usunięciu pieprzyka ze smarować najwcześniej po 3/4 miesiącach, bo jak na świeża bliznę zacznę to potem sie blizny rozchodzą i efekt jest odwrotny do zamierzonego.

My idziemy oglądać jakiś filmik, tylko czekam aż Baśka zaśnie bo od godziny przychodzi ze nie moze spac;) dobrze ze jutro szkoła na popołudnie;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Milia też mam problemy z bliznami i też nie liczę na piękną kreseczke. Ale stwierdziłam że zaaszaleje z jakąś droższa mascia silikonowa. Np 6lat temu usuwalam pieprzyk z piersi bo był podejrzany to Blizne mam płaską Ale dwa razy większa niż pieprzyk był. A to jeszcze na piersi więc skóra sama się ciągnęła ze dwa szwy wypadły. A pan dr tak się starał z 10szt założył drobniutkich. Nie mam na to wpływu trudno.

Dziewczyny bez dostawek do łóżka. Udaje wam się w nocy odkładać maluchy do łóżeczek czy śpią z Wami?

Jestem w trakcie 39 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji480][emoji274][emoji254]

reklama
Emalka nawet jak przy poprzednich dzieciakach miałam dostawkę, spały ze mna. Teraz nawet dostawki nie kupowałam ;) młody ostatnio w nocy spi na mnie i bardzo nam z tym dobrze :) w dzień pięknie spi w wozku(lozeczku). A noc jest nasza ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Do góry