reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

No Kliska gratulacje:) szybko poszło!!!!

My dziś byliśmy u rodziny, wlasnie wróciliśmy, Basia bawiła sie z kuzynka, trochę sie nam zasiedziało [emoji18]

Kejti niefajnie z tym spojeniem, dobrze ze w poniedziałek sprawdzisz.

Ivi i jak?

Karosznurek, Koalka ech te dziady! Dzielne z Was dziewczyny:)

Mnie tam czasem zaboli cos jak podnoszę nogę do góry, ale nie jakoś dramatycznie.

Ostatnio mi koleżanka mówiła ze jej przyjaciółka rodziła w Szwecji, tam to jest dopiero cyrk. Poród zajął jej tydzień, najpierw chodziła z rozwarciem na 4 cm bo nie miała regularnych skurczy a oni nie podają oksy i odesłali do domu a jak odeszły jej wody po 4 dniach to powiedzieli ze ma jeszcze 2 dni na poród i nadal nie wywoływali skurczy...i tak urodziła po tygodniu. Tam sie nie przyspiesza w żaden sposób porodów jak nie ma ku temu wskazań lub zagrożenia... tylko czekają aż natura zadziała.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Skrzat to co w tej Szwecji to niezły bałagan ,czyli u nas jednak jeszcze nie jest tak najgorzej ☺
Ja mam problemy z kp maly niby chętnie by jadł ale to zajmuje godzinę a on i tak za moment taki głodny az się trzęsie a ja muszę to wsadzac pod lampy:unsure: masakra daje mu później mm bo inaczej nie ma opcji. Mnie sie robią stwardnienia troche odciagac teraz zimne okłady jednym słowem stednio:oo2:

Basienka, ja tteż myślałam, że mam czas, ale w środę ginekolog powiedziała, że coś mało tych płytek krwi, zleciła badanie w innym laboratorium, wieczorem jak wróciliśmy do domu to poszłami krew z nosa i nie mogłam jej do ok. 4 zatamować. Na drugi dzień rodzinny i ppokazałam mu ten wynik mmorfologii, zlecił powtórkę. Na drugi dzień znów morfologia i jeszcze takie bbadanie płytek na jakiś cytrynian. Wyszło, że 80 tys, wiec ddostałam skierowanie na oddział patologii ciąży.
Nie mieli miejsc, więc mnie na poniedziałek chcieli.
Joasia, w sumie to 2 razy z przerwą na zakupy w centrum handlowym (uznałam o 18 w piątek, że ttrzeba iść na spacer). Mąż nie do wypożyczenia xD Ale pprawdą jest, że wsparcie drugiej osoby dużo daje :)

Mój chciał wczoraj coś pobzykać, ale powiedziałam mu, że nie ma szans. Ja rodzic w nocy nie chce. Z resztą byłam wymęczona poprzednią nocą i widać, bo spałam aż do teraz.
Dziś pewnie na jakieś szlajanie po galerii się wybierzemy, o ile fizycznie dam radę, bo z tym przez ten opadnięty brzuch coraz gorzej.

Pterusińskej coś nie widać. Pewnie tuli maluszka.

Jestem w 40 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

Milagros nie powinno być skrzepow jak i krwiaka tez nie ...

Dziewczyny na poprawę humoru ;) przed urodzeniem Antka mimo że miałam dużo różnych kosmetyków dla niego skusilam się jeszcze na Nivea płyn do kąpieli fajne z papka wygodne , kapslam w nim małego i powiem że wcale się nie pienil wczoraj dopiero przeczytałam etykietę ze to aksamitne mleczko do ciała nie do kąpieli hahaha

Hej.

Kliska- gratuluję serdecznie. Jak cukry u Ciebie i Maleństwa?

Nie miało kiedy tylko właśnie teraz dopadło mnie przeziębienie.:crazy: Głównie katar mi dokucza ale to i tak męczące strasznie.
Mam nadzieję , że maluch będzie ładnie cycał i go nie zarażę.
Do szpitala Mam się zgłosić do 12 więc jeszcze troszkę czasu z dzieciakami mi zostało.

Mamo 4 juz dzis do szpitala? Myślałam że jutro [emoji5] boję się razem z Tobą. Ale musi być dobrze.

Też myślę że pterusinska już po wszystkim.

Kejti daj znać jak po nocy.

Jestem w trakcie 39 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji480][emoji274][emoji254]

Keejti to krwawienie nie u mnie a u Ivi[emoji6]

Ivi i jechalas sprawdzić na ip? Może to po tyć lekarstwach...

Kliska serdeczne gratulacje! [emoji2]

MartiniM mój też był taki nie najedzony ale to się później unormuje.. dobrze że jakoś sobie radzisz[emoji6]

Joasia mi poród w nocy odpada ale tylko że względu na problem z opieką dla Niko...

Linka haha a to dobre[emoji23] dwa w jednym masz[emoji23]

Mama czwórki to już dziś jedziesz? Powodzenia[emoji10][emoji10][emoji10]

Jestem w 41 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 05.11

reklama
Mamo-czworki powodzenia! Może jeszcze do tej 12 jakąś inhalacje czy coś sobie zrób.

Ivi mam nadzieję, że już w porządku.

A my teraz po "wlewie" [emoji23][emoji23][emoji23] po obiedzie na galerie o ile Zu nam wcześniej nie zaśnie. Ale mam plan wciąć wózek to może w nim zaśnie, bo znając R. na Tule nie na się namówić, ale ją też wezme w razie W.

Wypiłam dziś kawę pierwszą od paru miesięcy, bo co rano tylko wącham i patrze jak R. pije. Mam tylko nadzieję, że migreny od tego nie dostanę.

Jestem w 40 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

Do góry