reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

A mój od wczoraj miał biegunkę .. dzisiaj wstaliśmy i o 8 pojechalismy na sor , tam babka zaczęła drżeć się że za długo czekaliśmy wysłała do szpitala, zrobili krew i mocz ..tutaj przyjęli ale krzywo patrzyli.. że dupe im zawracamy.. ale wszystko ok , usg brzucha proponowali ale już byliśmy wyczerpani siedzeniem ( do 17) i w tyg pojade zrobię prywatnie ..

[emoji175][emoji7]synek już jest z nami [emoji7][emoji175]

reklama
Milagros ale powinnam z tym na ip ruszyc czy raczej bez sensu? No nie dam rady chodzic doslownie

Jestem w 40. tygodniu ciąży <3

Kejtii, chyba rozumiem twój ból. Ja to ostatnio nie potrafiłam ani chodzić ani wstać bo tak mnie bolało. Jak narazie trochę ból się zmniejszył i nie jest taki dokuczliwy.

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka

Keejti ja mam tak jakby mi ktoś krocze skopał i jak rozchodzę to jest ok, ale np. każde nocne wstawanie na siku to jakaś masakra.

Odesłałem dziś trochę nocke podczas drzemki Zu. Dobrze, że jeszcze je ma. Spałam ponad 2 godziny.

W sumie wszystko się wyciszyło, ale brzuch ciągle dziwnie czuję. Jakby dzidek był na prawdę bardzo nisko i strasznie się rozpycha.

Jestem w 40 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

Hmm a gdyby bylo rozejscie to jest to przeciwwskazaniem do sn? Chyba nie co?
Chyba na ip sie wybiore zobacze jeszcze jak jutrzejszy dzien. Bo i tak ktg musze zrobic.

Asia Tobie brzuszek opadl to moze juz niedlugo ;)

Jestem w 40. tygodniu ciąży <3

Kejti to zależy chyba od stopnia rozejscia. Pisałam kiedyś moja siostra z tego powodu miała już 2cc [emoji53]

Iza co za dzień. Cały dzień w szpitalach i w sumie nic nie wiecie. [emoji34]

Milagros Twoje łyżki do butów lekko mnie przerazily. [emoji33][emoji44][emoji32]

Mama 4 też ostatnio trafiam na takie historie. A to dziecko 6kg rodzinę naturalnie, a to ta historia ze Starachowic o rodzeniu na podłodze o przed chwilą o Koninie że dziecko umarło po odcieciu pepowiny. Masakra jakas dookoła [emoji32][emoji32][emoji32]

Jestem w trakcie 39 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji480][emoji274][emoji254]

Milagros bardziej jakby mi chciał pomachać.

Keejti no niestety raczej przeciwskazanie do sn, więc sama sie tego boje.

Jestem w 40 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

Czytałam zacięcie i przebrnęłam przez całe 150 stron. Wszystkie świeżo upieczone mamusie ściskam i zazdroszczę, że macie to już za sobą! Zdjęcia maluszków piękne <3 Jeśli macie ochotę to wrzućcie więcej, żebyśmy my - jeszcze brzuchate - mogły sobie powzdychać ;)
Pozostałe dziewczyny proszę ściskajcie nogi, bo ja termin mam dopiero na 24 listopada i nie chcę tu zostać sama!!!

Dziewczyny,które już mają maluszki.
Czy Wasze maluchy przed porodem były faktycznie bardzo mało ruchliwe?
Mój synek dzisiaj jest strasznie leniwy i nawet wbrew cukrzycy zjadłam słodkie ciastko i nic to nie pomogło. Ruszać się rusza ale mniej niż zazwyczaj i zdecydowanie delikatniej.

Mój maluch bardzo mało się rusza. Trochę mnie to niepokoi, bo do terminu zostało jeszcze 19 dni...

mój mały to najczęściej dupke wypina z lewej strony pępka a nogi pcha z prawej w żebra :D:D

To możemy sobie przybić piątkę! Moja dzidzia dokładnie tak samo się wypina :)

Kurczę brzuchol mnie" ćmi" od rana. Tak jakby lekko na okres. Nie są to skurcze ale lekkie pobolewania i nie bardzo wiem co z tym fantem zrobić... Na IP nie pojadą bo mnie wyśmieją, ze mam 4 dzieci i nie wiem jak skurcze porodowe wyglądają. Może Nospa coś by pomogła. Macie takie pobolewania?

Mam dokładnie tak samo. Boli mnie brzuch jak na okres, ale po kilkudziesięciu minutach przechodzi. To moja pierwsza ciąża, więc nie wiem do końca czy tak ma być...

Dziewczyny czy Wy też macie takie, za przeproszeniem, gówniane noce? Ja już od miesiąca spać nie mogę, miednica mi trzeszczy, przewrócić się na drugi bok sama nie umiem. Śpie po 6 godzin, ale z przerwami na siusiu co godzinę/dwie. I jak po takim maratonie można mieć siły na poród???

Mamo 4 ja jeszcze wypisu nie mam :) Jak byłam usypia i lyzeczkowana po 2 porodzie ani słowa o tym w wpisie nie było więc wątpię że teraz będzie tym bardzie ze było by to na żywca robione ... Mojemu małemu tez dali na początku wypis zły , że niby miał ostra zoltaczke i pod lampami był zmieniali później i koniec końców nawet nie pisze na nim ze był pepowina owiniety o zachlysnieciu się wodami nie wspominając ...nawet nie napisali ze dziecko sinieje

reklama
Ivi z tym krawieniem chyba powinnan pojechać!!!!!
Mnie spojenie bolało przroikropnie. Byly dni ze chodzac lapalam sie ściany...
A teraz wszystko minęło im dalej jesten po terminie...tym mniej odczywam jakichkolwiek symptomow. Grr.

Do góry