reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Hej mamuśki

Ja was czytam, ale mam ostatnio taki podły humor że nie chce was nim zarażać... no i na nadmiar czasu też nie narzekam..

Ale mam torbę spakowana [emoji6]

Kupiłam sobie oeparol i pytanie jak go bierzecie? Liście malin też chciałam ale ciężko u nas je znaleźć.. w aptekach lipa a sklepu zielarskiego nie ma u nas w mieście[emoji52]

I mam jeszcze jedno pytanie a właściwie prośbę!
W sobotę jadę do szpitala w którym chce rodzić i chce się wszystkiego dopytac... podsuncie mi propozycje co dobrze wiedzieć...
Na pewno zapytam czy rodzi się w swojej koszuli czy dają (poprzednio rodzilam w takiej szpitalnej), muszę zapytać o podkłady na łóżko no i nie wiem co jeszcze... o zzo...

35 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

reklama
A skad wiecie o kodach do smyka? Jakies dobre te promocje? Moj Julek dresow nie ma nic to moze bym cos znalazla

Jestem w 33. tygodniu ciąży <3

Dziewczyny, powiedzcie mi czy do cc zakladalyscie stanik ten do karmienia? Czy szlyscie "nagie"? Chyba jak przed cc nie zaloze to pozniej tez tak od razu nie zaloze bo przeciez wstac nie mozna. A z drugiej strony czy w staniku bedzie wygodnie?
Jak to bylo u Was?

Mój się domyślił z tym obiadem/kolacją :D heh, zamierza zostać policjantem albo żołnierzem, więc wcale mi nie dziwne, że umie wyczuć. W każdym razie kupię mu chyba coś słodkiego, bo jęczy strasznie, że ma ochotę, więc mu to zapewnię :) Przecież nie musi się męczyć razem ze mną :)
Wczoraj uszyłam piłeczkę sensoryczną dla naszej Marysi na podstawie jednej strony: Link do: Piłeczki z grzechotką. Jak zrobić wspaniałą zabawkę dla dziecka
Może któraś też będzie miała ochotę :) U mnie jeszcze brakuje wypełnienia i grzechotki w środku, ale dzisiaj lub jutro pojedziemy do sklepu, więc sobie kupię plusz.
No i zrobiłam jeszcze naszyjnik na podstawie tej: Link do: a bit of sunshine: make something monday :: teething necklace
I chyba zrobię jeszcze jeden mniej kolorowy :)
Jeszcze chcę zrobić kilka zabawek dla małej: na pewno jakiegoś rysia sensorycznego, jakąś jeszcze grzechotkę, jakiś gryzak z drewnianym kółkiem i widziałam jeszcze takie pudełko ze sznurkami na zewnątrz, które się wyciąga, podobno frajda dla dziecka :)
Choroba poszła w niepamięć, cukrzycą się nie przejmuję i cieszę się, że wróciła mi taka radość z tworzenia :)
Przynajmniej nie myślę o porodzie :D
Co do bóli to też czuję, że jest już trochę ciężej: kręgosłup, bóle między żebrami i jeszcze te mocne kopniaki Marysi. Mam nadzieję, że nie będę musiała dużo siedzieć na uczelni, bo mój kręgosłup nie wyrobi na tych niewygodnych siedzeniach.
img (1 of 3).jpg
img (2 of 3).jpg
img (3 of 3).jpg

Załączniki

• img (1 of 3).jpg
    img (1 of 3).jpg
    706,6 KB · Wyświetleń: 196
  • img (2 of 3).jpg
    img (2 of 3).jpg
    705,7 KB · Wyświetleń: 196
  • img (3 of 3).jpg
    img (3 of 3).jpg
    731,4 KB · Wyświetleń: 196
Kliska zdolna jesteś :)
Ja to mam dwie lewe.
Kejti na smyku wszystko -50% ale mozna szału dostać strona sie wiesza, ja wczoraj po północy robiłam zakupy moze juz ludzie spali bo dałam radę. Kurier był przyniósł ciuszki z 5-10-15 szok wczoraj o 11 zamówiłam a dzisiaj u mnie, do szybkości smyka sie nie równa [emoji28]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Karosznurek, może lepiej już jechać. Albo zadzwoń do ginekolog i niech ona na Ci sprawdzi tętno płodu albo chociaż zrobi szybkie usg. Po co masz się katować?

Joasia o matko. Az wejde zaraz poczytać. Moja bliska koleżanka rodziła 3 tyg. Temu i chwalila sobie bardzo. Ja wychodzę z założenia że w każdym szpitalu zdążają się jakieś trudne przypadki. Ja znów na fb o rycerskiej ostatnio czytalam o wypychaniu dziecka na siłę

Karosznurek zjedz coś słodkiego żeby pobudzić dzidzię

reklama
Princeseczko do cc idziesz tylko w koszuli i jest to zazwyczaj ich taka papierowa , krótka z wycięciem z tyłu na kregoslupie...
Pierwsza dobę lezysz bez możliwości wstania tylko podsuwaja Ci dziecko do karmienia . Po tym czasie zdejmuja Ci woreczek na mocz i idziesz po prysznic. Potem już ubierasz się jak chcesz

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry