reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Mamusia mój też już wysoko jest, właśnie przed chwila tez się tak bawiliśmy on się wypycha ja pukam albo głaszcze. Takie pierwsze zabawy, sama przyjemność ;)

Jutro idę na glukozę, trzymajcie kciuki za mnie, oczywiście najbardziej głodna teraz jestem a już się boję jeść tak późno.

reklama
Katerineczka a widzisz ja sie przeraziłam ze to aż tak i nie wiedziałam co myśleć. Dziękuję i trzymam kciuki za glukozę może nie będzie źle ale brak jedzenia to ogromny minus a tu jeszcze trzeba siedzieć 2 godz.

Katerineczka ja tez jutro będę miała tę wątpliwą przyjemność napić się glukozy i posiedzieć 2 godz. O głodzie. Ja już jestem glodna jak o tym pomyślę. Bo zanim się wygrzebie rano, zanim dojadę a w labo na pewno kolejka to śniadanko w południe machnę

Napisane na GT-I9105P w aplikacji Forum BabyBoom

Katerineczka ja jadłam wczoraj o tej godzinie ciastoni kielbaske glukoza wyszła mi super :)

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Milagros to ty masz super spalanie, ja w poprzedniej ciąży miałam 2 razy robiona no pierwsza wyszła bardzo kiepsko, a wtedy właśnie późno jadłam i słodkie tez, a na drugą starałam się już tak nie jesc chociaż od 21 22, i było już ok. Ale moja ginka i tak już panikowala ze to cukrzyca i żyć mi nie dawała. Wiec wole się przemęczyc, no chyba ze się nie uda i zwymiotuje. Najgorzej się boję tego siedzenia tam w przychodni, duszno strasznie i śmierdzi. Wtedy uprosilam ze usiade sobie w aucie drzwi otworze i jakoś się dało. Spróbuję teraz tak znowu. Wiadomo że to chodxi o to żeby siedzieć i nie spalać w inny sposob, ale do auta to blisko bardzo jest ;)

Katerineczka ja zwymiotowalam przed, później strasznie się meczylam te dwie h mała kopala mi w żołądek.
Też pilam drugi raz bo pierwsza wyszła dość płaska i byla robiona 12-13tc bo było podejrzenie cukrzycy (na czczo glukoza wyszla mi 93) i miałam nadzieję że jak w tym 12tc wyszło ok to teraz nie będę musiała ale jednak musiałam pić znów :( i jak dobrze pamiętam było 60cos 80cos i chyba 102.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Katetineczka i firana kciuki za to jutrzejsze paskudztwo bleeeee mnie to czeka za jakies półtora tygodnia.

Katerineczka dzieki za odpowiedz. Ja w sumie nigdy nie chodziłam do kardiologa bo z sercem mam wszystko ok. Ale tym razem jesli puls mi skoczy tak wysoko jak wtedy to pójdę do kardiologa. W tamtej ciazy miałam krwawienie i przez miesiac nie mogłam sie nigdzie ruszyć bo lezalam w szpitalu, tam mi to wykryli i konsultowali z kardiologiem, neurologiem, okulista, internista a nawet psychiatra. I nic mądrego nie wymyślili.
Jednak tak po czasie mysle, ze wtedy powodem tak wysokiego pulsu było cisnienie i obrzęki. Brałam dopegyt na cisnienie, nawet doszłam juz do 8 tabletek na dobę ale to nic nie pomagało. Cisnienie wariowało a puls jeszcze bardziej. A pozniej obrzęki na nogach miałam takie ze nogi w kostkach równały sie z moimi łydkami. Teraz odpukać cisnienie w porządku a puls unormował mi sie i trzyma sie koło 100, wiec tak na granicy normy w ciazy.
Jak by zaczął wariować to biegiem lecę do lekarza.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Dziewczyny kciuki za glukoze :-*

Katerineczka ja przed krzywa tez nie jadlam od godz.20.
Jesc mi sie rano chcialo ale jak wypilam glukoze to mi przeszlo i jakos dalam rade tam wytrzymac bez jedzenia. W domu zjadlam ok.11

Bedzie dobrze laski:-*

Mnie moj maly skarb obidzil chwile po 5 wypychaniem :-) ale ja sie jeszcze z nim tak nie bawilam jak Wy dziewczyny :-) on jak sie wypycha to szybko znika:-)

Milego dnia:-*

Do góry