reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Linka -Dziewczyny dobrze piszą. Teraz pobiera się łącznie 3 razy-raz przed i 2 razy po spożyciu 75 g glukozy.

Katerineczka- ja już się przyzwyczaiłam, że tam ciągle mnie coś kłuje, rwie...po prorstu przestałam zwracać na to uwagę. Lekarz nigdy nie zwracał mi uwagi na zrosty , więc pewnie ich nie było widać, a ten na obrazie był spory, nie mówił ile ma cm. ale był stosunkowo duży. Mówił, że na chwilę obecną nie dotyka dziecka więc nie ma znaczenia, ale przecież dziecko rośnie, a poza tym może się jeszcze w każdej chwilii obrócić.

reklama
Hej ja tez już glukozę cytrynową zaliczyłam. Teraz czekam do 11 i do 12. Z palucha miałam 73. Potem jadę do hurtowni z art.dla niemowląt. Poogladam pewnie tylko, podotykam a potem zam. Na necie.

Napisane na GT-I9105P w aplikacji Forum BabyBoom

Keejti mi też dokucza zgaga ale jak na razie nie codziennie. W poprzedniej miałam dzień w dzień , cokolwiek zjadlam :(
Basienka super :)
Dziewczyny kciuki za glukoza
Linka no i Nas też była 2 dni temu taka. Nie w Stalowej a obok gdzie teściowa mieszka. Tak samo ludziom popalilo telewizory i komputery. Mówiłam mojemu że może teraz nie będzie się śmiał jak wyl zasilanie. U nas wczoraj pogrzmislo i delikatnie tylko popadalo a taka duchota że ja jako lubie cieplo mialam dosc
Zależy od labo bo u mnie pobierają tylko 2 razy a w pro familii w Rzeszowie 3 razy

U mnie koszmar z tym moim chorutkiem. Mało spania w nocy bo tylko ciągle płacze a dzisiaj znów duchota

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

I jak tam glukoza dziewczyny? Trzymam kciuki.
Wczoraj jak Lenka zasnęła to wszystko sie uspokoiło chyba szukała sobie w brzuszku wygodnego miejsca do spania a ja się zestrachałam nie potrzebnie. Jeszcze raz dzieki za pomoc!
Diabliczka współczuję chorowitka, bidulek nie dość ze tak gorąco to jeszcze choroba. Dużo zdrówka!

Ja juz po glukozie drugim pobraniu, sklepie i śniadaniu uff udało się ;) teraz jeszcze wynik. Mamusia w pierwszej ciąży wszystko jest nowe to jest zrozumiałe ze się przejęłas, najważniejsze że wszystko dobrze

Diabliczka Zdrówka dla Małego

Katerineczka pierwsze cc miałam gdyz dostałam zatrucia ciążowego i na szybko ratowali dziecko w 35tc.
My wlasnie wróciliśmy z lasu. Chciałam rozprostować kości ale chyba trochę przecięłam z chodzeniem bi teraz średnio sie czuje. Chyba sie zdrzemnę, moze mi to pomoże.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

hej hej :) ja po wyjsciu ze szpitala wybyłam na wioske i mialam problem z netem :( ale juz jestem :)
a powiedzcie..jak bylam w szpitalu i w 22tyg3dniu (to bylo 11lipca)powiedzieli mi, ze malutki wazy 600g to do nastepnej wizyty 03.08 dociagnie do kg :)? to bedzie 25tydz5dz..czy malo prawdopodobne..? patrzylam jakies tabele jak dzieci przybieraja na wadze mniej wiecej w tym okresie ale co strona to inne info :)

Ostatnia edycja:
Nika super spacer w lesie [emoji170]
Uwielbiam
Katarineczka dobrze że już za Tobą

U nas zbiera się znów na burzę. Godzinę temu pogrzmialo i popadalo ,że chwilkę słońce więc ja sru ubrania na dwór i teraz koczuje aby w porę zabrać. Sz na drzemce pół godziny ale już 2 razy się budzil. Od wczoraj zaczyna mi przeszkadzać sikanie w czasie spania i budzi się z płaczem. Najgorsze ze przez ten płacz nic nie zrozumiesz...W dzień już ponad mc bez chodzi ale na spanie zakładam
W nocy spałam tylko od 23-2 bo potem ciahle sie budzil a ok 5 na dobre chcial wstawac co dla mnie jest nie do pomyslenia. Przetrzymalam do 7 i takie było leżenie z przysypianiem. No a po 7 czyscilam kuchnie po wczorajszym robieniu pasztetu i kiełbaski w słoikach przez małża. Kocham jak gotuję ale nienawidzę tego syfu potem bo wszystko już zostawia mi. Poza tym jest wszędzie narozwalane. Oczywiście sam też umie ale koniec jest mój heh
Dzisiaj jeszcze dopieklam słoiki w piekarniku także będzie co jeść . Mieliśmy jutro jechać do rodziców i wszystko się odkłada...

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Diabliczka- niech synuś szybko zdrowieje. Gorączkuje , czy tylko ten kaszel i osłabienie mu dokucza?Zazdroszczę gotującego męża. Mojemu niestety słabo to wychodzi...

Nika - też miałam gestozę w pierwszej ciąży.

Princeseczka- mogę napisać jakie u mnie były objawy zatrucia. W 37 pojawiło się dziwne samopoczucie, obrzęk kostek ,bolała mnie głowa i byłam czerwona jak burak. Po zmierzeniu ciśnienia okazało się , że jest zdecydowanie za wysokie. Pojechałam na IP, tam zrobili badania. Wyszło dodatkowo białko w moczu. Leżałam półtora tygodnia w szpitalu. W każdej następnej ciąży mierzyłam i mierzę ciśnienie codziennie.

Chwalę się;-) ;)Poszłam dziś do lumpka. W Robanie mamy też dział z duperelkami dla domu, jest sporo nowych outletowych rzeczy. Trafiłam kocyk Name It z metkami za 8zł i otulacz używkę na 5zł, był też sterylizator Avent ale bez kabla. Mam tam rzut beretem, więc na bank będę tam częstszym gościem.

Do góry