reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

A to na receptę jest? W piątek mam wizytę ale chyba muszę już coś brać. Właśnie czasem jak coś zjem to tak strasznie żołądek boli ze ruszyć się nie moge

reklama
Kejti to lek bez recepty, są to saszetki z zawiesiną do wypicia o smaku bananowym. Ja je brałam w pierwszym trymestrze bo miałam straszną zgagę, refluks i mdłości.
Niestety macica zaczyna już uciskać na żołądek, stąd pewnie te dolegliwości.

Mamusie przepraszam za wtargniecie ale mam Pytanie . Mialam dzis usg połówkę glowka tydz mniejsza niz reszta . Lekarz pow ze tak nie raz jest, ale ja sie martwię mial ktos tak?

Napisane na HUAWEI Y330-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam rozbieżności właśnie tydzień i nawet nie myślę żeby się martwić. A lekarz też nic na ten temat nie wspomnial
Myślę że to zupełnie normalne, żadne dziecko nie rośnie idealnie wg konkretnego schematu

Ja też bym się nie martwiła. U mnie też nie wszystkie parametry idą w parze także na spokojnie poczekać jakby było coś źle to na pewno wyslalby na dodatkowe badania ;) zawsze sobie tak tłumacze :)

Kejti ja biorę rennie chyba ranigast jeszcze można ale nie jestem pewna musiałabys zapytać w aptece ale rennie na 100% mam o smaku owocowym.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Dziewczyny, nosicie obraczki na swoich palcach? Ja od poniedzialku tak spuchlam ze swoja dzisiaj zdjelam za entym podejsciem... juz mialam wizje rozcinania obraczki przed oczami, ale jakims cudem sie udalo. Mam obraczke soczewkowa i nie odparzyla mnie od spodu. Ba nawet nie czulam ze palec spuchl! Dopiero mama mi zwrocila uwage i chcialam zdjac a nie moglam... dobrze ze zareagowalam w pore. Bo jeszcze pare dni i mogloby byc nieciekawie.

reklama
Princeseczka ja już dawno nie noszę! ;)

Sancia parametry w ciązy mogą się różnić od tego jak naprawdę się dzieciaczek urodzi i nie ma się czym martwic. Mój pierwszy syn szedł idealnie według wieku, drugi był już od ponad połowy ciąży plus 3-4 tyg a urodził się tylko tydz przed terminem ale po prostu duzu bo 4 kg, teraz mały jest według pomiarów zgodny albo 1-2 dni mniejszy ale się nie martwię - sadze ze poszedł genetycznie w męża i będzie drobnej kości no i lżej pojdzie z porodem;) jak nagle nie bryknie ze wzrostem do przodu;)

Linka współczuję stresu z tonięciem synka..ja kiedyś się topiłam, zapadłam się pod wode i tylko nogi było widać, mój brat mnie wyciągnął ale nie pamiętam tego ;/ i nie umiem pływać do tej pory.ale swoich synów zapisze na kurs pływania

Kejti i takie masz sny to potem leżysz i do wc nie wstaniesz ze strachu? Ja pomimo strachu i paraliżu to zawsze wstane sprawdzić co się dzieje taki mam głupi charakter..

Do góry