reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Witam

Współczuję glukozy u mnie gin stwierdził że jak nadczo cukier wporzadku to nie robimy obciążenia ...

Wczoraj po południu była taka burza ze jak piorun walnął to pół miasta nie miała prądu do 3 rano , szłam z psem na spacer to słyszałam że ludzi telewizory popaliLO dekodery eh dobrze ze mnie to ominelo ..
a moi chłopcy w szoku byli ze prądu niema , jak to prądu niema telewizora , a najgorsze internetu nie ma w domu jak tak żyć można , z pierworodnym rozmawiałam ze jak byłam w jego wieku to nie było iternetu to się pytał jak to i co robiliscie jak zylilscie , stwierdził że to przerażające niedosc ze internetu nie było to jeszcze telefonów komurkowych ...:)

Cześć ;)
Ja przed glukoza wieczorem się najadlam :d
Mamusia moja też się tak wypycha i bawi się że mną lub małym :)

Dziś kompletnie bez pomysłu miała być plaża a pogody nie ma

Hej dziewczyny.
Moje dzieciaki wczoraj z tatą pojechały na basen ale długo się nie pokąpali bo deszcz ich wygonił.
Dzisiaj podobnie jak u Keejti mieliśmy iść się kąpać ale faktycznie pogoda jakaś nie tego... Niby duszno ale pochmurnie i nie wiadomo kiedy może lunąć

Trzymam kciuki, żeby glukoza łatwo przeszła , a wyniki wyszły w normie.
Co do obrączki to nie noszę od ok. 2 tyg. Jak zauważyłam, że stopy zaczynają czasem puchnąć, to zdjęłam bo bałam się , że z rękami będzie podobnie.

Linka- hmmm... dziwne z tą glukozą. Ja na czczo badam sobie w domu cukier raz w tyg., ale krzywa to co innego bo chodzi o to jak organizm radzi sobie z taką dawką cukru, a nie tylko o to jaki jest jego poziom na czczo. Wydaje mi się , że teraz to standardowe badanie i robi się je wszystkim ciężarnym, niezależnie od ilości przebytych ciąż i budowy ciała.

Mamusia- to na pewno dzidiza. Mój maluch ostatnio miał prawdopodobnie pupę po lewej stronie pępka i wypychychał to miejsce. Jak go lekko dotknęłam w to miejsce to momentalnie zaczynał się wiercić.

Porobili nam strefy w związku ze ŚDM i nie można się nijak z Nowej Huty wydostać przez weekend. Najlepiej, że u nas de facto przed blokiem przebiega granica strefy i nie wolno mi nawet do sklepu oddalonego o kilometr podjechać, do żadnego hipermarketu nie dojadę- chyba , że autobusem. Dojazd do Centrum samochodem jest praktycznie niemożliwy.W piątek walnę sobie na szybkie SZ co oznacza dojazd do placówki służby zdrowia i tak się wydostanę, ale w sobotę i niedzielę już nic mi do głowy nie przychodzi.

Dziewczyny- tak mi się przypomniało. Ostatnio na wizycie lekarz zauważył zrost w macicy( poza 3 cc mam 2 łyżeczkowania po poronieniu za sobą). Niby uspokajał mnie , że na razie dziecko jest tak ułożone, że nie dotyka tego zrostu, ale tak się zastanawiam co będzie jak dzidziol zmieni pozycję, albo urośnie i zrost będzie go bezpośrednio dotykał... Słyszała któraś coś na ten temat? Co wtedy? Cięcie wcześniej, czy co...

Miłego dnia wszystkim.

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny za kciuki, nie zwymiotowalam, cytrynke pozwolili wcisnąć, niedobrze mi i mam zgage ale jakoś pociągnę do tej 10. Mamo czworki niestety nic mi o zrostach nie wiadomo czy mogą dzidzi przeszkadzać, ale wydawało mi się ze jednak każda z nas po cc zrosty jakieś ma, na pewno im więcej cc tym może i więcej zrostow. U mnie tego nikt nie sprawdzał nawet, a czujesz ze coś jest nie tak na tej linii cięcia? Wspolczuje tych trudności w poruszaniu się po mieście :(

Nika a Ty miałaś pierwsze cięcie z jakich wskazań?

Linka tez myślałam że wszystkie ciężarne dostają skierowanie na glukozę, ale pocieszające jest to ze np na wyspach nie praktykuje się w ogóle tego badania tak rutynowo jak u nas. Podejrzewam że nie tylko tam

Joasia a ja myślałam że tylko moja Dzidzia tak mnie drapie na dole hehe, normalnie jak mały krecik :) tez szybko zmieniam pozycję.

Milagros na pocieszenie w poprzedniej ciąży tez miałam 2 razy te glukozę

Priinceseczka ooo od 20 to już bym chyba nie dała rady wytrzymać tak długo.

U nas popadalo w nocy a teraz już słońce upał i duszno

No właśnie wszystkie męczyć się z tą glukoza jak mi w poniedziałek gbs pobierał pytałam go to mówił ze teraz się od tego odchodzi już eh i bądź tu mądry .. zakupie sobie dziś glukozę i podjadę jutro do laboratorium koszt badania to ok 25 zł wiec raczej nie zbankrutuje a głową będzie spokojną :) tylko niewiem ile tej glukozy kupujecie ??? I czy robicie test potrójny czy podwójny ??

reklama
Hejka :-)
Ja wczoraj miałam gluzkozę 3h spędziłam w labo, cytryny nie pozwolili ale dziewczyna kolo mnie pokryjomu z torebki myk - i wcisnęła trochè do kubka. Ja twardo wypiłam bez ulepszaczy. Zreszta ja uwielbiam słodycze i rank muszę zjesc coś mdlącego bo mi słabo w przeciwnym razie się robi. Dla mnie ta gluzkoza to jak przesłodzona herbata hihi.
Wyniki dopiero dziś odbieram, z 5 dziewczyn które były na gluzkozie 3 od razu odesłali po pierwszym kłuciu bez picia bo miały tak wysokie wyniki że nie mogli podawać glukozy.

Do góry