reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Dziewczyny myślicie o jakiś ćwiczeniach w ciąży ja się zastanawiam bo po ostatniej ciazy tak ciężko było mi wrócić do siebie i trochę bym chciała zadbać o to żeby znowu nie być strasznie duża a nie wiem jak do tego się zabrać może ,acie jakieś filmiki ?

reklama
Linka ja chce na jogę się zapisać.

Kejti dziękuję. ;)

Olusja mleko, rennie i jesZcze coś ale niestety nie pamiętam co. :x

Mila ja na bolacy ząb to mam taki mini sposób, pomaga na uśmierzenie bólu ale tylko na te chwilę vo to robisz . Mam w kubku bardxo zimna wodę i tAK po łyku trzymam ja w ustach na tym bolacym zebie, jak już ciepła to następny łyk, potrafiłam tsk godzinami siedzieć. . Spróbuj nic nie zaszkodzi a może też trochę ulxy, opuchlizna zejdzie. ..

Mama czwórki tez sie dziwiłam dzis !!!
Jak sytuacja u Ciebie ?

Ewa nie pod pępkiem a nad lonem szukaj pod pępkiem bedzie w granicach 16 tc dopiero , ale szukaj trochę nad kością łonowa , to jest dużo szybsze niz nasz puls ...
O Lili tez napisała :) znalazłas ?

Ola witaj :)

Miła 3 tabletki na dobę chyba .
Tantum bezpieczne

Pisaliście o wątku zamkniętym zdecydowanie za wczesnie jak dla mnie, nie znamy sie az tak, nie wiemy xzy aby na pewno wszystkie uczestniczki sa "realne" czy nie ma tzw troli którzy mogliby wykorzystać zdj nasze czy naszych dzieci albo jakies informacji o nas , wiec uwazam ze to nie ten etap. Poza tym co chwila ktos dochodzi . Dajmy sobie kilka miesięcy na poznanie sie, na tzw naturalny przesiew , kto faktycznie zostanie a fak damy dostęp wszystkim i co co bedzie za różnica miedzy tym co tu mamy , ze nikt obcy nie czyta , sorry ale jest nas tu parędziesiąt , codziennie udziela sie parenascie wiec co za różnica czy te parędziesiąt bedzie nas czytac tu xzy na zamkniętym ? To moje zdanie na ten moment . Potem jak najbardziej ale to tez myśle ze na zasadzie pewnie zamiany wątków bo czu dwa uda sie utrzymać ... ?

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Em ka dziękuję za odpowiedź niby można 4x2 ale uważam że to za dużo. Wzięłam teraz na noc kolejna.

Katerineczka robię tak jak tylko mam możliwość albo kostkę lodu biorę do buzi i tak non stop. :( Ale niestety u mnie tak zawsze, mam nadzieję że jeszcze Max 2-3dni i minie.

Doszedł mi dziś też mega ból głowy na wieczór, stawiam ze to z głodu bo nic jeść nie mogę, wszystko pitne.

Mój kupił mi dziś duphaston w jakiejś innej aptece, ma inne opakowanie dawka ta sama i jest o 10zl tańszy. Mile zaskoczenie.

Co do zamkniętego, uważam że fajny pomysł ale nie wydaje mi się ze koniecznie teraz już w tej chwili. Może po skończonym drugim trymestrze ? Już wtedy powinno być wyklarowane wszystko. Chodziło mi po prostu że dodam zdjęcie jak już ten zamknięty będzie, nie chodziło mi że musi być już teraz ;)

uploadfromtaptalk1461446574113.jpeg

Normalnie śmiać mi się chce z tych wrażliwych dziąseł, trafili w sedno :D

Załączniki

• uploadfromtaptalk1461446574113.jpeg
    uploadfromtaptalk1461446574113.jpeg
    56,5 KB · Wyświetleń: 192
Dziewczyny, niektóre z Was pożegnały swoje Maluszki w pierwszych tygodniach ciąży... to bardzo przykre, ale czy możecie mi napisać jakie były powody? Z M. staraliśmy się o ciążę 5 lat, a teraz jak się udało bardzo panikuję ... Najpierw czekałam na pozytywną betę, później modliłam się, aby nie było pustego jaja płodowego, a teraz strasznie się boję, że serduszko przestanie bić ... Kiedy w pełni mogę zacząć cieszyć się ciążą?

Witaj Olusja. Podobno ryzyko poronienia jest bardzo dużo mniejsze po 12 tc. Nie martw się bo to szkodzi dzidzusiowi bądź pozytywnej myśli.

Milagros współczuje tych osemek mi raz wychodziły 3 na raz. Wiem że apap można w ciąży brać. I mam takie zapytanie a jakbyś kupiła sobie maść na ząbkowanie dla dzieci małych co jest w aptekach zawsze coś lepiej bo znieczuli.

U mnie mdłości mniejsze ale boję się ze to cisza przed burzą. Teraz dokuczaja mi wzdęcia straszne ehh. Dziewczyny czy wy też macie takie głupie sny? Któryś dzień z kolej i wstaje wściekła bo śni mi się ze mój mąż mnie zdradza i dzisiaj nawet bałam się ze go opierdzielilam rano przez sen. Czytałam o tych żywych snach ale naprawdę mnie to przeraża.

Oluska witaj.
U mnie powod poronienia to przewlekle zapalenie blony sluzowej macicy i o to bac sie nie musisz, bo zarodek by sie wcale nie rozwijal.. tak jak dominika pisze niedlugo najwieksze zagrozenie mija.. takze nie stresuj sie, oszczedzaj i bedzie ok :)
A na zgage mi pimagalo renni, gaviscon.. z domowych mleko ale to na chwile i podobno migdaly ale tego nie probowalam...

Milagros a moze i ty idz do dentysty i ci natnie dziaslo.. tantum verdeysle ze mozna, bo ja dzieci moga..

Maleducada tak mam wyrzuty z powodu apapu bo powiem Ci ze ja normalnie nie biore zadnych leko, przeciwbolowe zadko strasznie a jak w ciaxy jestem to zaraz wytrzymac nie moge i czesciej biore tabtki niz normalnie.. wiem ze glupie ale jednak :)

Linka swietnie ze mala daje sobie swietnie rade :D oby szybko nie trafila znow do szpitala...

Mama czworki jak dzisz tymi plamieniami??

Napisane na GT-S7562 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej. Co do plamienia to jest nadal ale kolor taki jakby mniej niebezpieczny-nie ma żywej krwi. Nawet nie wiem czy to plamieniem można nazwać bo to bardziej śluz zabarwiony na różowo lub brązowo. Nadal leżę i szlag mnie od tego leżenia zaczyna trafiać. Nie sądziłam ze odpoczynek może być taki męczący i wkurzający. Podziwiam mamusie które dla podtrzymania ciąży muszą kilka miesięcy leżeć. To jednak nie lada wyczyn.
Miłego dnia wszystkim.

Do góry