reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Milagros współczuję ja bym chyba weszła w trakcie rozmowy i powiedziała że jak już coś chce powiedzieć to albo prosto w oczy albo dyskretniej i ze niech dzisiaj on ugotuje skoro taki mądry.
Ja u swojego teścia nieraz gotowalam i nie było sytuacji że mnie nie przytulił i w czoło nie pocałował zawsze mi tak za coś dziekuje. Więc skoro Twój nie potrafi to mu nie usluguj i tyle

reklama
Witam się i ja.
Po wczorajszym hard corze dzisiaj dzień upływa jakoś leniwiej. Problem mam tylko z moją Izuśką, strasznie przeżyła śmierć taty przyjaciółki. Przyjaźnią się od 3 klasy podstawówki i razem poszły do gimnazjum, wszędzie razem,nawet na wakacje bierzemy ją z sobą. Są ze sobą bardzo emocjonalnie związane i widząc,że tamtą cierpi Izabelka też mi po kątach popłakuje. Do szkoły nawet pozwoliłam jej nie iść i robi dziś ze mną rundkę po firmach z fakturami.
Mam nadzieję,że nie potrwa to długo.

Ivi- oby plamienia jak najszybciej ustały. Pytasz skąd plamienia. Mnie mój organizm w ten sposób pokazuje znak stopu, nakazuje zwolnić. Przeforsowałam się przed świętami i Wielką Sobotę znalazłam się na IP z bardzo intensywnym palmieniami.Może dla Ciebie to też taką informacją żebyś zwolniła. Dzieci,studia,dom- bardzo dużo obowiązków, może pora trochę przystępować.

Keejti-spojojnie ,maluszek na faktycznie jeszcze czas. Mowa to bardzo indywidualna sprawa.Każde dziecko w rozwija się inaczej i z wlasnego doswiadczenia mogę napisać, że nawet między rodzeństwem są duże odstępstwa. Rozmawiaj z nim,ale też dużo przy nim,to też sporo daje.

Linka bardzo mądre słowa. Dziecko wydaje się malutkie dokąd w domu nie pojawi się naprawdę maleńki człowiek i wtedy nagle ten 2 ,3 czy 4latek staje się w naszych oczach całkiem spory.

Milagros przechlapane z tymi teściami. Nie martw się, mój jak jeszcze z nami mieszkał to też narzekał. A to lasagne czy spaghetti nie zje,a to znowu zapiekanka mu nie podchodziła, każda nowość była dla niego noe do przyjęcia.Starsi ludzie nauczeni przez lata monotonnej kuchni nie mogą znieść zmian. Na drugi raz niech sobie sam pichci.

Aob-najlepsza rybka,bojownik na przykład. Jest bardzo wytrzymały. W zasadzie tylko o karmieniu i wymianie wody należy pamiętać. No tylko,że poprzytulać takiego zwierzaczka niestety się nie da.

Na razie tyle . Miłego popołudnia wszystkim.

Ostatnia edycja:
o jejku..nie wiedziam ze cytologia moze byc tak niebezpieczna :O ja ją mialam z tydz temu ale na szczescie zadnego plamienia nie bylo

a jak tesc taki madry to niech sam sobie gotuje albo zone poprosi..wrrr

Mama czworki szkoda corki, ze tak przezywa, ale widac tez jak ich przyjazn jest silna.. przykra sprawa :-\
A tez myslalam o rybkach, ale wlasnie przytulic.. moj chce swinke morska...

Lilith wszystko było ok, nawet najmniejszego plamienie nie miałam

Aob ja już od bardzo dawna chciałam mojemu chrzesnikowi dac pieska ale siostra się nie zgadzała więc teraz w marcu na 5 urodziny kupiłam mu chomika i mogę Ci polecić takie zwierzątko

Aob ja poważnie myślę o kroliku miniaturce bo mój jak w zoologicznym zobaczy to przyklejony do szyby, ostatnio poszłam zapytać o klatkę czy śmierdzi itp wychodzę z zoologicznego a mąż mnie pyta i co kupiłaś? Tego rudego weźmy haha jak dziecko :)
Tylko się boję czy będę miała czas sprzatac regularnie ale chyba dla radości dziecka warto.

Dzięki trochę mnie podnioslyscie na duchu

Keejti no to nie masz się czym martwić powoli zacznie nic na siłę bo całkiem się zniechęci.

Milagros wcale ci się nie dziwię też bym była wkurzona jak mu Noe pasuje niech do ie sam ugotuje albo ***** zje.

Lilith ja mam tak ze to co lubialam przed ciążą to teraz nienawidzę ehh.

Dzisiaj już znowu meczy masakra najgorzej w kuchni wrażliwość na zapachy i jak coś nie lubię a to widzę masakra. Zrobiłam ostatnio łazanki i szybciej zwrocila

Dzieki dziewczyny za podpowiedzi:-D chomika juz mialam to mnie gryzl, ale tez przeszlo mi juz to do glowy.. a krolik jak z obsluga??

Musze Wam sie pochwalic moim chrzesniakiem :-D wygral wlasnie powiatowy konkurs recytatorski :-D dostanie tez roczne stypedium ze szkoly 350zl mies :-) a dodam, ze jest chory, zapalenie gardla i jeszcze wczoraj mial goraczke 40st, ale tak sie uwziol, ze dzis z racji braku goraczki zdecydowali, ze pojdzie :-)
Wczoraj zeby nie wyszla mu goraczka to poszedl wsadzic glowe pod zimna wode, bo wiedzial, ze mama zaraz bedzie mu mierzyc heh:-D

Moj mlody spi juz prawie 3godz!! =-O szok normalnie

reklama
Aob kroliki fajne, ale cześciej chorują podobno niż świnki morskie. Świnki z kolei nie nauczy sie czystości bo nie maja kontroli zwieraczy, ale im dzieciaki nie maja jak krzywdy zrobić a i świniaki są delikatne dla dzieciaków i krzywdy nie zrobią. Ja na pierwszego zwierza wybrałam właśnie świniaki:) chomiki i inne małe gryzonie za mało kontaktowe, na szczurki jeszcze przyjdzie czas.. Świniaki takie optymalne mi sie wydawały;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Do góry