linka1985
Fanka BB :)
Netta ja bym na kupę czekała z tym ze ja z tych nie panikujacych ... zadzwoń do pediatry w ośrodku zdrowia i dopytaj
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kochana krew pobierają i mocz musisz mieć ze sobą. Poranny mocz. I krew oczywiście na czczo. Ja nic nie płaciłam ale dziewczyny piszą, że takie badania to koszt 300złDziewczyny wiem,ze temat byl przerabiany pewnie milion razy tu, ale powiedzcie mi jakie mialyscie badania w ciazy i ile za nie zaplacilyscie ja jutro ide na badania
a w karcie ciazy mam do wykonania nastepujace :badanie serologine, Hbs,Odczyn Coombsa, Toksoplazmoza,HIV,Rozyczka, Inne, Cytologia, stan czystosci pochwy , GbS, AFP, Glukoza na czco, test GCT, test OGCT, probowalam znalezc jakis cenniik ale jak znalazlam to nic konkretnie nie wypisanego, nie wiem czy bede musiala te wszystkie robic czy nie,ale chyba tak? pytalam kolezanki co byla w ciazy kilka temu to ona mowi,ze miala pobierana krew i z tej krwi robili wlasnie kilka badan ,plus oczywiscie,cukier ,cisnienie,mocz no i usg u gin prywatnie. zdaje sobie sprawe ,ze kilka stow pewnie pyknie. ale nie wiem czy sie zmieszcze w 300 zl? nie wiem czy te wszystkie GBS, AFP to sa badania krwi czy czego? nie znam sie ,a t o moja pierwsza ciaza i nie wiem czego sie jutro spodziewac.