reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Ale może gdzieś jednak się zapodziala, gumkę nie tak łatwo chyba polknac, ja bym czekała. Kiedyś byłam na IP z Julkiem bo myślałam że coś polknal dziwnie się zachowywał jakby się dlawil i mi robili mu rentgen ale ogólnie powiedzieli ze jeśli to jest bateria to trzeba szybko działać jeśli cokolwiek innego czekać bo i tak nic nie zrobią

Oo no wlasnie chodzilo mi czy caly czas smierdzi,bo tak jakos sobie to wyobrazalam:-)

Netta ja tez bym czekala, bo od gumki raczej nic mu nie bedzie... moja siostra polknela kiedys igle (zreszta duzo rzeczy polykala haha) i bali sie zeby gdzies sie nie.wbila, ale musiala ja wydalic a nie.zauwazyli nawet.. na szczescie latwo poszlo...

Jestem.. Wykonczona bo młoda konie jeszcze miała, to piwrot do domu na moment, hot dog i nara. Dopiero siadlam z Perrierem i orzeszkami.. Az mniebolec zaczęło..

Aob super są szczury, Mialam zgraje kiedyś. Chodziły ze mną na spacery, moznacwytresowac ale śmierdzą i wymagają dużo czasu.
Mialam Roborowskiego i są cuuuuda! Ale nie potulisz..
Króliki miałam od małego.. I tu jest ciezkaxsprawa. Kupuj tylko z rodowodem i konkretna rasę. Musisz się znać nim pójdziesz i Ci pocisna Barana czy dużą Angore zamiast Karla. Kumate są, nauczysz czystości etc. Alee moim zdaniem potrzebują przestrzeni i czasu. Trzeba je nauczyć wszystkiego, bo inaczej obezre Ci co popadnie i zasra bobami pół domu.
Rybki są ciężkie.. Ja nie kumam tego.. Musisz wcześniej akwarium założyć a nie na swiezaka, na daną rybe ileś cm i nie można mieć tej i tej bo mi się podoba..trzeba odpowiednio dobrać..

Emka, moj ma rok i 8m.
Mieliśmy już zbozownika ślicznego..
Z akwarium to nie jest ten problem, że stało w zbyt oświetlonym miejscu?? Od słońca czy światła robią się takie glony ale tu Ivi ekspert.

Emka teraz kupilismy synowi Pytona Królewskiego, zoltobrzuszny, samiec. To jest prawda, że z nim można duuzo i on Ci nic nie zrobi jak nie da się Ciebie zjeść.. Taka prawda.. Jak zobaczyłam, że dostał już tak duże myszy do żarcia to padlam bo jest taki niepozorny.. To super wąż na początek, nie jest agresywny. Zbozownik tez ale bardziej ruchliwy, jak ktoś się uczy trzymać to może mieć problem. Zasada taka, im mniejszy wąż tym bardziej agresywny i kasliwy.

Zdjęcia na szybko, jutro pewnie przysiade i zrobię lepsze.
U nas dzieci są uczone głaskać i trzymać wszystko.. Żaba czy jaszczurka, poprzedni wąż tez u Cory był na rekach. No i nasze koty żyją z tymi zwierzakami..choć do węża na żywo później nie dopuszcze..

Załączniki

• IMG_20160413_150434_edit.jpg
    IMG_20160413_150434_edit.jpg
    801,4 KB · Wyświetleń: 85
  • IMG_20160413_150413_edit.jpg
    IMG_20160413_150413_edit.jpg
    739,7 KB · Wyświetleń: 77
  • IMG_20160413_192736_edit.jpg
    IMG_20160413_192736_edit.jpg
    789,9 KB · Wyświetleń: 73
Lilith - wow, szacun w takim razie dla was za te "małe zoo" :D

Ja wolę sierściowate ;) a szczurki to fakt.. super inteligentne! Też miałam całą zgraję (w porywach do 4szt na raz;) ) ale moje serce dawno temu skradła "Agatka".. z nią jeździłam po mieście, wyjeżdżałam na wakacje.. moja miłość z długim ogonem :)

U nas zawsze był taki szal ze zwierzakami..inaczej nie potrafimy chyba..

Szczury są czadowe ale na albinosy trzeba uważać bo bywają kasliwe. Na nie trzeba też miejsce mieć bo lubią przestrzeń i raczej dużo na wolności. Czemu już Ivi nie masz??

A tak z ciekawostek..Mój wczoraj był w tym domu dla kotów.. Przywieźli tam kociaka.. Cudowny!! Taki kochaj mnie, oddam Ci siebie. Znaleziony w kontenerze na śmieci zamknięty w transporterze!! Kot z Micro to od razu wet właścicielkę zlokalizowal. Ta babeczka z tego domu dla kotów jak się do niej dodzwonila to mówi, że się aż tamta właścicielka poplakala.. Sprawdzili ja, kot szczepiony regularnie u weta wszystko pięknie ładnie..ona tego kota oddala komuś, by miał lepszy dom bo jej syn jest ciężko chory i ma problemy z oddychaniem.. I to była pomoc?? Ktoś go w taki sposób do kontenera wywalił.. Bez rzadnych szans.. Bo smieciara by zgniotla.. Kot cuudowny z wyglądu tez zresztą.. Tacy są ludzie..

Załączniki

• DSC_0348.JPG
    DSC_0348.JPG
    525,4 KB · Wyświetleń: 78
Dziewczyny wiem,ze temat byl przerabiany pewnie milion razy tu, ale powiedzcie mi jakie mialyscie badania w ciazy i ile za nie zaplacilyscie ja jutro ide na badania
a w karcie ciazy mam do wykonania nastepujace :badanie serologine, Hbs,Odczyn Coombsa, Toksoplazmoza,HIV,Rozyczka, Inne, Cytologia, stan czystosci pochwy , GbS, AFP, Glukoza na czco, test GCT, test OGCT, probowalam znalezc jakis cenniik ale jak znalazlam to nic konkretnie nie wypisanego, nie wiem czy bede musiala te wszystkie robic czy nie,ale chyba tak? pytalam kolezanki co byla w ciazy kilka temu to ona mowi,ze miala pobierana krew i z tej krwi robili wlasnie kilka badan ,plus oczywiscie,cukier ,cisnienie,mocz no i usg u gin prywatnie. zdaje sobie sprawe ,ze kilka stow pewnie pyknie. ale nie wiem czy sie zmieszcze w 300 zl? nie wiem czy te wszystkie GBS, AFP to sa badania krwi czy czego? nie znam sie ,a t o moja pierwsza ciaza i nie wiem czego sie jutro spodziewac.

reklama
Dziewczyny wiem,ze temat byl przerabiany pewnie milion razy tu, ale powiedzcie mi jakie mialyscie badania w ciazy i ile za nie zaplacilyscie ja jutro ide na badania
a w karcie ciazy mam do wykonania nastepujace :badanie serologine, Hbs,Odczyn Coombsa, Toksoplazmoza,HIV,Rozyczka, Inne, Cytologia, stan czystosci pochwy , GbS, AFP, Glukoza na czco, test GCT, test OGCT, probowalam znalezc jakis cenniik ale jak znalazlam to nic konkretnie nie wypisanego, nie wiem czy bede musiala te wszystkie robic czy nie,ale chyba tak? pytalam kolezanki co byla w ciazy kilka temu to ona mowi,ze miala pobierana krew i z tej krwi robili wlasnie kilka badan ,plus oczywiscie,cukier ,cisnienie,mocz no i usg u gin prywatnie. zdaje sobie sprawe ,ze kilka stow pewnie pyknie. ale nie wiem czy sie zmieszcze w 300 zl? nie wiem czy te wszystkie GBS, AFP to sa badania krwi czy czego? nie znam sie ,a t o moja pierwsza ciaza i nie wiem czego sie jutro spodziewac.
Kochana krew pobierają i mocz musisz mieć ze sobą. Poranny mocz. I krew oczywiście na czczo. Ja nic nie płaciłam ale dziewczyny piszą, że takie badania to koszt 300zł
Gbs wogóle nie mialam bo to jest wymaz z pochwy to chyba u ginekologa sama nie wiem... może będę dopiero mieć bo jestem w 9tyg ciąży

Do góry