reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Katerineczka mnie zaczynają zas boleć, z dnia na dzień bardziej.. I puchna. Z synem tez tak było.
Ale z cora pierw cyce jak donice i ból straszny ale on mijał z czasem wiec wydaje mi, że nie masz się o co martwić.

Ja alergiczka na pyłki, trawy, zarcie, zwierzęta etc.. Tylko dodatkowo wysypki co jest nasza udręką, tj ja i dzieci.. Jak będzie teraz to niestety nie wiem..ale na katar to dobra choćby zwykla woda morska zcdodatkami i tacslaba antyhistamina może być, co niemolaka się daje.tylko od niej senność większą..

Milagros a czemu on bije inne dzieci..?? Oki, dzieci takie okresy mają i należy je raz dwa wyeliminować..
Może weź go do centrum hadlowego? Daj mu w domu opróżnić jakaś szafkę? Im więcej będzie mógł, tym łatwiej się współpracuje a ciastolina? Kredki? Kurcze.. Chcialabym pomoc ale to co innego mieć swoje i dom dostosowany a co innego pod opieką. Powodzenia życzę!

Aob mój też lubi te zamknięte place zabaw i figloparki. Ja wybrałam się z rana na carboota i to do innego mista, dzis znowu troszkę lepsze samopoczucie wiec korzystam, niedlugo spacer. A Tobie miłego pobytu i relaksu przede wszystkim u dziadków życzę!!

reklama
Lilith dziekuje kochana :-* a powiedz mi co to carboot??

Milagros to slabo troche faktycznie.. ale moze jak Lilith pisze daj mu zrobic sajgon gdzies, bo tym chyba rzadko ktore dziecko gardzi :p a ile czasu masz go pilnowac??

katerineczka to normalne, ze przestaja bolec :-) juz widocznie urosly ile trzeba :p

W tej ciazy w ogole nie miałam tkliwych albo po kp juz nie zwracam uwagi ale pamietam ze w poprzedniej tez w miarę szybko to ustąpiło - łaski przeciez bol piersi mdłości itd nie bedą nam towarzyszyć do końca ciazy :)

Lilith, to jest bardziej rozwinięty temat, nie chce tak na forum pub. ;-)
Aob wzięłam Go na dwór, ale nawet zwierzęta przed nim uciekają :D do jutra zostaje.
Co do biustu mi też przechodzi ;-)

Hej:) U mnie pogoda barowa. Brzydko szaro i ponuro.
Katerineczka mam ten sam problem. Tylko ze mnie przez kilka dni bolą bardzo po czym kilka dni nic A potem znowu i tak w kółko. Jak nie bolą to juz lekka panika czy coś złego sie nie dzieje. Takie bezsensowne wkręcanie sie...

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

Melduję się po dłuższej przerwie :) Niestety Was nie nadrobię , bo tak naprodukowałyście :) Ale jestem już na bieżąco :) Byłam u gina w zeszłym tygodniu był tylko pęcherzyk i tego się spodziewałam, bo to 5 tydz. i na szczęście póki co jeste wszystko ok. Następną wizytę mam 19 i mam nadzieję wtedy zobaczyć serducho. A tak wogóle mam potworne mdłości, nic mi nie smakuje , na szczęście po 3 tygodniach stanu zapalnego zatok jestem już odpóać zdrowa :)

Aob, hmm takie miejsce, gdzie zjedzaja się ludziska ze swoimi starymi rupieciami i kupujesz za grosze, doslownie. Wszystko tam jest, stan od nowych do rzeczy na części. Kiedyś jeździłam co tydzień, teraz ze względu na samopoczucie dalam sobie spokój. Dzionek udany?
My właśnie wrocilismy i jestem wykonczona.. Od razu czuje, ze leze całe dnie i się obijam..no i duxo km dzis zrobiliśmy. Dzieciaki zachwycone i to najważniejsze.
Czekam teraz aż się Zupka dorobi, kalafiorowa.

Milagros rozumiem.. Jeszcze raz powodzenia bo widzę, że długo zostaje..

Jakoś dam radę. Mój mi pomaga, sporadycznie wzięłam Go na ręce ale tylko po to żeby go podnieść z mokrej ziemi bo się przewraca jeszcze.

Lilith czy Ciebie dalej boli w okolicy pępka ? Kluje mnie ciągle, a jak dotkne pępka to kłócić idzie aż do wzgórka lonowego.
A żeby mi nie brakowało zmartwień to bolało mnie prawy sutek :/ również klujacy ból, ale tylko przy dotyku.

Nie kochana.. To od pepkowe juz przeszło ale kamień się sporadycznie w podbrzuszy, dokładnie na środku pojawia. Wiesz, mysle ze to są typowe dla nas bole rozciągające, bo czasem dosłownie tak to czuję i nagle opłata mnie od tego podbrzusza na boki, po miednice i tak na plecy..
A zoladek Cie nie boli?

Hihi mnie właśnie lewy kluje, najczęściej w nocy i tak jakby ciepło w te piersi się robiło. Bardzo nieprzyjemne uczucie, ostatnio aż zerkalam czy nic się nie wylewa. Jednak na pewno z synem było to samo, piersi stopniowo rosły i dopiero z czasem zaczęły tak pobolewac od kluci przez wręcz parzenie.
Nie martw się, niedlugo wizyta, na pewno wszystko dobrze u Ciebie.
Uważaj na siebie przy tym maluchu bo oranizm może wyłapać, ze nowości wyczyniasz hihi i na pewno możesz czuć się bardziej zmeczona.

Zupa dalej niegotowa grrr.

reklama
Lilith ten maluch jest u nas co weekend ale pierwszy raz odkąd jestem w ciąży jestem z nim sama, bez jego mamy. On dużo na ręce nie woła przynajmniej ja go nie biorę, ale jednak ubrać pieluche, czy na dwór to ja. A wtedy bolą plecy, zawsze bolały. No i te parę razy co wywalił się w błoto.

Kluje mnie ten brzuch ciągle, wyczytalam ze to możliwe w ciąży i wręcz często spotykane. Zapytam w piątek o wszystko lekarki, mam tylko nadzieję że moja dzidzia zyje

Do góry