reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Bardzo dziękuję wszystkim za życzonka dla córci.
Dzień był udany, Zosia zadowolona ale ja padam normalnie na twarz, najchętniej bym spać poszła, ale jeszcze ze 2 godz. muszę wytrzymać.

Milagros- Nawet tak nie myśl. Dzidzia na pewno żyje i ma się dobrze, a kłuje Cie bo się wszystko rozciąga i to jest normalne.

reklama
Ale Was nadrobić ciężko, my jeszcze na wyjeździe to nie wchodzę.

Maleducada to jest takie jak zwykle łóżeczko.

Lilith my mamy własnie super turystyczne z przewijakirm i dwoma poziomami chrzestny w prezencie kupil:) fajne jest ale je tylko na wyjazdy używamy.

Ja o x lander słyszałam że do domu dobry do bloku nie bo jest ciężki.
My mieliśmy Baby jogger city mini GT jestem w nim zakochana i prawie jestem pewna że kupimy taki.

Ivi podziwiam!

Nie doczytam wszystkiego, witam nowa mamę.
Co do piersi u mnie dopiero kilka dni temu dały o sobie znać rosną i są tkliwe

Dziewcxyny dzięki za podtrzymanie na duchu, mnie bolaly jezzcze przed zrobieniem testu praktycznie do teraz. .. nie mogłam ich dotknąć a teraz już nie są tak spuchniete wiec chyba tak dlatego nie bolą. .

No nic nie będę biegła do lekarza z tym objawem bo co ma być to i tak będzie.

Ja miałam całkiem udany dzień, odkąd mam lemoniade to i mdłości nie takie straszne albo mi po prostu wszystko przechodzi...

Byliśmy na lodach, na placu zabaw, nad morzem potem na kolacji, kupiłam sobie książkę a młodemu buty.

Na październikowych juz vo niektóre mamy czują Dzidzie, ale mają sobie fajnie, nie?

Cicho tu u nas dziś.

Ja jestem i żyje ale ledwo po kolejnym dniu zajęć:) dopiero do domu wracamy.. Padam na twarz:)
Kto kojarzy na jakiej wysokości są teraz dzidziole? Lilith, gdzie tętno wyłapujesz?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Dziewczyny ale macica na tym etapie jest daleko od pępka . Mila myśle ze to bardziej gastryczne problemy niz ciążowe .

Aob wyrywałem kiedyś rozpiskę jak pisałyśmy o tygodniach i miesiącach ciazy a teraz wyskakuje mi jakiś błąd ale tuż nad wzgórkiem łonowym

Ivi tętno tuż nad lonem ale zależy od dnia raz prawo, raz lewo i zależy po jakim kontem głowica jest. Ale nad samym spojeniem.
Milagros a to nic nowego haha. A myśli takich nawet nie miej. Skoro się rozciąga to ma po co, wiec jest Oki.

Keejti, ja kupiłam pozadny materac i tak też teraz będzie w użyciu.

Katerineczka, nie martw się już :-)

Emka dokładnie, chyba dopiero w 16tc jest dwa palce nad spojeniem. dlatego tez o zoladek pytalam.

Mama czwórki, ja też czekam na wyro. Najważniejsze, że Twoja cora zachwycona!

Milagros, Ty mi o mleku pisalas..wiesz ono nie przejdzie ale zupa ze śmietaną tak! Poratowala mnie.

Aob ten gaviscon w proszku nie piłam ale syn dostawal na refluks i działał cuda.

Mam ochotę na chipsa..

Dziękuję za odpowiedzi, myślę ze to przez spędzanie czasu głównie w pozycji siedzącej. Też doczytałam ze to może mieć wpływ. No i koniec z dopasowanymi spodniami. Kupiłam kilka luźnych ciuchów. Mam nadzieję że minie.

A dla odstresowania siedzę i pije piwo bezalkoholowe :-)

Lilith fajnie że coś pomogło ;-)

Smacznego!

Ja brak zgagi zapijam litrami soku jabłkowego i Zajadam chipsy solone.. Szal.. Juz boleć zaczyna haha.

Z tymi ruchami to nie wiem.. Łatwo to pomylić.. Jak wy czulyscie to od kiedy? W drugiej ciąży dopiero przełom 15/16 u mnie.. Które tyg.tam mają? W sumie mogą już i 16 mieć..

Lilith to takie cos :-) u nas to jest gielda, ale czy tanio to zalezy :p a moj dzien taki sobie.. zlecial i to najwazniejsze... a gaviscon to jeszcze o co innego mi chodzi bo to taki plyn jak gesty syrop ale w saszetkach podzielony na porcje :-) ale tak czy inaczej pomaga :-) a ze na refluks tez.. dobrze wiedziec w razie w ;-)

Katerineczka to szybko te ruchy =-O

Milagros dobrzrme, ze chociaz juz dobrze "znasz" mlodego to latwiej...

Ide spac. Dobrej nocy:-*

reklama
A dziewczyny poczytajcie sobie tez za wczasu o krwi pepowinowej :) fajna sprawa tzn my sie zdecydowaliśmy i pewnie gdyby nie znajomi to byśmy nawet nie wiedzieli choć teraz więcej w tv o tym juz mowia ale kiedyś tak tego nie było . Tylko tez trzeba uważać w jakim banku bo nam
Z jednego mówiła
Ze juz w ich banku klonują wątrobę co oczywiście nie prawda ...

Do góry