reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

A Ja dopiero wstałam :D dziś chyba cały dzień przespie bo ciągle mnie tak brzuch cmi :(

A też myślę że trochę nas jeszcze dołączy :)

Dorota super wieści :D mam nadzieję że już teraz każda tylko takie bedzie przynosić :)

Agulek ja na zwolnieniu siedzę, również poronilam i pracuje w szkodliwym miejscu.
Lilith ważne że dziś już nic nie ma podejrzanego, trzymam kciuki za wizytę :)

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

reklama
Myslalam ze tylko pierwsza ciaze sie tak przezywa, ale widze ze doswiadczone mamuski tez maja problem by w kazdej rzeczy nie doszukiwac sie czegos nie tak:) moj M zupelnie tego nie rozumie, czuje sie jakbym byla juz calkowicie oderwana od rzeczywistosci..np.od 3 dni mam zimne lapki i generalnie bywa momentami mi chlodno..zaczelam czytac i ech tylko sie nakrecilam bo w ciazy powinno byc wszystkim goraco:/ mam niedoczynnosc tarczycy i to nic takiego w sumie(na szczescie poziom od roku okolo 1 wiec git) ach te schizy:/:)

Myslalam ze tylko pierwsza ciaze sie tak przezywa, ale widze ze doswiadczone mamuski tez maja problem by w kazdej rzeczy nie doszukiwac sie czegos nie tak:) moj M zupelnie tego nie rozumie, czuje sie jakbym byla juz calkowicie oderwana od rzeczywistosci..np.od 3 dni mam zimne lapki i generalnie bywa momentami mi chlodno..zaczelam czytac i ech tylko sie nakrecilam bo w ciazy powinno byc wszystkim goraco:/ mam niedoczynnosc tarczycy i to nic takiego w sumie(na szczescie poziom od roku okolo 1 wiec git) ach te schizy:/:)
Mi raz zimno, raz duszno :) w tej kwestii to chyba nie ma za dużego znacznego :)

agulek - ja jestem na opiece na dzieci bo cała trójka chora :) a co do ciąży.. to jeszcze nie wiem. Sądzę, że moja gin wyboru mi nie da.
Co do zimna - mi jest non stop zimno i ciąża tu nigdy nic nie zmieniła :D więc ja akurat objaw "gorąca" wsadziłam między inne objawy których nie doświadczyłam:)

dorota - świetna wiadomość :) to teraz już odetchniesz mam nadzieje :) a jak gin? sprawdził się?

lalena - to Twoje pierwsze, prawda? masz racje, praca jest ok! ja w pierwszej ciąży też do końca pracowałam.. dopiero później nauczyłam sie odpuszczać, im więcej obowiązków przybywało...

Ja zamiast wylegiwać się z dzieciakami na wyrku oglądając bajki, to już wywaliłam pół spiżarki (teraz muszę ją umyć i powkładać tam wszystko na nowo)a w przerwie zabrałam się za pokój dziewczynek.. Przy pracy na etat+uczelni nie da się utrzymywać chatki w czystości, więc zebrało się trochę zaległości :) ale teraz to kongo mam w domu- zamiast czysto, to wszędzie rzeczy się walają :D

czas drzemki najmłodszej to idę sie położyć chwile :)

Bardziej doświadczone mamki powiedzcie mi, jak to jest z kąpielą ? Można wylegiwac się w wannie w ciepłej Ale nie gorącej wodzie ? Czy raczej sobie darować ? Różnie słyszałam.

Witam nowe mamusie :)

Dorota ale super wieści!

Ja siedzie z dzieckiem w domu, więc dylemat praca czy l4 nie dla mnie :p w pierwszej ciazy chcialam pracować prawie do końca ale du.a z tego wyszla bo od razu mialam nakaz leżenia i tak bite dwa miesiące ;)

Mnie tak mdłości i senność męczy, ze przestalam sie stresować ze cos jest nie tak :D licze na to, ze puste jajko nie daje objawów ;)

Więc wchodzę do gabinetu i on odrazu na usg, ja się pytam czym badanie, to usłyszałam Nie, kładąc się na usg mówię że mam tylozgiecie TO SE MIEJ, usg zrobił, wymiarów nie znam nic nie mówił mimo że ja pytałam, pokazał ze dzidzia żywa ;-), po usg on mówi że na badania prenatalne mnie wyślę i pyta się ile mam lat, mówię że 33 to on do mnie I JESZCZE TRZEBA BĘDZIE ZA NIE ZAPLACIC wtedy ja mu wytłumaczylam że w każdej ciąży mam prenatalne za darmo bo mam predyspozycje i mówię że córka Zespół Turnera A on do mnie ŻYWA?
Nic się mnie sam nie pytał, wszystko musiałam mu sama od siebie powiedzieć, jak się dowiedział że 4 cc będzie i potem tym całym wywiadzie że córka zespół Turnera 2 razy wczesniaki, przeciwciała anty kell on mówi TO MASZ PROBLEM, czujecie mam problem bo w ciazy jestem.
Kolejna wizyta za 2 tyg ale już nie pójdę do niego, dał mi luteine i żelazo i skierowanie na badania krwi i moczu i tyle dobrze.
Tam na NFZ zrobię sobie badania ale szukam innego Gina najlepiej na NFZ z usg w gabinecie.

Dorota ale gbur!! Masakra... Mam nadzieje ze znajdziesz jakiegoś normalnego ...

Milagros - wg mojej wiedzy można, ale o to zawsze lepiej pytać gina bo pewnie liczą sie tez predyspozycje np do grzybicy itd.

Animka - ja czekam na mdłości z nadzieja hehe

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Dorota, wspolczuje ze trafilas na takiego gnoma:/ najwazniejsze ze dzidzia ma sie dobrze:)

Ivi - ja gdybym musiala pojsc na l4 to chyba chalupa bylaby cala ogarnieta:) mam fobie sprzatania do tego a przy dwoch kudlaczach z adhd mozna okurzacza nie chowac:)

Anikmka co do mdlosci to wlasnie usilnie ich szukam i chyba cos mnie tam mdli i sie odbija, jednak wizja pt usg i opcji pustego jaja nadal jest..no ale nie fatalizuje:)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Do góry