reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Ja w poprzedniej ciąży mialam pierwszą wizytę na równe 4 tyg. i była tylko kropka i karty ciąży mi nie założył. Ja bym poczekała z tydzień lub półtora. Nie wiedomo jaki ma sprzęt. A mój gin ma super sprzęt.

reklama
Kociara ja nie mam az takiego doswiadczenia, aczkolwiek mi lekarz powiedzial zebym poczekala na spokojnie i bhcg robila z 2/3 razy w tym czasie. Chodze prywatnie wiec tym bardziej mogloby mu zalezec. Kwestia jest taka ze albo cos zobaczysz i bedziesz spokojna albo nie (bo jednak to wczesnie) i bedzie jeszcze niepotrzebny stres:) a

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Słuchajcie wyliczyło mi że to 4 tydzień ciąży czyli tak naprawdę ok 2 od zapłodnienia (chyba). Zapisałam się do gin na sobotę prywatnie,bo na nfz dopiero terminy na kwiecień. Myślicie że za wcześnie na wizytę? Może tylko wydam kasę a lekarz nic konkretnego nie zobaczy itp ?
Jeszcze za dużo się nie dowiesz. Troszkę za szybko. U mnie w 4t3d było widać tylko że wyściółka jest grubą wskazuje na ciążę, ciałko żółte i dwie czarne kropki i nic poza tym. A może umów się tak żeby był chociaż 5tydzien to już pęcherzyk będzie. :) A przynajmniej powinien, Dorota już 5t 6d jak dobrze pamiętam miała serduszko ;)

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Joasiu a ile córka ma? Powiem Ci tak pewnie jakbyś dała raz dziennie to by sie nic nie stało pod warunkiem ze ciaza zdrowa , moze dawaj jej cos innego my tez stosunkowo długo sie karmiliamy bo w ogole nie dostaje cycka od jakoś 2 mc a wczesniej dostawał raz na kilka dni, ale teraz do snu wieczornego dostaje butle a do popołudniowej drzemki zawsze pice oraz książeczki do łóżeczka - czasem jakies ciasteczko ale wtedy zawsze zostaje w pokoju! Wiem jakie to ciężkie alw uwierz mi bardziej dla nas niz dla dzieci proponuj cos innego zamiast cycka - picie cos pysznego a na pewno nie bedzie tak boleśnie tego przechodzić .
Lekarze mi kazali odstawić syna jak nie miałam @... Zeby moc sie starać o kolejne dziecko.
Wow sporo straciłaś !

Kociara z doświadczenia bym poszła bo ja w 2 poprzednich ciążach miałam krwiaki (1 straciłam druga pięknie donosiłam) nie zobaczysz pewnie za wiele ale zawsze będziesz wiedzieć co i jak :)

Córa skończyła w zeszłym miesiącu dwa latka. W sumie je już od dawna mnóstwo rzeczy. Przyjęłam strategie na boląe cycy i widze, że rozumie. To bardziej chyba po mojej stronie jest problem.
A nie dawalam jej żadnego mleka bo ma alergie.
Pierwotnie mialam karmic 6 miesiecy a wyszło az tyle i nie przypuszczałam że będę to tak przeżywać.

Agulek ja ogólnie zmarzluch jestem ale odkąd jestem w ciąży to chodzę w 2 swetrach i koc na sobie mam, jest mi ciągle zimno.

Milagros mi mówiło żeby ciepłe czy gorące kompiele sobie darować.

Czytam was na raty, nadrabiam pomału ;-)

Właśnie zobaczyłam z dziećmi super bajkę, religijna Największy z cudów ;-), teraz dzieci domagają się abym im poczytala, więc idę ;-)

Asia mi też się wydaje że mama to bardziej przeżywa niż dziecko, pamiętam że moja szwagierka miała okropne wyrzuty sumienia że nie ma pokarmu i karmić maleństwa nie może.
A jaką malutka ma alergię ? Na laktoze?

Ja np nie toleruje laktozy i pije mleko bez laktozy.
Koleżanki synek po odstawieniu cyca bardzo polubił rumianek i cyc przestał się dla niego liczyć :)

Dziękuję za rady apropo kąpieli, odpuściłam sobie i zostaje przy prysznicu :)

reklama
Milagros dla mnie ciąża też równa sie prysznic, bo ja uwielbiam wrzące kąpiele, więc wole nie kusić losu.

A Zu ma alergie chyba na białko mleka krowiego i dostaje plam na ciele. Próbowałam jej w sumie nawet kiedyś jakie mm HA na próbę to i tak była wysypana i w sumie jeść tego za bardzo nie chciała.

Wiem że ja tu jestem tą słabą stroną. Musze dac radę, bo jak nie teraz to kiedy. Juz drugi dzień mija. Jestesmy na dobrej drodze. Tylko ciekawe kiedy przestanie pytać o cycy, no i co noc nam pokaże.

Do góry