reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Witam sie i ja wczoraj bylam padnieta juz i usnelam po dziesiatej(zawsze chodzilam spac po 2 w nocy haha)
Rano wstalam i oczywiscie mdłości i słabo mi i spać sie chce nadal... :)
EM Ka LILITH nie na NFZ naszczescie do mojego gina ide prywatnie na USG :) Poczekam do 16 :) Mam objawy wiec chyba dobrze :) Nic mi sie dzis jesc nie chce i narazie nie dam rady nic przelknac a xczuje sie koszmarnie;/
Dorota nie stresuje sie kochana :*
Kasia Witaj :*
Nessi jakie zachcianki juz :D Ja mam typowe poranne mdlosci ;D
Wiecie co Ciaze z corka prowadzil mi lekarz i usg mialam dopiero w 11 tygodniu haha i wiecie co? Niczym sie nie stresowalam :) i bylo dopochwowo i widac bylo nie za dobrze ;) Ja sie nie stresuje :) Test wyszedl mi wyrazny w 35 d.c. ale byl bladszy od pierwszej kreski wiec ciaza mlodsza napewno ;)
Ide troche posprzatac ;) Milego dnia ;*

reklama
Dorotka nie martw sie nje lataj tak do lekarza usg nic nie przyspieszysz - masz duphaston albo luteinę ? Ja bicie serduszka syna zobaczyłam w 48dc i to tez lekarz musiał sie naszukać zarodka w ogole i robił to dokładnie tylko dlatego ze tydzień wczesniej lekarz kazał mi iść na zabieg JUTRO bo nic z tej ciazy nie bedzie ale sie z mężem nie zgodziliśmy i bardzo dobrze bo dzis mam zdrowe chodzące szczęście ktore ma energii tyle co mało ktore dziecko, wiec na prawdę poczekajmy . Wiesz mi lekarz na ostatniej wizycie powiedział proszę powtarzać betę i wodzimy sie za dwa tygodnie Zobaczymy czy potwierdza sie nasze przypuszczenia odnośnie pęcherzyka a chwile wczesniej rozmawialiśmy ze moze byc tak ze bedzie pusty- wiec tez mogłabym sobie ładnie wkręcać tez myśle o tym by iść wczesniej alw nie ... Walczę ze sobą ale głęboko wierze ze jak przyjadę za 2 tygodnie bedzie juz serduszko :) Ty tez musisz wierzyć :*

Nessi mmm to sniadanko co to za pyszności ?
jajka, cebula, szczypior, ser żółty, ketchup, i obowiązowo ogórki

Dorota, bądź dobrej mysli,sprobuj zadzwonic do gnia-przeciez telefonicznie tez moze skonsultowac wyniki, albo tak jak pisala Lilith z kims z laboratorium, wiem, ze latwo sie pisze, ale trzymam kciuki, zeby bylo dobrze:)

Nesii, Ty to dobrze piszesz! Tylko stresu sobie dokladamy, i wlasciwie jak ma hyc dobrze to bbędzie, a jak nie to nikt cudu nie zrobi:(

Emka, ale historia, wlosy sie na glowie jezą!
Kasia, moga sie pojawiac plamienia implantacyjne, zreszta jak juz masz leki, to juz pod kontrola jest:)

Witam nowe dziewczyny:) musze sobie przygotowac suwaczek, ale na tablecie nie moge:/

Kasia ja mam 5tc a om 2.2 i cykle 26 dniowe. Wiec mysle, ze u Ciebie to chyba starsza ciąża?
Prawie cala noc nie spalam.. Nie wiem co jest..
Nessi smacznego!! Ale apetycznie wygląda :-) i zdrowe. Za Mna chodzi sok pimaranczowy :-)

lekarka powiedziała że 4 tydz. zobaczymy co powie na wizycie 10.03.
Napewno nie może być starsza niż 6 tyg. ;)

Witam sie I ja. Noc zawalona u mnie, pekaly mi takie pęcherzyki w brzuchu jak przed okresem i sobie wkrecilam ze zaraz okres dostane. Teraz na razie jest spokój. Ale dziewczyny ja się tak trzese nad tą ciaza jakbym nie wierzyła do końca ze w niej jestem.

NESSI ale mi smaka zrobiłaś mmmmm

Dorota poczekajmy wspólnie bedxie dobrze

Ale Wy macie tych objawów ! :) A mi nic nie jest. Jak pomyśle racjonalnie to czuje się nie inacZej niż zawsze, tylko ten brzuch zostaje, dalej ciągnie Ale trochę mniej. Nawet piersi mnie nie bolą.
A w poprzedniej ciąży mdłości miałam od razu i czułam że puchnie w pasie A teraz nic :)

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Ale Wy macie tych objawów ! :) A mi nic nie jest. Jak pomyśle racjonalnie to czuje się nie inacZej niż zawsze, tylko ten brzuch zostaje, dalej ciągnie Ale trochę mniej. Nawet piersi mnie nie bolą.
A w poprzedniej ciąży mdłości miałam od razu i czułam że puchnie w pasie A teraz nic :)

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Ja na początku byłam tak spuchnięta że nie mogłam się dopiąć w spodnie. Byłam przerażona. Teraz na szczeście wszystko wróciło do normy. ;)))

Ja to w ogóle zazdroszczę mojej Mamie, która nigdy nie widziała mnie na usg, nie brała kwasu foliowego i nie trzęsła się nad sobą każdego dnia...nie analizowała czy ma objawy czy nie... zazdroszczę też wszystkim , które nie mają dostępu do Internetu.... Usg i Internet tylko pozornie mogą nam pomoc..przecież na tak wczesnym etapie i tak nikt i nic nie pomoże jak jest coś nie tak związane itp.... a tak ja cały dzień analizuje, że chyba mi mdłości zmniejszyły....koszmar jakiś..

reklama
Wczoraj dowiedziałam się z testu, że jestem najprawdopodobniej w ciąży. Jestem przeszczęśliwa :)
To moja trzecia ciąża, mam 9letniego syna i 6letnią córkę.

Na razie niemiłe objawy nie zwalają z nóg, co nie znaczy, że ich nie ma... głównie to mi słabo jest i spać się chce;)

Witam wszystkie przyszłe mamy :)

Do góry