reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Dziewczyny, wdech nosem, wydech buzią .. bo się tylko wzajemnie nakręcamy ...i tak Nas lepiej nikt nie uspokoi jak ginekolog, zatem spokojnie ... byle do wizyty - oddychamy :) Nie odliczamy dni, bo się tylko ciągną w nieskończoność. Stres nie służy fasolce ... miałam robić betę w poniedziałek ... ale nie chcę wariować ... zaczekam do wizyty. I tak co ma być to będzie ... na pewne rzeczy nie mamy niestety wpływu ... tak mi się wydaje przynajmniej.

reklama
Dokladnie :-) w kolo powtarzam, że trzeba myśleć pozytywnie. A chwilę zwątpienia każda może mieć, wiec dobrze ze się tu pilnujemy.
Film zaliczony, niezły. Teraz oglądam wstrząs. Spirtowy ale może być, moze przysne w trakcie bo mezus gila po pleckach, taki relaks Lubie. Liczę, że dziś będę spać a nie tylko ziewac :-)
Kasia, który to tydzień? Masz termin na listopad?
Dobrej nocki :-)

5 tydzien. z moich obliczeń to na początek listopada ale dowiem sie dokładnie w czwartek od lekarza.

powtarzam sobie ciagle że bedzie dobrze i koniec ale coś mi tam w głowie siedzie że się martwię

Był to dla mnie szok ale już się przyzwyczaiłam do tej myśli ;)
Nie żebym nie wiedziała skąd się biorą dzieci ;p;p ale tak się nasłuchałam że to nie takie proste, że trzeba się starać około roku itd itp A u nas tak od razu, Radość już jest. I niech tak zostanie ;)))

Witam iva, kasia :-)

Dorotka nie woem jak moge Cie pocieszyc..dziewczyny dobrze pisza kazda ciaza jest inna, wiec nie musi to znaczyc nic zlego... no i nadal rosnie... trzynam mocno kciuki za Was :-*

Dorotka znalazłam coś takiego : Lekarz odpowiadał :''poziomy beta HCG powinny podwajać się co około 48-72h'' Więc nie musi być ta granica 48 h zachowana ... :tak: beta ma czas podwoić się do 72 h:tak:
A ja po śniadaniu :D
WP_20160305_004.jpg

Załączniki

• WP_20160305_004.jpg
    WP_20160305_004.jpg
    393,3 KB · Wyświetleń: 346
Nessi dzięki

Dzięki dziewczyny
Coś chyba jest nie tak bo nic się nie pokrywa, Om, usg, beta, te tygodnie.
Policzylam sobie wszystko z synem bo u niego każda datę pamiętam i z nim serduszko zobaczyłam u lekarza 19 dni po teście, Teraz ostatnie usg miałam 13 dni od bladej kreski a 11 od konkretnej kreski, więc niby teoretycznie mam czas.
Jeśli prawda jest to co Milagros pisała od tej becie to też byłoby ok.
Teraz pytanie do was co zrobić? Gina mam 15 marca nie wytrzymam, najwcześniej do swojego Gina może uda mi się zapisać na czwartek, tylko nie wiem czy jest miejsce.
Wcześniej też nie ma szans iść bo mój m do środy ma tyle pracy ze nie da rady się zwolnić.
Może poszukać Gina prywatnie jakiegoś np na jutro, iść zobaczyć, pogadać czym pęcherzyk rośnie zobaczyć na usg.
Iść dziś lub jutro na Ip tam gdzie w środę byłam, powiedzieć co i jak i liczyć że usg mi zrobią choć zrobią mnie.

Kasia ja mam 5tc a om 2.2 i cykle 26 dniowe. Wiec mysle, ze u Ciebie to chyba starsza ciąża?
Prawie cala noc nie spalam.. Nie wiem co jest..
Nessi smacznego!! Ale apetycznie wygląda :-) i zdrowe. Za Mna chodzi sok pimaranczowy :-)

Dorotka nie martw sie nje lataj tak do lekarza usg nic nie przyspieszysz - masz duphaston albo luteinę ? Ja bicie serduszka syna zobaczyłam w 48dc i to tez lekarz musiał sie naszukać zarodka w ogole i robił to dokładnie tylko dlatego ze tydzień wczesniej lekarz kazał mi iść na zabieg JUTRO bo nic z tej ciazy nie bedzie ale sie z mężem nie zgodziliśmy i bardzo dobrze bo dzis mam zdrowe chodzące szczęście ktore ma energii tyle co mało ktore dziecko, wiec na prawdę poczekajmy . Wiesz mi lekarz na ostatniej wizycie powiedział proszę powtarzać betę i wodzimy sie za dwa tygodnie Zobaczymy czy potwierdza sie nasze przypuszczenia odnośnie pęcherzyka a chwile wczesniej rozmawialiśmy ze moze byc tak ze bedzie pusty- wiec tez mogłabym sobie ładnie wkręcać tez myśle o tym by iść wczesniej alw nie ... Walczę ze sobą ale głęboko wierze ze jak przyjadę za 2 tygodnie bedzie juz serduszko :) Ty tez musisz wierzyć :*

Nessi mmm to sniadanko co to za pyszności ?

reklama
Dorota, nie mozezz zadzwonić po konsultacje sama odnośnie bety? Może faktycznie teraz przyrost jest mniejszy bo beta dużą i wystarczy, ze ja zrobisz raz jeszcze za te dwa dni? Oczywiście wiedząc juz jak się to ma do przyrostu.
Nie możemy tak swirowac. Pomyślcie co ja czuję.. Ani bety ani usg i tyle czekania.. Ale myślę, udalo sie! Mi się udało i jestem jedną ze szczesciar takich jak wy! A co ma być to będzie, nie na wszystko mamy wpływ. Jednak zamartwianie nic nam nie pomoże.
Po globuli dalej wylaza te wstrętne uplawy.. Dobrze, że to jeszcze na dwa dni mam..

I tak apropo soku pomarańczowego.. Zobaczyłam w lodówce kefir, pycha! Butla wypita haha. Dobrze się czuje dzis hmmm..

Do góry