reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Emalka, ale ja nie chcę od razu kłaść jej na oddział, do tego w innym mieście...
Jak się nie uda szybko dostać do poradni, to będziemy szukać prywatnie, tylko z dnia na dzień pewnie też ciężko będzie się dostać.

Mamo czwórki, dziękuję za propozycję Tobie również :) choć wolałabym nie wykorzystywać ani Ciebie, ani Linki, akurat obie macie 4 dzieci i na nadmiar czasu nie narzekacie, a tam na pewno swoje trzeba odstać.
Myślę, że pojedziemy, nawet nie wiem, czy jutro próbowac dzwonić, bo jak wyznaczą nam termin za kilka tygodni/miesięcy, to co wtedy...
Trzymam kciuki, żeby udało się z którymś mieszkaniem. Niby to mniejsze fajne, bo ogródek i chyba mniej roboty, ale jednak to 56m dla 7 osób... czy nie za mało?

Emalka, u nas z rehabilitacją tak jest, jest jedna jedyna poradnia, która ma kontrakt z NFZ i pacjentów "pilnych" zapisują za 7 m-cy, a "stabilnych" na za 3-4 lata...

emalka- dokładnie. Wygrywa najwyższa stawka czynszowa, najniższa jaką można zaoferować to 7,80. za m2.
Na podstawie wyników z poprzednich edycji można mniej więcej zorientować jak ludzie licytują. Będziemy próbować ale tak jak napisałaś to loteria. Można brać udział w licytacji max. 5 mieszkań. My niestety tylko 2 licytujemy bo reszta jest dla mnie nie do przyjęcia. Jeśli tym razem się nie uda to kolejna edycja za kilka miesięcy...

milia- czy córeczka ma skierowanie do Wojewódzkiej przychodni chorób infekcyjnych i hepatologii dziecięcej przy Szpitalu JPII? Jeśli tak to tam rejestracja jest do 18. Znalazłam taki numer 12 614 35 15
Co do mieszkania - 56m2 to może faktycznie trochę mało... Tylko, że z dużych mieszkań były tylko 2. Jedno właśnie to 80 metrowe, a drugie mniejsze o 4 m2, ale koszmarne- ciemne,strasznie zaniedbane w starym budownictwie, dzisiaj je oglądaliśmy i czułam się dosłownie jak w. W tym programie nie ma mieszakań większych niż 80 metrów i większość niestety w starych kamienicach.Trudno znaleźć coś fajnego Tak rozmawialiśmy z mężem , żeby licytować nawet byle jakie mieszkanie. Jak już miasto nam je przydzieli to wtedy można zgłosić chęć zamiany. Ja i tak najchętniej pozostałabym w dzielnicy, w której obecnie mieszkam, a tamte mieszkania wszystkie w śródmieściu.

Hejo nawet nie pamiętam czy dziś już pisałam bo czytać czytałam ;)

Linka super pomysł z wczasami :)

Milia oby Ci się udało jak najszybciej dostać do specjalisty z Małgosia i dużo zdrówka dla niej :)

Ja byłam dziś z siostrą i jej małymi na bilansie bo nie miała z kim jechać i przywiozlam sobie od mamy słoiki na kompoty i jeszcze jabłek. Słoiki już się odswiezaja w zmywarc:) obiad w piekarniku skrzydełka i ziemniaczki mmm ;)
I oby jak najszybciej do jutra :)

Milia przypomniałam sobie w prokocimiu można przyspieszyć dużo specjalistę jak połączą cie na rejestrację prywatna ja , tak jednemu do gastroendykrynologa załatwiła bo odrazę później na NFZ a wizyta kosztowała coś 80 zł ...

Zaraz poczytam co tam popisalyscie , botyle co weszłam bo kurs z siostra miałam z wynikami usg , do giną i wściekła jestem bo guza ma 23m na 11m i co za dwa tygodnie na wizytę ja zapisali i musiałam tam z gębą iść bo nerwów niemal do takich akcji juz , i gdzie szybka opieka onkologiczna .... mało to gin jak poprosiłam żeby jej skierowanie do onkologia wpisał w Krakowie na gancarskiej to stwierdziła że wyśmieja ja tam jako lekarza bo siostra w wieku 19 lat nie ma raka , ciekawe skąd to do cholery wie jak wpisane jest guz w prawej piersi i z węzły chłonne powiększone pod lewa pachą

Linka współczuje takiego podejścia gin do siostry :( pewnie siostrą mega się stresuje oby to nie bylo nic poważnego i szybko dało się wyleczyć

Gaga ręce opadają porostu , jeszcze siostra do niej zeby przepisała jej tabletki anty a ona ze niema mowy o żadnej antykoncepcji do wyjaśnienia , tłumaczyć jej zaczęła ze bierze od 13 roku życia i jak nie weźmie jednej to mdleje i wymiotuje i nieda rady bez , wkoncu przepisała ...

Jeśli chodzi o wczasy u mnie wchodzi w grę tylko domek za małe dzieci na pensjonat , wstają o 6 rano i biegają i napewno cicho nie są i wiem ze to innym przeszkadza .. znalazłam wkoncu kawał drogi od Międzyzdrojów niedaleko darlowa domek ale ze zniżka na kdr wyjdzie nas za 7 dni 1500 zł , opłata klimatyczna tylko dla dorosłych i prądu nam liczyć nie będą , wiec myślę że źle nie jest , czekam jak kobieta dodzwoni i potwierdzi rezerwacje bo na 100 procent nie była pewna czy ma termin a była na zakupach ...

Linka- ale ignorantka z tej pseudo lekarki. Aż się wkurzyłam normalnie. Kto tej inteligentnej pani doktor powiedział, że musi być rak, żeby do onkologa odesłać? Przecież onkologia zajmuje się z definicji wszystkimi nowotworami, nie tylko tymi złośliwymi. Od tego właśnie są takie miejsca jak na Garncarskiej i karta pacjenta onkologicznego, żeby pacjent mógł być szybko i trafnie zdiagnozowany. Nie chodzi tylko o tych ze stwierdzonym złośliwym nowotworem, tylko również o tych z podejrzeniem. Pani doktor bawi się trochę w jasnowidza, a trochę w Pana Boga podejmując takie decyzje. Uniosłam się bo takie akcje mnie rozwalają, jak można normalnie... To, że dziewczyna ma 19 lat tym bardziej powinno ją mobilizować do jak najszybszej diagnozy i wprowadzenia odpowiedniej terapii. Konował za przeproszeniem nie lekarz. Niech siostra szuka porady gdzie indziej.Życzę zdrowia Twojej siostrze i oby to było coś łagodnego
My też tylko do domków jeździmy.Jednak taka ferajna mogłaby być uciążliwa dla współwczasowiczów. Ja najchętniej wybieram domki nad jeziorem , w pobliżu lasu. 1,5 tys. na tydzień to bardzo dobra cena.

gaga- kompotów ostatnio nie robię, ale dżemy owszem. Muszę jutro po truskawki jechać, bo już chyba tańsze nie będą w tym roku.

Mama4 koniec końców wpisała jej to skierowanie , tylko wkurzające jest to ze trzeba się wyklucac wręcz o takie zeczy . Tłumacze kobiecie ze mama raka piersi miała tata zmarł na raka dosłownie wszystkiego , cała rodzina taty rak , kuzynka nasza w wieku 21 lat miała tarczycy wycinania bo rąk to nie widzi mi się oby na strachu się skończyło ale reagować trzeba szybko ... radiolog po usg powiedział jej ze jej zdaniem jest to mięśniak ale do wycięcia i tyle dziś dostała wynik z usg i pisze ze guz nic więcej , i że pod lewa pachą powiększone węzły chłonne ... u nas o jakiegokolwiek lekarza dobrego jest ciężko i zawsze do Krk trzeba się wybierać ze wszystkim... najgorsze ze tyle się płaci do zusu ubezpieczenia i traktują ludzi strasznie a przecież żyją z naszych pieniędzy siostra ma 19 lat i rentę po ojcu ubezpieczenie odbijają sobie do tego pracuje bo uczy się zaocznie i tez ubezpieczenie odbijają i bądź człowieku zdrowy

reklama
Do góry