reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Aaa no i poszlabyn obowiazkpwo na l4,bo tak to wybacz, ale kiepsko widze odpoczywanie w pracy...
Mi się wydaje, że to przez te bieganie na 3 piętro ... kilka razy. Teraz już nie plamię, pojawiłsię sam śluz.
A co do zwolnienia to nie mogę dzwigać, a ja pracuję z dziećmi .. siedzę tylko w gabinecie i ćwicze z Nimi mowę. Więc nie wiem czy jest mi potrzebne. Przy 6 latku w domu też nie odpocznę

reklama
Mi się wydaje, że to przez te bieganie na 3 piętro ... kilka razy. Teraz już nie plamię, pojawiłsię sam śluz.
A co do zwolnienia to nie mogę dzwigać, a ja pracuję z dziećmi .. siedzę tylko w gabinecie i ćwicze z Nimi mowę. Więc nie wiem czy jest mi potrzebne. Przy 6 latku w domu też nie odpocznę

No to tez racja.. w sumie jak masz taka prace... chociaz ogolnie zwolnij i bedzie ok :-)

Nessi co to za lekarz??? Przy brunatnym plamieniu mi zawsze kazano wziąć na raz 3-5 tabletek na raz a potem dopiero po jednej! Ze jak to plamienie to brak hormonu, wiec trzeba organizm nafaszerować i wtedy podtrzymywać właściwy poziom. Wybacz, ale jakbys czekała do krwi to byłoby ze tak powiem za pozno. Kuzwa szlag mnie trafia jak takie bzdury słyszę od lekarzy, ja przez taka jedna "mądra radę" od lekarki pierwsza ciąże straciłam. Więcej jej na oczy widziec nie chce.Tez nic nie kazala robić. A ja widac z natury muszę wspomagać bo problem z progesteronem mam i wystarczy sie wspomóc. I na dupku do 16 tc i mam troje zdrowych dzieci.
Uszy do góry, zdjęcie piękne :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

EMka - w 2009, przy pierwszej ciąży, też plamiłam. i poszłam do "jakiekoś" gina - tam usłyszałam ze to normalne, że nic nie trzeba brać. Jak pytalam o L4 czy leżenie - nie, nie trzeba. Skończyło się oczywiście jak wiadomo. Jak poszłam do innej, tej która mnie od tej pory prowadzi, to przy kolejnej ciąży i plamieniu dupek od razu, nakaz odpoczynku (ale bez przesadzania też). A dupka trzeba brać do momentu w pełni wykształconego łożyska. Jak przy ostatniej ciąży, tej z Sylcią, zaczęłam plamić, to zgodnie z poleceniem mojej gin poleciałam na IP do szpitala i młody lekarz od razu bez gadania wypisał mi dupka i kazał z 5 tabletek wziąć by właśnie nasycić organizm. i kurcze od razu podziałało ;) a efekt tego działania właśnie wydziera się w łóżeczku bo spać nie chce skubana ;)

Nessi ja chyba też bym wzięła ja w pierwszej ciąży tez plamilam i od razu dostałam duphaston.
Teraz też czuła bym się raźniej biorąc go, ale póki nie ma płomień to nie biore.

Tez bym się skonsultowala z kimś jeszcze, ja z gruntu jestem nieufna.

I tez poszła bym na zwolnienie ja w tej samej branży co ty pracuje i mnie by było ciezko. Właśnie to chodzenie i zawsze może pojawić się jakiś stres....

Nessi przykro mi takue wiesci czytać. Osobiście wzielabym i ze 3 tabletki dzis. Sama w drugiej ciąży Mialam takie plamienia i gin.do którego Mialam zaufanie zalecił lutke i odpoczynek. Nie wyobrażam sobie stracić córkę tylko z powodu np.za niskiego próg. A drzalam wtedy bardzo, bo wcześniejszą ciąża zakończyła się nieszczęśliwie, serduszko przestało bić.. Teraz i w poprzedniej tez wolałam popisać i ublagac kogoś o leki. Na pewno nie zaszkodzą a jednak mogą pomóc.
Schody są okropne..unikam ciągłego biegania po własnych.. Co do pracy to nie szlabym na l4 skoro nie jest tak źle, dźwigać i latać nie trzeba, jednak dobrze by było moc na przerwie choć chwilke polozyc się..

Co sadzisz o wybraniu się za tydzień na kolejne usg?
Ja chyba jakbym miała możliwość pognalabym na IP.. Ale teraz tak mówię..z córką wystarczyła lutka i wiara.. Ale to tak łatwo się mówi..

3 dni to nie wiele, tym się nie martw. U mnie wychodziły starsze zas ciaze :-) i było dobrze.

Jak się czujesz??

Ivi.. Tez slyszalam, ze do 16 najlepiej..jeśli Pandorka pośle mi dupka, moj poluczyl ze mam do 12tc..wiec jeszcze braknie na 4. Ale tym to się będę martwić później akurat.

Auto dopiero jutro..Bo dopiero się znalazło to co chce haha. Dla mnie to akurat jazda próbna od razu będzie to im daruje :-)

Jestem dziś szczesliwa..ale płakać się chce..wzdelo mnie i wiadomo co.. A jutro uprosilam mojego by był w domu to zrobię ten pyszny obiad..mmm mięso i kapucha haha.

Nessi super ze plamienie ustalo. Kochana nie zrozum mnie teraz zle bo pisze to z troski, leżałas dziś po plamieniu? Wtedy minęło, lekarza bym zmieniła, chorobowe bym wzięła, ok leżeć przy dziecku non stop się nie da ale ja mam 3 dzieci i duuuuzo odpoczywam, do tego ogarnięte, ugotowane i uprane, wszystko się da, a no niby nie masz pracy męczącej ale właśnie np to chodzenie? Pamiętaj jak już wzięłas dupka to musisz to kontynuować. Będzie dobrze zobaczysz, a moje słowa może ostry ale martwię się.

U mnie dziś od rana do południa mdłości ale do zniesienia, w ciazy z córkami to był koszmar, wtedy nie jadłam, teraz jem. Najlepsze jest robienie obiadu jak wszystko mi śmierdzi, popołudniu bez mdłości, wróciły wieczorem, zjadłam kolacje która mi śmierdzi ale przemoge się i jest ok, można jeść.

Jutro z rana jedziemy ze mną na krew i mocz bo chce mieć wyniki do wtorkowej wizyty ;-)

U alanka ta wysypka to okazało się jakieś pogryzienie uffff ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny!:) Podczytuje was od kilku dni.... termin @ mam na 12.03 czyli sobota, ale test juz jest ciemniutki, zalaczam fote;) Beta w pon 61,5, dzis powtorzona 242,9. Strasznie sie boje, bo jestem po poronieniu, rowno rok temu 8 marca zrobilam test i byl pozytywny tylko ze stracilam maluszka w kwietniu....potrzebuje wsparcia dlatego chce do was dolaczyc, bo boje sie ze bede fiksowac czy wszystko jest ok! Mam 30 lat i to moja druga ciaza:) Przyjmiecie mnie??;)
ImageUploadedByForum BabyBoom1457554947.624504.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1457554947.624504.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1457554947.624504.jpg
    216,1 KB · Wyświetleń: 391
Do góry