reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Iza dlaczego? Często kobieta horror przeżywa, szuka, leczy się na niby rzekome problemy gdy tak na prawdę to facet jest winny.
Przez tyle lat co tu na bb jestem (11 to sporo) dużo się naczytalam i dla mnie takie zachowanie jest nie do pomyślenia.. Męska dumą a my, kobiety to co??

Princeseczka one są malutkie. Jeszcze nie wiadomo jaki kolor oczkow będzie.
Mam tureckiego vana, on ma dwa kolory. Zielony i niebieski.. Wygląda to cudnie..
Mama czwórki, słodkie.. Choć ja wolę już duże koty..

Dzis juz chyba nie zadzwonia.. Tak więc jutro..

Zaraz idziemy z mlodym na rower..

reklama
Mamo czworki dokladnie wychodze z takiego samego zalozenia jak Ty... wiesz facet to jednak samiec... ja nigdy powiedzialam ze gdyby cos mu sie stalo to szukalabym drugiej osoby a on mi to powiedzial. Dawno temu to bylo ale takir slowa padly

Lili bo bylam pewna. W 100% to ja mam problemy z zajciem :( ale jakby bylo inaczej to pewnie musialby isc tym bardziej ze to on pragnal dziecka

Iza to co innego. Są kobiety, które w sobie doszukuja się przyczyn. U nas tez tak było. Mój poszedł bez dyskusji na badania i to nie raz, choc nie był uszczesliwiony. To ma być wspólnie wystarane dziecko.. I ja swoją dumę tez mam.. A co, przyjęło się ze to kobieta ma biegać po lekarzach, rozbierać się, badać etc a chłop zadowolony.. Bo to ona a nie on.
Żal mi takich dziewczyn a było ich tu od groma.. Faceci tez maja takie wysokie ego.. Nie..skąd, oni na pewno są zdrowi i wina nie stoi po ich stronie..

Ja też nie rozumiem dlaczego facet nie może się poddać zabiegowi??? Oboje uprawiają sex a jak nastąpi wpadka to niejednokrotnie facet ucieka i zostawia kobietę samą... Masakra. Ale co jak co kobiety są silne psychicznie bardziej niż faceci.
Co do zabiegu ja nie mam żadnych problemów aby powiedzieć o zabiegu - u nas to raczej zdecydujemy się na taką formę. AAA i rodziliśmy też dwa razy naturalnie i teraz też będziemy i nie widzę w tym nic złego a wręcz to jest świetna sprawa dla związku bo rodzi się wspólnie wasze dziecko, razem czujecie emocje, mężczyzna daje niesamowite wsparcie a potem inaczej odnosi się do Was jako do kobiet bo widział ile niesie ze sobą taki poród bólu wyrzeczeń więc polecam.

Ja tam jestem w stanie przeżyć, że małżónek nie chce tego zabiegu.
Wiem, że gdyby chodziło np. o oddanie mi nerki to zrobiłby to bez wahania, a że ma taką fanaberię , że nie chce sterylizacji- cóż- trudno, Nie mam zamiaru z nim o to walczyć i przez to sama sobie życia zatruwać bo wiem, że mnie bardzo kocha. Ja go też i po prostu nauczyłam się z czasem odpuszczać.
Żadne z nas nie jest idealne- ja mam ooogroooom wad, które on akceptuje i vice versa. Je
Co do porodu rodzinnego to wydaje mi się, że teraz ponad 90% rodzi w ten sposób i to chyba norma, że mąż jest przy porodzie.
W naszym przypadku tylko przy porodzie synka byliśmy razem i to nie do końca, bo zakończyło się cc. Później już same cięcia , a niestety mąż nie może być obecny przy cc.:-( :(

MartiniM jak ja poczułam to ty tez zaraz poczujesz, dziś na wieczór kupiona czekolada i bede czekać na fikołki:-)

Lilth co to znaczy że nogi ci skaczą? U mnie w bardzo stresowych sytuacjach dawno temu miałam delirke nóg aż pare razy na pogotowiu ladowalam bo myslalam ze to cukrzyca a to nerwy.

Kejtii a jaki to jest zaklad pracy? Wiem, że jak zakład zatrudnia wiecej niż 25 pracowników to zwolnienia placi sam, jeśli mniej niż 25 to placi po 33 dniach ZUS. Ja jak pracowalam w sklepie i bylam na L4 pol roku to zaklad mi placił bo to byla sieciówka duza i dostawalam jak wypłatę 10tego. Teraz mam dzialanisc i zatrudniam mamę ktora jest na zwolnieniu od kwietnia i Zus wyplaca jej w ratach czyli jak miala L4 wypisane od 28kwietnia do 24 maja to dostała najpierw za 2 dni kwietnia jakies grosze i dziś wlasnie za 24 dni w maju kase z Zusu. Teraz ma L4 od 24maja do 18 czerwca i pewnie znów dostanie za 6 dni maja. Dziwne to ale Zus tak czasami dzieli.

MartiniM jak ja poczułam to ty tez zaraz poczujesz, dziś na wieczór kupiona czekolada i bede czekać na fikołki:-)

Lilth co to znaczy że nogi ci skaczą? U mnie w bardzo stresowych sytuacjach dawno temu miałam delirke nóg aż pare razy na pogotowiu ladowalam bo myslalam ze to cukrzyca a to nerwy.

Kejtii a jaki to jest zaklad pracy? Wiem, że jak zakład zatrudnia wiecej niż 25 pracowników to zwolnienia placi sam, jeśli mniej niż 25 to placi po 33 dniach ZUS. Ja jak pracowalam w sklepie i bylam na L4 pol roku to zaklad mi placił bo to byla sieciówka duza i dostawalam jak wypłatę 10tego. Teraz mam dzialanisc i zatrudniam mamę ktora jest na zwolnieniu od kwietnia i Zus wyplaca jej w ratach czyli jak miala L4 wypisane od 28kwietnia do 24 maja to dostała najpierw za 2 dni kwietnia jakies grosze i dziś wlasnie za 24 dni w maju kase z Zusu. Teraz ma L4 od 24maja do 18 czerwca i pewnie znów dostanie za 6 dni maja. Dziwne to ale Zus tak czasami dzieli.
Tak tez o tych podzialach Zusu slyszalam :/ i sluchajcie chyba trzeba sie przejsc do Zusu i poda cnr konta jak sie nie chce listonosza? Inaczej pewnie nie ma mozliwosci?!

reklama
Koalka mi ZUS płaci 2 , 3 dni po skończonym l4 za okres l4 , jak było 21 dni to na tyle rozbija jak 18 to za 18 i mam na konto bo poczta działa z dużym opóźnieniem

Do góry