reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Ja osobiście w domu nie miałam mam chodzące l4 ale bardzo sprawdzali zakład pracy szefowa zwariować chciała ale sama na złość sobie zrobiła bo 29 lutego nie przedłużyła mi umowy i odrazu podeszłam pod zasiłek z ZUS ...musiała przestawiać świadków ze tam pracowałam wszystkie papiery przesłać listy płac , obecności i wiele innych nawet kopiowania faktury które podpisywałam , dzwonili do mojego giną mimo iż zanosi łam zaświadczenie o ciąży i kartę ciąży , byli też kilka razy tam gdzie pracowałam czy oby na pewno mnie tam nie ma..

reklama
Mama moja jest u mnie na etacie i miała niestety zaproszenie do ZUS na kontrole zwolnienia. Choruje na kregoslup. Wszystko dobrze poszło. Ja narazie jako właściciel nie miałam kontroli więc przede mną pewnie. Ale kontrola w domu to kiedyś moj były facet miał. Akurat nie było go w domu. Ttlko ze miał zwolnienie chodzące. Pisał wyjasnienie ze byl w aptece po leki.

Koalka syndrom niespokojnych nóg. Miałam przed ciążą, juz lata. Wraca i odchodzi. Teraz się ustabikizowalo ale dwa dni temu powróciło..

Jutro wyniki murowane. W chwili obecnej oczekuje tylko dobrych wieści heh..

Linka wszyscy sa kontrolowani nie tylko ciężarne

Lilith kciuki zaciskam mocno:)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Troche poglupieli jak dla mnie z ta kontrola Zusu :( wedlug mnie niedorzeczne, glupie, debilne i nie wiem jak jeszcze to okreslic. Moja kolezanka miala w 36 tyg, nie bylo jej bo mieszkala gdzie indziej niz adres zameldowania, musiala kombinowac z pismami do nich

Keejti to jest tak ze na początku płaci pracodawca a dopiero po jakimś tam czasie ciągłego zwolnienia ZUS, ale nie pamiętam dokładnie, poszukaj na pewno w sieci znajdziesz odpowiedź.

Iza ja nad polskim morzem byłam raz jako dziecko i wtedy mnie nie zachwycilo i teraz niedawno, tym razem się w nim zakochałam.

Góry też uwielbiam :-)

Mama czwórki aż z ciekawości zapytałam męża co o tym myśli (tak po prostu, bo dziecko jeszcze jedno za jakiś czas planujemy). Reakcja podobna jak u Was. Oburzony że w ogóle mogłam o tym pomyśleć.

Dziewczyny, ale się zestresowałam. Jakiś debil na skuterze prawie we mnie wjechał przed chwilą, dobrze, że bez dziecka byłam, to udało mi się odskoczyc w krzaki. Ale długo się trzeslam przestraszona. Okazało się że on przed policja uciekał. Debil jeden! Ale nie uciekł im, na wystającym korzeniu się przewrócił skuter rozwalił, a jeszcze z dziewczyną jechał i chyba coś jej się stało bo wstać nie mogła.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

ZUS płaci po 30 dniach tylko w przypadku jesli forma zatrudnia do 30 osób w innym przypadku pracodawca z jakiegos funduszu. Sle kontrole ZUS tez wtedy sa.

Co do podwiązywania mój świadek sam to zonie zaproponował i mój maz na szczęście tez nje ma z tym problemu :) ale pamietam ze do badania spermy tez dłuższy czas sie przekonywał , ale sie podbudował jak wyniki były dobre :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Ja na szczęście jeszcze nie miałam kontroli ZUS. Podałam lekarce adres zamieszkania A nie zameldowania. Chociaż wiem że może być problem bo nasze mieszkanie podlega pod teściów i nie mamy swojego osobnego numeru. Ale mam nadzieję że jakoś to będzie. Ale szczerze bardzo się obawiam jakbym miała mieć kontrolę

reklama
Maleducada co za przeżycie.. Wspolczuje Ci bardzo! Jak się czujesz?

Malutka kopie, serce pięknie bije.. Do tego ta mega zgaga i zawroty dalej mnie męczą.
Pochwale sie moim pierwszym calico, który niestety zmienił umaszczenie hihi. Tu jest jako tortish mimo, że niby to to samo.
Myśl o kociaku chyba odciaga źle myśli..

Koalka co z Tobą??

Do góry