reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Linka no widzisz a u nas rozbijają. Może dlatego że mama była na kontroli zwolnienia w Zusie 18 maja i wstrzymali jej i później podzielili - nie wiem. Może później się to unormuje i będą płacić za dłuższe okresy.

Konto podajesz dla zusu jesli sama podajesz zwolnienia do zus albo dla pracowcy i on wtedy wypelnia to w kwicie bo inaczej listonosz przynosi do domku.

Trzymajcie kciuki na 18.30 mam lekarza wcisnęlam się po znajomosci do ordynatora szpitala żeby obejrzał moje papiery z prenatalnych bo oszaleje jak nie sprawdze co ta ciapa moj lekarz tam powypisywał.

reklama
Dzięki Koalka przyda mi sie to, Zus mam pod reka tak naprawde ,ale bede wysylac chyba do pracodawcy zwolnienie wiec najlepiej jak tam podam nr konta chyba :)

O no to pewniejszej info juz
Martini ja jestem właścicielem działalnosci wiec ja sama noszę do Zus a ty normalnie do pracowdawcy
O no to pewniejszej info nie moglam dostac - dzieki :) A jeszcze jedno pytanie - dopiero mija mi 7 dni na zwolnieniu to z tym nr konta jeszcze poczekac blizej konca? Sorki moze glupie pytanie ,ale wole wszystko wiedziec :D

A w pracy mają twoje konto? Jesli tak to powinni podać te z kwestionariusza który podawałaś jak się zatrudniałaś. Musisz w pracy zapytać. Najlepiej już teraz. A w dużym zakładzie pracujesz?

Koalka roznie to z tym zus u mnie kontrola trwała 2 miesiące na tyle miałam wstrzymane ciągle donosił l4 i potem naraz wysłali za dwa miesiące a później co l4

Dziewczyny Wy miałyście takie akcje z tym Zusem prowadząc działalności czy na etatach?
A jak to jest z tymi osobistymi kontrolami z ZUS? Zdarzyła się którejś?

reklama
Do góry