reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Priinceseczka wlasbie to zalezy jeszcze od firmy test i czulosci (choc ja nie moglam nigdzie dostac tego co ma czulosc 10 cos tam tylko w necie a to za dlugo czekac bylo)

Daba no przyrost najwazniejszy, wiec trzymam za niego kciuki :-) a co do wizyty to przynajmniej juz wszystko zobaczysz i noe bedziesz sie schizowac jak my tu niektore hehe :-D

reklama
Te suwaczki z bb chyba inaczej pokazują w takim razie. Albo mój jest zły? Sama nie wiem już kurcze.. Choć i tak teraz to mało ważne.
Ja chyba mam ochotę na mięso.. Jutro zrobię albo mielone albo zwykle kotlety plus sałatkę z kiszonej, cebulki i jabluszka.. I ziemniaczki do tego.. Dalej lekko mdli, nie mam niby apetytu ale myślę o zarciu..

I tak raczej wazniejszy jest termin z usg choc w pierwszej ciazy roznil sie 1 dniem u mnie ;-) tak czy inaczej dzieciaczki same wybiora sobie swoj termin hehe :-D ide na spacerek i do babci na.kawusie :-) a tak w ogole pijecie kawe?

Aob66, kawa musi byc, ale zeszlam z dwoch mocnych do jednej..slabszej (nie slabej), zle sie czuje jak nie wypije

aob66 ja jestem fanką kawy..Ale teraz jakoś mnie po niej bardziej mdli.. więc nie pije od kilku dni :-( mam nadzieję, że za jakiś czas wróci mi na nią apetyt :-)

Co do tygodni ciąży to ja mam tak namieszane przez bardzo późną owulację, że masakra... w sumie zaszłam w ciążę wtedy kiedy mogłabym spodziewać się okresu..:-)

Lilith właśnie przez kupy nie jest odpieluchowana. Wola juz po fakcie. A tak to nosi pieluche cały dzien suchą bo siku idzie w nocnik.

No zasnęła w końcu. Mogę się wziąć za mieszkanie, bo od rana ciężko mi sie ogarnąć.

Aob ja długo kawy nie piłam aż mój mąż kupił ekspres i od czasu do czasu wypiłam. Teraz raz na pare dni tez, ale już musze z tym powoli kończyć. Ciąża to tyle wyrzeczeń :-(

Pije kawę bardzo słaba, w zasadzie kilka lykow. Dzis nie..ale chyba zaraz sobie zrobię bo mi lepiej.
Z terminem to prawda, moja gin i tak uzna z usg.
Joasia moja cora mając 18m nie używała juz pieluch..myslalam, ze z synkiem tez pójdzie łatwo a tu klapa.. Siada od dawna na WC, nie uznajemy nocnika.. Alee on w ogóle nie czai, ze tam się siku robi.. Tylko kupa tam idzie papa.. Najczęściej wola kupa, lecimy na WC, posiedzi, pooglada książeczki etc ale nic..wstajemy, ubieram świeże majty i na dole juz chowa się w kant, wali kloc i leci, ze śmierdzi i idziemu zmieniać majty i wywalac kupe do WC.. Nie spiesze się, wszystko w swoim czasie i jego gotowości. Jeszcze wiosna/lato idzie, wtedy będzie łatwiej.

Oj drzemki..U nas już baardzo rzado są.. Za to wczoraj zaszalal i poszedł spać o 6.15 a dzis pibudka jak zawsze o 8. Ja ogarniam przy nim, jest nauczony ale np.nie poprasuje..boje się..

U nas tez jeszcze używamy pieluch pewnie jeszxzE chwile to potrwa ...

A ja wlasnie zjadłam cudowne krewetki :) i lecę myć buty póki mały spi :)

Miłego :)

Ps dzieki sprawdziłam te kalkulatory i jestem spokojniejsza :)

Lilith troche mnie stres trzyma od wczoraj. Pobolewaja jajniki i czuje generalnie podbrzusze.. Nie jest to jakis bol wielki ale jednak niepokoj wzbudza. Byle do piatku:) a Ty jak sie masz?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ale nas tu coraz więcej superrr. Witam nowe dziewczyny. Czekam na wieści nessi em ka beta super i jak to ładnie wygląda tak po kolei. Ja juz więcej nie pojde dwa stresy mi starcza. Byleby do poniedziałku. Lilith ja odkad się dowiedziałam ze jestem w ciąży mam biegunkę taka nie uciążliwa ale jednak. Słyszałam że to normalne. Przestałam brać pregne plus bo miałam wrażenie ze to po tym, w poprzedniej ciąży do 4 miesiąca nie brałam żadnych witamin i teraz czuję że chce zrobić podobnie. Sprawdziłam ilość kwasu foliowego i jest w porządku, więc dziecie będzie miało z czego korzystać. My z małym mieliśmy trochę problemów neurologicznych i staram się dmuchać na zimne. Agulek wiem ze to słabo pociesza ale bardzo nas dużo tu dziewczyn które maja bóle podbrzusza. Trzeba wierzyć że będzie ok.

reklama
Kawy nie pije z wyboru chociaż bardzo lubię ale też nie jest mi ona potrzeba do dobrego samopoczucia wiec nie było mi ciężko zrezygnować. Czasem zrobię sobie kawę zbożowa.

Do góry