reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Hej dziewczyny :-)

Aob- to kochana wracaj i odpoczywaj duuzo :-* wiem ze bedzie ciezko ale musisz jakos dac rade ;-*

Lilith- witaj w klubie niewyspanych ;-) zasnela o 22 obudzilam sie o 00.20 i do godziny 6 tlukalam sie na lozku. Ale zjadlam sniadanie wzielam leki i chyba niedlugo legne obok mojego bo akurat nocke odsypia.
Co do wypryskow -nigdy nie mialam idealnie gladkiej cery. Poczatek coazy byl cudowny a teraz mam wysyp...nie ma dni aby cos drobnego nie wyszlo na brodzie...
W niedziele dziadek mojego obchodzil imieniny. Zdazylam wyjsc z samochodu a babcia przywitala mnie slowami- oj juz przytylas? Siedzisz w domu, nic nie robisz to tyjesz o_O zalozylam mega luzna bluzke i chyba ona mnie tak pogrubila :-D oczywiscie musze dodac ze babcia ani jej rodzine do filigranowych nie naleza ;-) no ale coz. Splynelo to po mnie jak po kaczce. TZ sie tylko zdenerwowal i powiedzial ze w ciazy raczej brzuch rosnie i to chyba normalne a nie zadne tycie ;-)

Aa i mialam koszmar dzisiaj...ze bylam na badaniu polowkowym i wyszlo cos z sreduszkiem nie tak :-( ostatnio mialam dwa prorocze sn. Mam nadzieje ze ten do nich nie bedzie nalezal :-(

reklama
Priinceseczka, będzie dobrze na połówkowym, w rzeczywistości jest na odwrót niż w snach :)
Fajnie, ze Twój wziął Cię w obronę :)

Mi po porodzie 2 osoby powiedziały, ze brzuch mi został, jakbym nie wiedziała :D uwielbiam takie życzliwe osoby ;) w tym jedna to była kuzynka teściowej, czyli bardzo bliska mi osoba;) i dla miesięcznego dziecka przywiozła ciuchy, gdzie na metce napisane było, że to na 2 lata, takie prezenty też uwielbiam i mam już całą szafkę;)

Aob, skoro w szpitalu i tak tylko leżenie i leki, to lepiej w domu, tylko z drugiej strony w domu może trudniej leżeć, bo synek i zawsze coś do zrobienia, ale odpuść i nie rób, nie sprzątaj, nie gotuj, niech mąż się wszystkim zajmie, ewentualnie zorganizuje pomoc, bo musicie teraz myśleć o tym, żeby z maluszkiem wszystko dobrze było :*

Diabliczka, biedny synek, też bym pojechała do pediatry.

Lilith, powodzenia z zębem &

Hej! ja od rana byłam na rynku dokupić ogórki do ogrodu, potem zabawa z mlodą na placu zabaw u nas na ogrodzie - całe szczęście że wtym czasie ogarnęłam warzywa na botwinkę... teraz młoda śpi, zupa się gotuje a ja .. dostaję drgawek na myśl o nauce! :D Oj będę marudna aż do czasu obrony (chciałabym się bronić na początku lipca) .. a potem .. nawet nie będzie można się upić ze szczęścia że już "po" :D hehehe

dziewczynki złe sny przeganiamy, uśmiechamy się do słoneczka (lub chmurek) i cieszymy się kolejnym cudownym dniem!! :)

Milia- najlepsze bylo to ze dziadek tez stanal w mojej obronie :-D powiedzial "do mojej jeszcze duuuuzo Ci brakuje" ;-)

W pazdzierniku babcia ma imieniny i do tej pory myslalam ze tam pojade jeszcze ale po tej akcji stwierdzilam ze lepiej nie, bo babcia w koncu zawalu dostanie jak zobaczy mnie taka gruba.

Dziewczyny, potrzebuje rady :-) co moge kupic mojej chrzesnicy na dzien dziecka? Dodam ze we wrzesniu idzie do przedszkola. W styczniu skonczyla 3 latka. Zabawek ma od groma i sama nie wie czego chce. Zazwyczaj czyms nowym bawi sie przez gora tydzien(najczesciej to juz po 2 dniach rzuca zabawke w kat).
Myslicie ze plecak(z jej ulubionym motywem-Hello Kity albo Pony) jakis maly bylby dobrym rozwiazaniem? Ewentualnie dolozylabym tam jakies wyposazenie. Ale jakie??
Czy moze macie inne pomysly?

Lilith ja dzis wyjatkowo wyspana... ja z decyzja o ur poczekalabym do jutra bo to jak sie zaczelo tak szybko moze sie skoczyc.. nie wiadomo co jutro bedzie...

Princeseczka jakie mile przywitanie babci :) ale nie ma co sie przejmowac ;) snow tez bie bierz do siebie bo w ciazy duzo glupot sie sni :)

Milia wlasnie o to chodzi ze tylko lezalam juz i bralam leki to bez sensu.. ale powiem wam ze wystarczylo troche schodow, maly spacer z auta do apteki i do domu i juz sporo polecialo :/ wyglada na to ze wcale ruszac sie nie moge... a ile kasy w aptece zostawilam

Ivi piwko 0% i dobra psychika i mozna sie "upic" hehe :D dasz rade! :)

Edit.

Princeseczka dziadek wymiata hahha :D juz go lubie :)

Co do prezentu mysle ze to dobry pomysl a jak chcesz jakies wyposazenie do tego to moze do kompletu piornik albo jakies kredki czy pisaki..

A w ogole dwa dni nie widzialam synka i to jak ucieszyl sie na moj widok jak mnie przytulal i calowal... ryczlam jak glupia!

Napisane na GT-S7562 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Princeseczka u mnie tak dzień w dzień.. I ja bym jeszcze spala ale nie mogę..
Snami się nie przejmujemy ale też miałam dwa prorocze.. Jedno odnośnie poronienia tu a drugie swojego pierwszego prenatalnego.. Ciężko po tym luźno podchodzić..
Powitanie heh, nie ma co.. Ale ważne, że się nie przejelas. I Twój w obronie stanął.

Aob to dobra wiadomość, choc biorąc malego pod uwagę nie aż taką kolorowa. Kontrola dopiero u giną? Wyniki Oki?
Aob ja dzis w daien budzę się między 3.20 a 4.10 i do przed 7 nie śpię. A zasypiam przed 24.. Mało sypiam.. Tomjuz widać po mnie..

Z urodzinami kiepskomsie złożyło.. Nie wiem czy w ogóle da się przełożyć tak, juz MC zamówione, zapłacone..

Princeseczka, a może jakiś sprzęcik? Radyjko? Do karaoke czy mikrofon jak śpiewać lubi. Jakiś dziecięcy tablet albo coś do nauki czytania? Lubi się przebierać? Może strój? Z butami, opaska etc? Co ona lubimrobic?

Ivi ten plac macie świetny, wychodzić nie trzeba Hihi.

Pecha mam dzis.. Słyszę w nocy jak wstalam, że coś pipka. Zesylam mojego na dół a to zamrazalnik alarm włączył, bo drzwi nie zamknięte.. Wszystko się rozmrozilo a był przepełniony i całkiem sporo lodów mój dokupil wcaoraj.. Ech..

Widzialam, ze macie pod nickiem nowy opis hihi. Fanka bb.

Aob- az sie wzruszylam jak przeczytalam twoj post o przywitaniu synka...taki skarb kochany :-)) az sie rozmarzylam hihihi:-)

Lez kochana, lez :-) dobrze ze z dzidzia jest ok ale ty musisz uwazac mimo wszystko ;-*

Dziekuje za oponie na temat plecaczka :-)

Lilith rzeczywiście pech z tymi lodami [emoji5] szkoda że się zmarnowaly.

Princesczka dziadek wymiata. Swoją drogą babcia niezmiernie życzliwa [emoji5] nie ma to jak wsparcie rodziny

Plecak to fajny pomysł. Jakieś kredki malowanki. A plecak przyda się na jakąś wycieczkę czy piknik [emoji5] w sport Direct widziałam sporo takich małych plecaków z bajkami.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Lilith- mikrofon ma po swoich siostrach ciotecznych (moj i brat maja z niego niezla zabawe podczas zakrapianych imprez bo wtedy spuewaja a glos niczym na procesji w Boze Cialo). Zabwek ma od groma i mowie wszystko jest na chwile. Stroj moglabym kupic bo lubi sie przebierac ale boje sie za chwile wyrosnie i nawet nigdzie go nie zdazy zalozyc. Na urodziny kupilam je biurko przedszkola z pisakiem gdzie fajnie moglaby sie uczyc ksztaltow, liczenia itp.ale potrzebna jej osoba ktora z nia przy tym posiedzi (pisak wydaje pozytywne i negatywne dzwieki po zaznaczeniu kropki na karcie. Trzeba docisnac do swojej odpowiedzi i wtedy wie czy dobrze czy zle). Chyba ja tylko raz sie z nia tym bawilam w dniu jej urodzin. Teraz biurko caly czas stoi...
Ogolnie lubi sie bawic wszelkimi kucykami, ze swinka pepa i hello kitty spi. Ppowiada rozne historyjki.
Zaraz wrzuce jej zdjecie ktore pozniej usune :-)

reklama
Ja juz w domu i padam z nóg ... jeszcze ogarnąć mieszkanie musze :)
Lili wyobraź sobie ze byłyśmy na ginekologi i ordynator został wezwany do operacji mama go zaczepila i kazał zaczekać ze podeślę jakiegoś lekarza i przyszedł pan dr hihi i powiedział żeby na dole się zapisać na termin bo on musiałby usg przestawiać i ma siostra za 2 tygodnie się zgłosić eh

Princeseczka A co śliczna jest ... swoją drogą nie zapomnę jak siostra miała komunie a nasza najmłodsza siostra uparł się ze idzie w czerwonej sukience księżniczki i co w końcu postawiła na swoim bo mama nas miała dużo do ogarnięcia i nie było czaśu na spory ;)

Do góry