reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Wiklinka to był jakiś członek grupy pro kotowej [emoji5] pozdrawiam Was z mojej bezsennej nocy[emoji35] załamać się idzie. Zasnelam po 21 to teraz mam za swoje będę się kręcić do rana.

Co do swędzenie to podejrzewam właśnie jeden balsam z rossmana i na razie go odstawiłam. Na cholestaze to chyba za wcześnie

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ehh co to był za dzień wczoraj :O koszmar normalnie ...
Rano wstalismy i chwilkę musiałam uprosić małego na spacer. Poszliśmy do apteki gdzie zostawiłam ok 120 zł :/ potem biedra i następna stówa :/ kupiłam 2 soczki naturalne i w domu zabieram się za otwieranie pazłotka( pod nakrętką ) zębami . Ściągam i pach coś mi zgrzytnęło...myślę sobie cholera jasna poszła mi plomba w jedynce a był często robiony ( kanał) odnawiany itp. Lecę do lustra i jak stałam to zamarłam! Dziewczyny...zostałam bez zęba! Polamal mi się przy samym dziasle...nie wierzyłam jeszcze długo i płakałam jak głupia. Sz patrzył się na biedną matkę i nie wiedział co jest grane. Mama mnie pocieszala przez tel , a ja? Byłam w jakimś amoku...jeszcze to jedynka :(
Pół dnia przesiedziałam na kompie czytając dentystów. ..wieczorem poszłam koło siebie żeby cokolwiek się dowiedzieć co można zrobić i...
W ciąży nie za wiele bo , koronki nie da rady gdyż trzeba przeswietlic a tego się nie podejmują , jakieś mini mostki tak samo. Jedynie odbudowa zęba na czas ciąży a potem jak tylko urodze to zdjęcie i co dalej. Umowilam się na piątek , koszt ok 300 zł
Dzisiaj mam jeszcze na 12 do jednego ale chyba zrezygnuje bo co on mi powie? To samo pewnie tylko może być koszt inny. Boję się że mi zacwierka za samo sprawdzenie Ehhh

Dominika anemii nie ma bo do niskiego żelaza jeszcze musiałaby być niska hemeglobina a ta jest pod górna granica. . Poza tym ani trochę zachowania nie ma z anemika

Ivi przerabiane z tymi nogami ale nie wiem co na to...

Milagros to super ☺ może juz ten ból nie wróci

Ja zaraz szykuje się na wizytę ☺

Edit.

Diabliczka naprawdę współczuję! Matko bez jedynki.. ja nie umiem pocieszać w takiej sytuacji juz w ogóle. .. dobrze ze mogą coś z tym choć chwilowo zrobic

Diabliczka jejciu współczuję zęba , wiem tyle ze koronki nie do końca są dobre bo niszczą się żeby na które jest założona lepiej pokabinowac z mostkiem :)
ja zaraz musze się ogarnąć i dzieci do przedszkola odprowadzić wcześniej do mamy na kawkę bo z majówki wróciła wczoraj w nocy i musimy jechać poważna sprawę załatwić i juz się boje ale dobrze musi być ...
zna się któraś na prawie rodzinnym ? Chodzi dokładnie o stworzenie rodziny zastępczej dla wnuka ??

Diabliczka jedyna nadzieja w gabinecie który robi zdjecia metodą radiowizjografi. To jest bezpieczne. Nie wiem jaki koszt. Ale promieniowanie takie przy zdjęciu jak kilka godzin przed tv .

Diabliczka tak u gina :-)

Emalka ja nawet nie wiedzialam o takiej mozliwosci zdjec.. ale dobrze ze takie cos jest :-)

Linka ja nie mam pojecia.. nie znam takiej sytuacji, ale po rodzicach kolejni sa dziadkowie wiec pewnie szanse sa :-)

Juz wchodze :-)

Witam po małej przerwie, ale kompletnie nie mam kiedy zaglądać. Korzystaliśmy z fajnej pogody i tego, że tato w domu.

Wiklinka ja to w ogóle w sukienkach lubię chodzić, póki co najlepiej mi sie chodzi w legginsach, no i wchodzę jeszcze w normalne spodnie.

Mamo-czworki na pewno wszystko będzie dobrze, a toxo nawet nie liźnie dzidziusia.

Ivi - no o doktoracie nikomu nie mówię. Póki co czytam literature, a na za miesiąc muszę zrobić poster na konferencje.

Mamo-czworki ja mam narożnik i uwielbiam na nim spać. Jest ogromny i bardzo wygodny. Jak czasem ktoś u nas nocuje to śpi nawet bez rozkładania. Ja sama na nim tak spałam jak odstawialiśmy Zu od cyca.

A jak już przy cycach to mój mnie ciągle pobolewa. Muszę zapisać się do specjalisty, bo się boje żeby jakieś zapalenie czy coś się nie zrobiło. Narazie smaruje balsamem z wyciagiem z kapusty. Najgorsze jest to, że u mnie wiecznie problem z terminami, bo nie mam z kim zostawiać Zu.

reklama
Hej dziewczyny:-)
Przypominam o modzie ciazowej z lidla:-)
Ja sie zaopatrzylam:-) kupilam spodnie i bluzke. Ze spodni jestem zadowolona a z bluzki srednio. Troche workowata jest.

Ja ostatnio strasznie spiaca jestem. Tak chyba zaraz sie poloze bo oczy same sie zamykaja i alergia juz daje sie we znaki.

Milagros trzymaj sie kochana. Jeszcze troche i bedzie juz PO:-)a pozniej zostana tylko wspomnienia:-)

Ostatnio byla u mnie znajoma. Ona ma termin na 15.10 dziewczyny po niej w ogole nie widac ze w ciazy jest. Zero brzucha o_O
Polozna poradzila jej aby pogadala z ginem zeby zbadal czy wszystko ok (ona chodzi na nfz i nawet nie wie ile jej dziecko mierzy...badania tez takie od oka. Nawet tsh nie miala badane)

Do góry