reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Lilith mmm ja uwielbiam gotowac z TZ ale on nie bardzo. Chyba wszystko lubie z nim robic nawet jak przy samochodzie siedzi to czasem ide i podaje klucze itp.
Smacznego:-)

Linka super z tymi dzieciaczkami!:-)
A wlasnie dziewczyny jak uczylyscie swoje pociechy ze jest pora do lozka? Macie jakis rytual ze robicie to, to i to i one widza ze trzeba isc spac? Czy gasilyscie im np.swiatlo aby wiedzialy ze jest pora spania? Czy moze same sie nauczyly? Jak to bylo u Was?

Princeseczka umie tak wszystko powoli się wycisza koniec zabaw sprzątanie zabawek , na spokojnie robie kolacje w tym czasie ;) kolacja mycie zębów wiadomo toaleta wieczorna w zależności od stopnia zabrudzenia ( nigdy nie kape dzieci codziennie chyba ze tego wymaga stopień zabrudzenia ) noworodki kapalam co drugi dzień oprócz pierwszego bo z mama mieszkałam i ona robiła to codziennie .. niedawala mi kąpać przez pierwsze pół roku :) potem pidzamy ścierają łóżka kładą się i nigdy im się spać niechce oczywiście ale nie dyskutuje bo dotkną głową poduszek i śpią w momencie.. oprócz najstarszego bo on się kładzie leży z 10 minut i idzie siku .. i codziennie to robi nawet jak pytam czy się wyskakuje , to i tak za 10 min idzie :)

Pycha. Teraz borówki zjadam.

Linka korzystać trzeba. Może jakus film?

Princeseczka ja też tak miewam, mimo że to już tyle lat.
Co do dzieci to polecam język niemowląt.

U mnie od urodzenia była rutyna. Wszystko stałe. I po kolacji mamy kapanie a potem naturalnie spanie. Wszystko nudne i zapamiętane ale dzieci tego potrzebują.
Od urodzenia stałość, wtedy ty tez wiesz o co im chodzi. Judyta i Dex jak w zegarku, jedli co ileś, potem ileś zabawy i spania i tak w kolo.

Aaa no i zależy od wieku.
Starsza żyje własnym wyciem. Ona sama się kładzie.

Linka Twój najstarszy chodzić spać z maluchami?

Narzekalam na brak mdłości i wymiotow to mnie przypililo byłam w pokoju i zaczęło mnie ciągnąć pobieglam do łazienki niestety nie zdążyłam do kubka i jeszcze głupia zatkalam ręka usta i się obrzygalam, płytki na ścianie podłogę i kawałek kibla takie ciśnienie.

Zapomnialam hihi

Dominika sorki ale aż się nasmialam haha.

Załączniki

• IMG_20160429_200910.jpg
    IMG_20160429_200910.jpg
    39,3 KB · Wyświetleń: 64
  • IMG_20160429_200732.jpg
    IMG_20160429_200732.jpg
    40,7 KB · Wyświetleń: 57
Lilith nie szkodzi czyscilam i sama się śmiałam i mąż też mnie wysmial.

Marti bardzo mi przykro odpoczywaj i pisz do nas śmiało jak będziesz na siłach.

Co do owoców i warzyw myje zawsze ogórki pomidory nie umialabym zjeść niemytego.

Lilith ale smaki robisz ja miałam dzisiaj paluszki rybne na obiad ale mi smakowały. A co do mięsa ja nie lubię surowego jak niektórzy jedzą tatara czy coś zrzygalabym się chyba. A ręce zawsze po mięsie myje choć teraz przy tym robi przeważnie mąż bo ja nie mogłam.

Właśnie dzisiaj czytałam na necie ze toxo jest u nas nie refundowane jest jakaś granica do kiedy się to robi? W pierwszej chodziłam prywatnie i badania też prywatnie robiłam ale to w pl.

Mama czwórki super ze już jesteś na oddziale trzymam za was kciuki.

reklama
Lili zadroszcze takie piękne i słodkie aż mi ślinka cieknie ;)

Co do najstarszego to zależy ile Energii mu zostało ale przeważnie leży w łóżko wszystko powylanczane wiec zasypia z tym ze wstaje o 5 rano zawsze ... ale ostatnio mam dużo lepiej bo od razu mnie nie budzi tylko włączy w swoim pokoju Xbox i gra na wyłączonym głosie :) a jeszcze niedawno to odrazu mi pobudke robił , kiedy jak spałam wszędl mi do pokoju cichaczem stał mi nad łóżkiem i się patrzał , i się przebudzilam to myślałam że zawalu dostane . .. najgorzej było jak mały był bo prawie nie spał w nocy nie spał , tragedia była a potem coś planowałam a dziecko padło i koniec a usypial z nienacka zmoim mu zdiecia robiliśmy jak miał 3 latka jak zasypia a to w trakcie wycinania juz nożyczki miały coś przeciąć, ile razy wwannie podczas kapania , często biegł a nagle się położył i koniec ...

Do góry