reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Coś o sobie:) jestem mamą 13letniej corci. Na stare lata zachciało mi się Maleństwa. Jestem w 10/11 tyg ciąży. Pierwsza ciąża ty o katorga. Od 3 miesiąca szpital i podtrzymanie, urodziłam w 8 miesiącu. Córka urodziła się zdrowa, chociaż czasami ma odchyly od normy... hi hi w szpitalu przedawkowali mi fenoterol i nie mogłam mieć zupełnego znieczulenia. Podali mi taką dawkę, że tylko do połowy uda byłam znieczulenia, a reszta. Koszmar. Anestezjolog co mógł zrobić, tylko trzymać mnie za rękę. Musieli wykonać cc, reanimowali mnie i się udało. Teraz się boję jak to teraz będzie, ale o dziwo ciąża przebiega prawidłowo. Fajnie było tutaj dołączyć. Pozdrawiam Was bardzo cieplutko. Później uzupełnienie swoje dane:)

reklama
Diablicza śnił ci się demon lilu masakra ja lubie ż takie zeczy czytać o demona i magii .. chyba bym się przerazila strasznie ...

Co do spania noworodka umie było zawsze lozeczko w pokoju przy moim w dzień dziecko w łóżeczku od 22 mniej więcej brałam do łóżka swojego bo ja piersiową a wstawać co trochę w nocy do karmienia by mnie wykończyła ;) chyba że trzeba było przebrać to wtedy do luzeczka odkładalam ... ale przed 6 miesiącem juz tylko łóżeczko bo później niedawno się już rady dziecka nauczyć by samo spało ... moje to tak moja bliskość kochały ze zawsze były kombinacje i musiałam dzieciaka do łóżeczka bluzke swoją wkładać żeby czuły mój zapach

Hej dziewczynki :-)

Diabliczka strasznie wspolczuje snu... ja tez mialam dzisiaj koszmar... snilo mi sie ze ktos (jakis pijany facet)chcial mojej mamie reke zlamac na przystanku autobusowym. Tak specjalnie zlapal i zaczal wyginac a na jej twarzy malowalo sie straszne cierpienie. Zerwalam sie strasznie. Ja zawsze taki duzy stres z przestraszenie odczuwam w brzuchu niestety. Czuje wtedy lekki ucisk przez chwile. Nie wiem cos na zasadzie skurczu.

Linka moja tesciowa mlodszemu musiala dawac bluzke :-) juz nawet jak do szkoly chodzil to musial spac z jej bluzka :-)

Ania_nomi witaj :-)
Wspolczuje Ci przezyc zwiazanych z pierwsza ciaza. Pewnie to wiazalo sie nieustannym stresem:-( fajniutko ze zdecydowaliscie sie na jeszcze jedno dziecko:-) bedzie mial kto Ci pomagac przy maluchu:-D i coesze sie ze tym razem ciaza przebiega bez komplikacji:-) zycze Ci aby tak bylo do samej mety:-)

Diabliczka straszny sen.. Niestety w ciazy takie są.. Oby juz więcej aż takich nie było.. No i jak człowiek się wybudzic nie może..

Za to ja się Pochwale, pierwsza przespana nocą od czasu pozytywa.. Obudziłam się dopiero o 6!. Ledwo do WC doszłam z tym pecherzem.. Normalnie budzę się co 2 godziny.. Udało mi się od razu zasnac, synek wstal jak zwykle po 8 a i tak nie moglam się pozbierać..znowu zimno i dreszcze mi dokuczają ech..

Zbieram się do sklepu zaraz..

Katerineczka ten mis z bijacym serduszkiem to cos na zasadzie misia szumisia? Wlasnie sie zastanawiam nad takim misialkiem:-)

Musiałabym poczytać o tym szumisiu. Nasz to pluszowa zabawka a w brzuszku ma taki mechanizm ze jak dziecko się przebudzi i kwili to włącza się dźwięk który imituje bicie serca jakie słyszało dziecko w łonie matki

Link do: Schlaf-gut-Figuren | Sterntaler

Mowa znowu o snach ja miałam dzisiaj erotyczny a nawet bardzo i miałam tylko proszę nie wysmiejcie mnie miałam orgazm przez sen. Ciekawe co mąż powie na to. Ehh

Dominika ja też takie sny miewam ale nie aż tak udane hihi. Mam ogromną ochotę na sex.. Od dawna mimo mdłości.. Ale chcę wyczekac do prenatalnych, tak samo z mlodym było.. To mnie dodatkowo frustruje.

Co do Piska to trochę poczytałam o nich, my decydujemy się na takiego co ma bijące serduszko i od razu szumy. Dwa w jednym.
Jeszcze ten jest niezły:

Link do: Whisbear - Szumiący Miś, czyli jak odzyskać spokój - Mamy Gadżety

My chcemy tego o ile się nie rozmysle:

Link do: Prince Lionheart Back to Sleep Slumber Bunny

reklama
Do góry