reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Lili mój też Xbox i minecraft hehe ale co on przytyć wyprawia to trzeba na żywo zobaczyć , najczęściej wtedy lekcje odrabia tupajac nogami :) gra coś tam buduje odkłada pada siedzi gapiac się w tv i lekcje pisze , łatwiej mu tak niż siedzieć przy pustym biurku , niby jest przyjęte ze powinien wyciszony odrabiać żeby nic nie przeszkadzało ale on musi mieć dodatkowe bodźce i nie da rady przy biurku , jak ze szkoły przychodzi i proszę go żeby lekcje przy biurku odrobił to się wykluca siedzi i nic nie robi wierci się ucieka do toalety . A tak sam bierze i odrabia jak mu się nudzi trochę ....

Lili masakra ta gula , jakby mało było na twojej głowie zmartwień ..

reklama
Tak, jestem z rocznika 92, mam 24 lata :)
Mieszkam na śląsku:) od 5 tygodnia męczą mnie mdłości i straszne zmęczenie, na szczęście nie wymiotuję ale niewiele mogę zjeść, bo jak tylko wejdę do kuchni to muszę stamtąd wyjść :D ale cieszę się , że mam takie dolegliwości bo w tamtej ciąży czułam się super, zero mdłości i nie skończyło się to dobrze ;/
od ostatniej wizyty biorę duphaston 2x1, bo plamiłam, ale mam nadzieję, że mimo tych plamień wszystko się dobrze skończy.
Koalka91, trzymam kciuki, jestem pewna, że u Ciebie będzie wszystko dobrze! :)

Diabliczka my na czerwcowkach jakoś w połowie ciąży zrobiliśmy zamknięty wątek, od razu łatwiej się było otworzyć. Tam trafiły mamy które były aktywne, odzywajace się od czasu do czasu zostały na ogólnym i ok. :-)
A grupę ukryta na fb tez mamy, ale w niczym nie przeszkadzała, są w niej mamy te same które w zamkniętym wątku :p i na fb pisaliśmy głównie w okolicy porodów pochwalić się ze juz jesteśmy w szpitalu i juz rodzimy :p teraz głównie jak się bb wiesza to jest narzekanie na fb, rozbicia z tego powodu nie było :p

Linka tez miałam taki okres, że dużo coli teraz cola mnie odrzuca, za to truskawki w siebie pakuje :p

Aob śnieg? No nieźle :-/ a ja narzekam ze u mnie zimno :p

Ziemniaczek nie ten wątek... A skoro szyjka tak krótka to pewnie Cie połoza żeby ciążę utrzymać, może też szew założą. Daj znać co Ci lekarz powiedział :-)

Koalka na kiedy ta wizyta? Tzn.godzina.
Nie mogę tego masować bo to boli i się przemieszcza..
Mi to w krytycznych momentach odstaje nawet na 1-2cm.. Musze przysiąść na laptop by stare zdjęcia znaleźć.
Koalka ja nie w ciazy cwicze i biegam regularnie, jestem od tego uzależniona no i ze mam rozejscie miesni to bez ćwiczeń katastrofa bo falki wypadają hihi.
To chyba z 8m po cc, Mialam juz 2.

Linka wiesz zauwazylam, że Twój mocno ogarnięty ale to chyba wynika z posiadania rodzeństwa. Moja większość czasu była sama, tylko ona. Nie rozpieszczona ale to jest zupełnie co innego, widze choćby teraz jak synek jest.

Ilona dupek pimaga??

Witam się dzisiaj

Mama czwórki mam nadzieję że plamienie przejdzie i będzie wszystko dobrze. Na ip można podjechać nawet po to żeby zobaczyć czy wszystko ok z malenstwem.

Witam nowa mamę.

Koalka bardzo mi przykro, że tak los cię doświadczył. Szkoda że są tacy nieodpowiedzialni mężczyźni. Podziwiam cię.

Keejti to się wczoraj najadlas :-)

To wcale nie powiedziane ze przy dziecku się schudnie :p ja po porodzie miałam 3 kg więcej niż przed ciążą, a potem przytyłam jeszcze 10 kg! (na karmieniu).

Fajnie, że się udało z siostra pogadać :-)

Linka to ja bym chyba się wstrzymała z treningami i dopiero po porodzie juz tak porządnie... Ale Twój wybór :-)

Keejti ja nie mam problemu z zaśnięciem. Sen mam lekki bo każde wiercenie się męża czy synka mnie budzi, ale jestem tak zmęczona ze łatwo zasypiam.

reklama
Lilth wizytę mam na 15 więc zaraz się szykuje i będę wyjeżdżać.
Ja biegać to lubie ale najbardziej po bieżni, jak mieszkałam w mieście to biegałam wieczorami po osiedlu a teraz mieszkam u rodziców na wsi, i to na odludziu więc boje się biegać sama bo tu wokół lasy i bagna więc nie za bardzo sprzyjające otoczenie.
Z tą przepukliną to tylko lekarz tymbardziej że boli. Mój były partner pamiętam miał też taka gule na brzuszku i też mu wystawala ale nie bolała- więc olewal sobie to, ale u niego to na 100 procent było od wysilku bo trenował mocno na siłowni. Może u Ciebie też troszkę przetrenowałaś się?

Do góry