reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Lilith bardzo źle się dziś czuje i czekam aż mój wróci z pracy to dopiero będę miała ten specyfik.

Co do tych alimentów, to właśnie chodzi o to, badania, wyprawka przecież to wsZystko kosztuje. I ona dostała zwrot też za 9miesiący ciąży. A że miała duże alimenty zasadzone bo 1000zl to na wyprawkę miała.

reklama
Diabliczka nie chce wiedzieć co było w tym soku, wprawdzie rzadko pije taki z kartonu ale mimo wszystko :p

Mama czwórki teraz nie czas na załamywanie się. Lez grzecznie. Mam nadzieje, ze jutro dowiesz się, że wszystko ok :-)

Lilith dzięki za polecenie książek, rozejrze się za nimi i spróbuje poczytać :-)

Ilona witaj :-)

Ja karmi nie lubię, ale myślę że wolno. (jedna z dziewczyn na czerwcowkach (ona jest z de) mówiła ze u niej w szpitalu na porodowce rozdawali bo ponoć na laktacje dobre :p

Jak jeśli już pije jakieś pseudo piwo to warke raczej albo lecha :p

Maleducada warto, w każdym razie nie masz nic do stracenia.
To prawda z ta laktacja hihi.

Milagros bidulko.. Mam nadzieje, ze Ci przywiezie i pomoże. A Ty byłaś u dentysty?
Te alimenty warto sobie przypilnowac, w koncu to kasa na dziecko a na drzewie nie rosną potrzebne rzeczy..

Zrobilam szybkie plavuszki z cukini bo mój maluch Uwielbia i zaraz się zbieram na zakupy i na 4.30 po starsza do szkoly. Co gorsza nie mam obiadu ani pomysłu.. Chinszczynza hmm..

Lilith byłam u dentysty z tą pierwszą ósemka co usuwalam. I później u chirurga. Obydwoje mówią to samo. Boli bo mam wąska szczękę i ósemki wychodząc ranią policzek. Nie usunie mi bo później przydałby się antybiotyk a jego znów nie może brać ciężarna bo mój pytał znów swojej dentystki. Trochę to na mieszane. Ah trudno, obym się nie męczyła tak jak Linka trzy miesiące :) ale jest lepiej niz choćby przedwczoraj.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Kiedys po rwaniu by nie było infekcji miałam penicyline przepisana. Dają jeszcze to na M, nie pamiętam terazl to 1 można. Są chyba 3 antybiotyki które można w ciazy.. Ale ja nie dentystka..

Jestem już po wizycie. Wszystko wporządku, 11 tydzień z kawałkiem wiec za wcześnie na prenatalne. Zdjecia i opis wrzucę na odpowiedni temat wizyt. Ciąża cała i zdrowa mimo krwawień więc chce sie ze spokojem dopisa do listopadowek. Do kogo to na priv pisać?
Mama- czwórki ja miałam duży krwotok w 7 tyg byłam pewna że poronilam, pojechałam na IP przepisali mi dupka i nic wiecej. Zreszta pobyt na IP wspominam źle, znieczulica i chamstwo. Nie chce się rozpisywać ale jesli bierzesz dupka to szpital rozłoży rece dopoki plamisz mało. U mnie pomogło leżenie i wiem że to łatwo pisać ale NIESTRESOWANIE się. Poważnie u mmie dupek nic nie pomagał. Po wiadomości o ciąży zostalam sama i trochę się zalamalam i dostałam krwotoku. Pozniej ciagle była ze mną siostra, ktora mnie pocieszala, rozsmieszala aż tak mi poprawiła humorek ze uwierzyłam że dam radę zaczęłam cieszyć się ciąża i plamienia ustały. Odpoczywalam dużo spałam. Tak sobie myślę że to krwawienie to pękniety krwaik bo to się czesto zdarza... każda kobieta jest inna i inaczej przechodzi ciąże ale spróbuj nie stresowac się i starać się ciągle nie myśleć o najgorszym.

Jeśli chodzi o alimenty od kochanego ojca dziecka to bedzie trudno ponieważ uciekł za granicę do Niemiec do swojej byłej dziewczyny z tego co wiem...rodzina jego stoi za nim murem więc musze się poradzić prawnika jak to załatwić

Kiedys po rwaniu by nie było infekcji miałam penicyline przepisana. Dają jeszcze to na M, nie pamiętam terazl to 1 można. Są chyba 3 antybiotyki które można w ciazy.. Ale ja nie dentystka..
Jak nie minie to będę musiała iść się ratować, wiem że antybiotyk konieczny bo w moim przypadku konieczne jest nacięcie dziąsła i policzka od środka bo mi tak ch***** rosną te zeby reszta normalnie a te po skosie, no i później mnie szyja zawsze :/ czekam na dentinox jednak bo mój nie dostał tego specyfiku od Ciebie poleconego a nie chce już go po mieście bez obiadu ganiać

Jestem już po wizycie. Wszystko wporządku, 11 tydzień z kawałkiem wiec za wcześnie na prenatalne. Zdjecia i opis wrzucę na odpowiedni temat wizyt. Ciąża cała i zdrowa mimo krwawień więc chce sie ze spokojem dopisa do listopadowek. Do kogo to na priv pisać?
Mama- czwórki ja miałam duży krwotok w 7 tyg byłam pewna że poronilam, pojechałam na IP przepisali mi dupka i nic wiecej. Zreszta pobyt na IP wspominam źle, znieczulica i chamstwo. Nie chce się rozpisywać ale jesli bierzesz dupka to szpital rozłoży rece dopoki plamisz mało. U mnie pomogło leżenie i wiem że to łatwo pisać ale NIESTRESOWANIE się. Poważnie u mmie dupek nic nie pomagał. Po wiadomości o ciąży zostalam sama i trochę się zalamalam i dostałam krwotoku. Pozniej ciagle była ze mną siostra, ktora mnie pocieszala, rozsmieszala aż tak mi poprawiła humorek ze uwierzyłam że dam radę zaczęłam cieszyć się ciąża i plamienia ustały. Odpoczywalam dużo spałam. Tak sobie myślę że to krwawienie to pękniety krwaik bo to się czesto zdarza... każda kobieta jest inna i inaczej przechodzi ciąże ale spróbuj nie stresowac się i starać się ciągle nie myśleć o najgorszym.

Jeśli chodzi o alimenty od kochanego ojca dziecka to bedzie trudno ponieważ uciekł za granicę do Niemiec do swojej byłej dziewczyny z tego co wiem...rodzina jego stoi za nim murem więc musze się poradzić prawnika jak to załatwić
Musisz wystąpić o ustalenie ojcostwa, wtedy to oni wyślą mu pismo itd, badania DNA jak się będzie wypieral sąd może zlecić. I wtedy już łatwiej. Musisz dokładnie popytac, bo niestety dokładnie nie wiem jak to jest. Tyle tylko co wtedy ta koleżanka mi mówiła, ale on uznał mała ostatecznie bez badań.

Odebrałam wyniki.
Badanie ogólne moczu: glukoza/ketony/bilirubina/białko/azotyny/erytrocyty/leukocyty-NIEOBECNE, urobilinogen-W NORMIE, ph-6.

Morfologia krwi - napiszę tylko te, które są poniżej lub powyżej normy:
leukocyty - 15,00 (3,80-10,00)
neutrofile - 11,40 (2,50-70,00)
neutrofile w % - 75,80 (40,00-70,00)
limfocyty - 16,40 (20,00-45,00)
eozynofile - 0,90 (1,00-5,00)
niedojrzałe komórki (młode formy) - 0,38 (0-0)

Glukozę i TSH mam w normie.
Czy wg. Was powinnam się martwić tymi zaniżonymi lub zawyżonymi wynikami?

reklama
Ilona92 bavaria jest tez np.jablkowa. Mniam.

Karmi piłam często jak karmiłam Zu.

Milagros jestem w ósemkowym temacie. Mnie wyszły wszystkie na studiach. Jakoś 2 lata się kluły. Rozorały policzki ale miałam zbyt wielki młyn na uczelni żeby o nich myśleć i w sumie się wszystko wygoiło.
Za to dzisiaj byłam u periodentologa, bo się mojej dentystce nie podobają moje policzki od wewnątrz no i w sumie mówi ze wszystko ok i żebym nie przygryzała zębami a najlepiej usunąć ósemki bo one też mogą podrażniać błonę sluzową. Ale usunąć dopiero po ciąży.

Olusja podwyzszone leukocyty mogą świadczyć o jakimś stanie zapalnym. Dobrze, że nie ma ich w moczu, ale np.czy gardło ok?

Do góry