reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
No, właśnie jak m dostał z pracy możliwość wykupienia to się zastanawialiśmy ale potem jakoś to odlozylismy a przy dwójce dzieci 230zl za full wypas dla całej rodziny myślę że się przyda bo przy julku na lekarzy wydaliśmy tyle kasy że szok

ja o kuchni nie pisze bo nie gotuje(nie lubie)ale tak mi sie przypomniało o wyjatku :)..jedzonku, ktore uwielbiam robic i jesc ;d moze slyszalyscie, albo robilyscie kurczaka w occie..mniam :)

Dajecie czadu z postami.

Ziemniaczek na pewno założą ci pessar albo szew będzie dobrze nie wolno martwić się na zapas.

Mnie tak strasznie boli głowa a nie mam tabletek przeciwbólowych ehh pół dnia już jakoś wytrzymuje. Chciałam się przespać ale mój mały cudak przyszedł i mnie obudził.

Maleducada ja śnie dopiero nad ranem i to codziennie jakieś głupoty po których jestem wściekła.

O i jeszcze mnie mdlic zaczęło ehh :/

Linka aż mi się na płacz zebrało jak sobie wyobraziłam Twojego synka na środku klasy,wymyslającej dla niego kary. Jełopka jakąś za przeproszeniem z tej pseudo nauczycielki. Dobrze że synek ma taką mądrą i świadomą problemu mamę która walczy w jego imieniu. Gratki dla Ciebie Linka że go nie izolujesz,nie faszerujesz lekami tylko pracujesz nad tym,żeby żył normalnie.Świetnie że ma mamę która nie traktuje jego indywidualności jako wielkiej choroby tylko jako trudności do pokonania. Brawo

Ziemniaczek uważaj na siebie. O skróconej szyjce wiem tyle, co już dziewczyny wcześniej pisały,że należy odpoczywać w pozycji leżącej ze względu na to że nacisk na nią jest znacznie mniejszy niż w pozycji stojącej czy siedzącej. A taki długotrwały nacisk może powodować dalsze skracanie. Podkreślam że może a nie musi. Żadna z nas tak naprawdę nie jest lekarzem i wydaje mi się że najrozsądniej by było skontaktować się jutro z ginem lub profilaktycznie polegiwac do wtorkowej wizyty.

Lilith-no błagam co to za zabobony pod wieczór Ci się po głowie plączą.,nic nie zapeszysz. Wszystko będzie dobrze. Musi być dobrze i już. Niedługo wszystkie pewnie zaczniemy lawinowo kupować rzeczy dla dziecka.

Oj nie mogę się już doczekać tej lawiny zakupów.
Mi się śniło dzisiaj nad ranem że byłam na wizycie. Z lekarzem jak z kolegą i ze z dzidzia było wszystko super;)
Też mam właśnie nad ranem sny a no i jak się przebudze to już nie mogę zasnąć też tak macie? W tamtej ciąży też taki słaby sen miałam mój wstawal ok 5 a ja razem z nim tyle że w dzień dosypialam a teraz nie mam czasu, bo czytam forum:d mój Bartek tak mówi że ja nie śpię bo czytam forum :d

reklama
Witam Was :) Przypomniało mi się , że w pierwszej ciąży tak i teraz mam koszmary ... Z synkiem miałam do końca ciąży, ale ostatnio przeczytałam, że koszmary to nie znak czegoś złego , a raczej odzwierciedlenie strachu bądź obaw związanych z nową , przyszłą sytuacją i tego się trzymam :)
A co do przesądów to ja jestem z tych na anty... Tzn. w 5 miesiącu byłam chrzestną mojej kochanej siostrzenicy mimo, że były takie osoby którym to się nie spodobało (ksiądz się z tego śmiał :) ).
Mdłości trochę ustały :) Trochę mi wróciły siły :) W tej ciąży obiecałam sobie, że nie przytyję tak dużo jak w poprzedniej , bo aż 25 :( po ciąży prawie wróciłam do wagi , bo zabrakło mi 2 kg. :)

Do góry