reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Ojj Linka szkoda psiaka :-\ niech szybko sie wylize..

A ja od 5na nogach.. zreszta od kilku dni.. ale za jakas godz mlody powinien miec juz drzemke, wiec i ja skorzystam jak sie da...

reklama
Hej dziękuję za zyczenia;*
Już trochę lepiej.
Nerw mnie szarpie po tej ciotce co mnie wczoraj wymeczyla.
Obudziłam się z katarem i bolacym gardlem:(

Milagros moja siostra już ma zamówione meble-to architekt. I ma tak podłoga drewno jasne takie szafki białe matowe i blat w kolorze tych płytek drewnopodobnych i tak samo stół. Ale nie wiem jak to z tymi belkami wygląda bo raczej ich nie przemalujesz. Czemu na wynajem?

Ja dziś znalazłam piękne mieszkanie 38m tylko ale bardzo ładnie wykończone, nowocześnie salon z kuchnią i oddzielnie pokój tak jak mamy teraz ale większe. No i tak mi się spodobało. 190tys.i w takich momentach się waham nad tą szeregowka która by wyszła 290 z wykończeniem wiadomo że na całe życie. Ale takie mieszkanko szybciej by było i ile mniej splacania

O linka biedny psiaczek.
Lilith właśnie się bałam więcej lyknac i słabo działało ale dziś przed śniadaniem wezmę z pół butelki chyba;d

Dziewczyny na tą infekcje pewnie ta żurawina do zaparzania niezbyt wystarczy może jakiś sok?

Haha linka mistrz;)

To mam taką do parzenia jak herbata 30 proc i pije mocna, dziś po sok skocze. A dzwoniłam do labo czy powtórzyć q ona mi że w ciąży to normalne. A w tamtej jakoś tego nie miałam.

Lilith co ja robię źle wypiłam 40ml przed śniadaniem i nic może na czczo powinnam.?

Hej dziewczyny
Ja dzisiaj mialam bezsennosc:-( spalam ze 4 godz.w dodatku glowa mnie boli. Musze jechac odebrac wyniki ale ciezko mi sie zebrac w sobie:-/

Co do mieszkan to kiedys noja znajoma kupila kawalerke za pare groszy bo byla totalnie zniszczona. Wszystko do remontu, krew na scianach byla...prawdopodobnie to jakas melina.. wyremontowa i sprzedala za prawie 4 razy tyle. Zarobek miala na niej niezly..
Inna znajoma ma mame po 70tce. Mama chodzila na piekgrzymki i wziela swojej znajomej z pielgrzymki kredyt. Po jakims czasie znajoma z pielgrzymki przestala spalacac... Do mamy mojej kolezanki przychodzily pisma ze jest zadluzenie ale nic sibie z tego nie robila. Wyrzucala pisma i tyle. Po jakims czasie zapukal do niej komornik. Jakiez bylo zdziwienie i lament mojej znajomej w tamtej chwili. Komornik zlicytowal mieszkanie 2 pokojowe za 60 tys.zl!!!! Moja znajoma chciala dac mu te 60 tys.zeby tylko mieszkanie zostawil.. ale niestety powiedzial ze moze jej sprzedac za 140 tys..
Moja znajoma mowi ze placze kiedy przechodzi obok swojego rodzinnego mieszkania. Mowi ze sie tam wychowala a teraz moze sobie tylko na nie popatrzec...
Koniec koncow byla skladka rodzinna i kupili tej babci(mamie mojej znajomej) jakas kawalerke na innym osiedlu...

Grrrr, znów mi posta wcielo! Ostatnio to zdecydowanie za często się zdarza.

Co do kłótni małżeńskich w ciąży to chyba norma. My się ciągle o coś klocimy, w tamtej ciąży tez tak było a po porodzie maz stwierdził, że w końcu się normalnie zachowuje i wszystko było po staremu. Hormony robią swoje i nawet nie widzimy jakie nieznośne jesteśmy. To raczej nie jest dobry czas na decyzje o rozstaniu.

Keejti nie wydaje mi się żeby herbata zurawinowa coś pomogła, soki zurawinowe bez cukru są w aptekach na pewno, a w sklepie rozejrzyj się za żurawina byle nie suszona! mrożoną łatwo dostać :-)

Co do zębów to w ciąży niestety szybko się psują. Ja aż się boje wizyty bo od tamtej ciąży nie byłam (chodzę raz w roku, więc już w sumie powinnam iść). Wtedy o dziwo nic mi nie robili, ale mam wątpliwości czy to zdrowe zęby czy lenistwo dentystki, bo odmówiła mi nawet scalingu! (a przecież nie bez powodu w ciąży jest dodatkowo refundowany).

Witaj ania-lon! :-)
Na fb chyba jeszcze nas nie ma, ale też nie widzę takiej potrzeby, z doświadczenia wiem, że przydaje się najbardziej podczas porodów, gdzie nie każda ma możliwość zalogować się tu, a na fb juz łatwiej dać znać ze mamy kolejne maleństwo, ale teraz?po co?tylko się bałagan zrobi :-)

Witam się i ja :) humor mi dziś dopisuje mój mnie rano przeprosił :)

Priinceseczka nie zła historia z tą mamą znajomej, ale biedna kobieta tak głupio dała się naciągnąć na kredyt

Linka zdrówka dla pieska żeby się nie męczył a synuś mistrzostwo z ubraniem do szkoły ;)

Co do kuchni to my nowiutka mamy taką jak chciałam czarno czerwona z białym blatem :) mój z okapem w niej zaszalal :D ogólnie jest w kształcie litery c zaczyna ja lodówka a kończy komin z piekarnikiem i mikrofala :) może wrzucę później fote ;)
Ja od rana gotuję fasolkę po bretonsku, będzie na dwa dni a później zmykam na paznokcie i moze pojadę jeszcze na jakąś kawkę później ;)

I życzę Wam wszystkim miłego dnia :)

Linka ojj, a za co mu to prawo jazdy zabrali?

Princeseczka ja też spałam 4 godz, nawet nie... Najpierw mały marudzil, potem mąż jeczal (od kilku dni w nocy bardzo bolą go podudzia i mówi, że jakieś takie zimne są, macie pomysł co to?)

Princeseczka no żeby się opłacało mieszkanie do remontu to musi być naprawdę ładna różnica cenowa, bo ogólnie remont wychodzi jakieś 3x drożej niż wykończenie surowego stanu.

Jejku, padam. Miałam jechać coś dziś posiac ale nie mam siły.

reklama
Maleducada jeszcze nie byliśmy w wydziale komunikacjii, tydzień temu był na badaniach psychotechnicznych i wyszło mu za wysokie ciśnienie , cukier podwyższony ,próby wątrobę tez i kreatynina. Pewnie lekarz orzekł ze jeździć nie może :( zobaczymy jeszcze do prawnika potem trzeba będzie lecieć ..

Do góry