reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Milagros bardzo.. Temu też idę na ta fizjo..ostatnio się pogorszylo..
Myslalas nas tym tworzywem? Jako blat?

Te udka bym Ci podkradla, zdecydowalam juz ze u nas młode z młodą z koperkiem na gęsto.. I to udko fajnie by pasowało.. Z grilla elektrycznego mmm..
Nie moglam się zdecydować która kapustę zrobić..i czy z boczkiem czy bez oj..

Keejti no dość szybko..zależy ile ma do przemielenia, nic nie odczuwasz w srodku? Ze zmiela? Nie ważne czy z jedzeniem czy po, możesz i po czy w trakcie, kiedy chcesz. U mnie już 'rewolucje ' są po 2 godzinach.
Hihi to na pewno to?
Te naleśniki super ale z sosem muszą być jeszcze lepsze, takie zrobię tez.

reklama
Oj młodą kapustę bym zjadła. Dasz przepis? To może w tygodniu zrobię. Ty no nic nie czuje. Może takie uczucie jakbym się najadla. Zaraz Ci powiem jaki skład.

5ml zawiera 2.5g lactulosy cieklej

Cześć dziewczyny :) dzięki za kciuki!
My po badaniu, na szczęście udało się zrobić - młoda nie spała od 2:10 i była bardzo dzielna, tylko w samochodzie przysypiała, musiałam ciągle walić grzechotką o fotelik, żeby głośniej było, bo samo grzechotanie nie dawało rady... No i przysnęła na kilka minut chyba, jak zatrzymaliśmy się na chwilę tuż przed wjazdem na autostradę, bo mnie porządnie zemdliło:( Śpiąca była, ale od razu się obudziła, jak pani jej kabelki podłączała, potem zasypiała znowu 40 minut i znowu kabelki podłączane, wierciła się mocno, ale nie obudziła się.

Aob, takie badanie słuchu we śnie dlatego, że mała ma zwężone przewody słuchowe i do tego osłabione napięcie, więc chyba wszystko lub prawie wszystko wiotkie, nie tylko mięśnie, ale i chrząstki, no i to badanie przesiewowe, które robią po porodzie nie wyszło. W sierpniu mieliśmy to ABR we śnie i wynik był 30dB (norma to 20), teraz miała być kontrola, bo układ słuchowy dojrzewa jeszcze u takich małych dzieci i była szansa na poprawę, niestety wynik taki sam, ale lekarz mówi, że to tak niewielka różnica, że nie będzie przeszkadzało w rozwoju mowy (z bliska słyszy szept, z większej odległości już tylko głośniejsze dźwięki). Więc ogólnie nie jest źle, choć nie idealnie, ale cieszę się, że mamy to za sobą i że się nie pogorszyło, a widzimy sami, że dużo lepiej teraz reaguje na dźwięki niż kiedyś.

Ogólnie to dzień fatalny, bardzo zmęczona byłam, a nie potrafię spać w dzień - położyłam się po powrocie, ale po 30 min. wstałam, bo tylko się wkurzałam, że leżę i nie zasypiam. Obiad cały zwróciłam, łeb mi pękał.
Dziś nic nie robię - mąż zrobi jajecznicę, a na potem mam lody:)

Pterusińska, super, że udało się w końcu z tym zwolnieniem :)
Milagros, a może blat zbliżony do koloru zlewu?
Keejti, cierpliwa jesteś, powiedziałabym coś takiej ciotce ;)

Wstrzymują mu na 6 miesięcy :( i ma się leczyc po 6 miesiącach kolejne badania .... szef go przeniesie na inne stanowisko .
Piesek dostał antybiotyk w maści i poszedł wymaz do badaniA

Linka, masakra :( Ale skoro stan zdrowia jest taki, to moze lepiej, że tak się stało, niech zadba o siebie... Może za długo lekceważył swoje zdrowie i mogłoby się to źle skończyć... Całe szczęście, że szef go przenosi i nie straci pracy. Oby doszedł do siebie przez te pół roku.

Linka dobrze i niedobrze z tym prawkiem. Suma sumarum nie jest najgorzej bo. Ie straci pracy a zadba o swoje zdrowko. Moze to bedzie dla niego lekcja na przyszlosc aby nie lekcewazyc swojego stanu zdrowia...
I kciuki za pieska trzymam. Niech sie szybko kuruje

Milia tak to jest jak się do lekarza niechęć iść :)
Botwinka się na Targu pojawiła wiec dziś zupa botwinkowa z młodymi ziemniakami u mnie , ymm pycha .. kupiłam sobie koszulkę z mopsikami bo to moja mania i chyba już niezbyt dobrze wyglądam w rozmiarze s , brzuszek widoczny gołym okiem ;)

Princeseczka napewno go zmobilizuje juz był u szefa bo jego żona lakarzem rodzinnym jest i leki wykupił , a karę ma bo pracował 5 godzin dziennie bo jeździł i tylko trasę miał swoją zrobić a teraz 8 godzin będzie na magazynie za te same pieniądze ... wiecie co nie mowie na to nic olalam to , i jest przerażony i się pyta jak to możliwe ze spokojnie do tego podchodzę i ciągle przeprasza , powiedziałam ze i tak konsekwencje swojej głupoty poniesie wiec po co się stresować mam

Linka, najważniejsze, że się zmobilizował. Zdrówka również dla pieska :)

Mojemu mężowi ostatnio wyszedł stan przedcukrzycowy i za wysoki cholesterol, strasznie się zdenerwowałam. Ale widzę, że sam odstawił cukier (słodził 2 łyżeczki, a dużo herbat dziennie pił), choć wcześniej go przekonywałam, żeby przestał lub choć ograniczył do 1, no i stara się pilnować, co je. Wcześniej np. codziennie ser żółty i często majonez, ale też ogranicza już. Zobaczymy jak kolejne wyniki wyjdą...

Wróciłam z tych niby targów. Kupiłam Julkowi kubek antypoślizgowy taki otwarty żeby się uczył i pierdolki typu uszczelki itp. Drugi kubek gratis dostałam.

Oglądałam wózki i foteliki. Rabat niestety tylko przy zamówieniu dziś lub jutro a na juz nie mam kasy.
Oglądałam tego Baby joggera choć go znam i ten chicco Urban i mnie zainteresował

reklama
Hej dziewczyny. U nas dzisiaj dzien leniwca :) nic kompletnie mi sie nie chce. Jedyne co zrobilam to domowy pasztet do smarowania bez watrobki :) wyszedl pyyyyyyszny , jak ktoras lubi pasztety to dam przepis :)

Do góry