reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

My juz po obiedxie i spacerze. Dziewczyny a ja teraz to bym drozdzowkę swojska zjadla. .. mam truskawki i dałabym je na górę. Ma któraś dobry przepis please... drożdże tez kupiłam. Lilith ale się uśmiałam ze ten jeden mniej masy nabiera :) ja też mam małą asymetrie;) ja chyba bym padła ja bym takich sąsiadów miała. Ja mam takich dziwakow, ale starych, nie ruszają się za dużo z domu :)

reklama
Ja nie mam nigdzie zapisanego i drożdżowe z neta robię zawsze. Ale z owocami to częściej takie ucierane bo szybsze no ale nie ten smak. Coś jak na fale Dunaju z masłem.
A i też mam asymetrie od zawsze mąż mówi że jednego za dużo macal haha

Ja mam też pełne szafy słodyczy ciastek batalii i lody w zamrażarce i owoce różnej maści, ale co z tego jak tej drozdzowki mi się zachciało noooo

Karmelki hit dzisiejszego dnia hehe, babcia mi takie robiła....

Link do: Moje Wypieki | Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką
Ja drożdżowe z tego robię tylko bez skórki z cytryny i daje cukier waniliowy a mniej zwykłego.

A to z owocami z takiego z tym że ja mam w zeszycie 5 jajek i jak jest za gęste to troszkę mleka. I ja ubijam pianę a oddzielnie żółtka z cukrem + masło i wtedy wszystko dodaje a na końcu ta pianę.

Ostatnia edycja:
Mo fajnie wygląda. No właśnie ja rzadko kiedy na allegro coś sprzedaje no ale nie ma wyjścia. Myślałam o komisie ale 60 zł i oni pewnie specjalnie nie polecają.

A jak jesteśmy w temacie słodkości to już wiem co b zjadła. Mam przepis na cookies amerykańskie z kawałkami czekolady. Jak nam kiedyś ciocia z Kanady zrobiła to zniknęły w momencie i od tamtej pory dość często się robi.

Edit narobie Wam smaka, swojski pasztet jeszcze ciepły mmm

Ostatnia edycja:
Katerineczka ta stronka od Keejti jest boska, my tylko z niej pieczemy. Wejdź na drożdżowe albo bułki na słodko i wyszukaj co chcesz. Smacznego!
Ja bym te cycki murzynki zjadła och ach.. Ale fale Dunaju tez są czadowe..i mega proste..
Keejti, ja normalnie przed ciążą moim co drugi dzień pieklam ciasta, albo codziennie drozdzowka czy inny deser. Dzień w dzień pieklam albo deser szykowalam. Myślę, że wrócę do tego jak się w pełni lepiej poczuje. Jeszcze musze tort próbny dla córki zrobić do szkoly, bo co roku obowiazkowo nowy.
Tak samo pieczywo.. Ja ogólnie nie toleruje kupnego.. Nawet ciastek, wszystko domowe.. Marzy mi się juz wrócić do tego.
Co do pasztetu to od dwóch tygodni jem taki na sniadanie z wasa..Nic innego nie przelykam, wiec i Tobie smacznego.

Chybaxz braku laku chipsy zjem hihi.

Co do sukni to nie pomogę.. Ale zmywarka fajna sprawa, uzywalam jeszcze bez dzieci i inaczej sobie nie wyobrażam..

Oj tak kanapki świeży chlebek pasztet i ogórek mi weszły.
Pewnie ze swoje najlepsze. Ja teraz bez piecyka to dupa trochę.

A ja cały czas bez zmywarki bo wynajmowane to raczej bez takich rzeczy i żyje ale nas mało choć sporo gotuje to nieraz cały zlew się nazbiera

reklama
Hej hej ja na szybko, bo caly dzien poza domem :-)

Keejti ciesze sie, ze przypadlo Ci do gustu :-)
a suknia to i allegro i moze jeszcze raz olx...

Ja wchodze w miseczke C dopiero, ale dla mnie to juz duzo hehe:-)

Nakupowalam sobie dzis slodyczy tez... a jutro te karmelki zamierzam robic:-)

Jutro z ranca mam wizyte :-) ide spac i zleci:-)

Dobrej nocki :-*

Do góry