reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Napisałam i mi znikło.
Czesc;)
Lilith ja często robię i pyszne w tych silikonowych foremkach a jak dla siebie to w kubku. Tylko trzeba mikrofale wyczuć.

Aob dzięki i też kciuki:)

Linka ja bym chciała badania a nie na szybko:p
A u nas ładna pogoda.

No i ja przeczuwam dziewczynkę.

reklama
Keejti byłam w czwartek u niej i miałam usg itd dziś to i tak na NFZ idę do niej po l4 i skierowanie na prenatalne wiec na badaniu na koźle mi nie zależy . Wiadomo położna mnie zważy zmierzy ciśnienie ale nie sądzę żeby w 13 tygodniu była potrzeba zaglądać tu i tam .. wystarczy mi jak serduszko usłyszę :)

Witam wszystkie mamusie po kilkudniowej rozłące.
Nie mogę się z niczym wyrobić stąd ta moja nieobecność.
To najgorsza ciąża jaką do tej pory przechodziłam. Czuję się ostatnio codziennie tak jakbym w kamieniołomach pracowała. Ledwo żyję normalnie i na nic nie mam siły.Najchętniej to bym z łóżka nie wychodziła. Wybrałam się w sobotę z córką do galerii Krk,trochę pochodziłysmy , dzieci miały jeszcze plac zabaw po południu obiecany i nie byłam w stanie z nimi wyjść. Emek musiał s iść. Trochę Was dziś poczytałam ,piszecie o pieczeniu ,a ja ledwo w weekend mam siłę obiad ugotować, dobrze że teściowa jest z nami w tyg. to gotuje. Czuję się jak jakaś wyrodna matka i żona. Za stara chyba jestem na ciążę.
Od przedwczoraj w ogóle nie mam mdłości i stąd pytanko-czy 10 tydzień to nie za wcześnie na ich koniec? Niby fajnie że już mnie nie męczą ale od razu czarne myśli zaczęły mi po głowie krążyć.
Postaram się wdrożyć od nowa i pisać juże ma bieżąco. Sorki że tylko o sobie,następnym razem obiecuję poprawę.
Miłego dnia mimo tej paskudne aury.

Ojej ja juz drugi raz morfologia i mocz dziś pewnie 3 raz mnie wyślę . Wkurza mnie ta baba ale co do badań to mi wszystko zrobiła od początku samego 7 marca juz miałam kartę ciąży z większością badań

No a ja karty nie mam nic ale co zrobić tak trafiłam. Zobaczymy jak dzisiaj i czy na prenatalne umowi.
No i pomóżcie co na obiad. Tylko mi siedzi w głowie karkówka w sosie albo schabowe ale jakoś mi nie podchodzi i jedno i drugie

Keejti mój gin też długo karty ciąży nie zakłada. Chyba dopiero ok.14tygodnia tamtym razem.Podobno część lekarzy tak właśnie robi.
Ale że żadnych badań Ci nie zaleca to już przeginka.Może chociaż morfologie i mocz zrób sobie prywatnie. Koszty nie są duże

Mama czwórki tez myslalam ze mi przeszło bo miałam 3 dni spokoju az do wczoraj , dzis mnie tylko muli i tez jestem wiecznie zmęczona czuje sie jakbym miała jakies stanu depresyjne bo tylko bym spała i cieżko mi sie zmobilizować so czego kolwiek

reklama
Dziewczyny, zazdroszczę Wam tej energii. Ja się czuje totalnie wypompowana. Mam wrażenie, że gdybym mogła tylko bym spala.

Aob mi powiedziała na ostatniej wizycie ze facet będzie.

Keejti my się też ciągle dogadać nie możemy, ale to przez hormony. Jak przetrwamy ciążę to już z górki będzie.

Co do wesela, to u nas zgodnie z tradycją płacić mieli moi rodzice, tylko ze tak się zaczęło rządzić ze zrezygnowaliśmy z tego. Sami kupiliśmy sobie obrączki, sukienkę wypożyczalam i wzięliśmy ślub bez wiedzy rodziców :-)

Keejti mi na pracę jelit zwykle pomaga babka jajowata + płesznik ale to jest takie śliskie jak się pije, i teraz w ciąży nie jestem w stanie przełknąć.

Lilith ja też właśnie nie wiem jak to będzie z synkiem gdy pójdę rodzic...

Do góry