reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Juz czasami miałam wrażenie ze to faktycznie ja wymyślam...
Ale jak chodzić nie mogę lub wymiotuje całe dnie to uświadamiam sobie ze chyba jednak coś jest nie tak

reklama
No daj spokój w takim miejscu. Ja tylko w kawiarni tej MC Cafe nie w MC donalds to trochę inaczej bi raz na jakiś czas kawę zrobię jednak trochę lżej tyle że czasem tam przy lodach deserach ale do kuchni się nie dotykam. A jakbym miała styczność z kuchnią to od pierwszego dnia bym poszła.
Może spróbuj czasem trzeba sklamac. Ja bym chyba zadzwoniła właśnie ze np zemdlalas w pracy i szef ci każe donieść zwolnienie i ew o wizytę u gina albo jakiegoś kierownika i się kłócić o swoje. A masz tam umowę o pracę?

Kejti, ja właśnie cały czas na kuchni i kasie. A przez 8 godzin nawet 5 minut na przerwę nie mam ( jako kierownikowi zmiany nie przysługuje mi pół godzinna przerwa)
Pracuje tam od 2 lat i od samego początku mam umowę o pracę, bezterminowa na cały etat. A i tak teraz szef idzie mi na rękę i pracuje 4 zamiast 5 dni i czasem dostaje krótsze zmiany np 4-5 godzinne.

Nie wiem u mnie to jest tak że jak przynosze zaświadczenie o ciąży to muszą ci dać max 8h u przerwa w połowie pół godziny nie ważne jakie masz stanowisko i tam dużo innych zasad

Koalka mam nadzieję bo już zaczynam mieć dość takiego samopoczucia zjem coś źle nie zjem jeszcze gorzej. Robię śniadanie biegam do kibla, obiad tak samo. A zakupy to już czasami porażka chodze po sklepie i mnie ciągnie.

Lilith no to mamy przewalone ale i ciebie już niedługo 2 trymestr więc bliżej jak dalej ja zaczęłam już 9 tc więc ten najgorszy też etap. Powiedz co jesz bo ja już dla siebie nie mam pojęcia
U mnie przełom 8/9 tydzień ciąży to było apogeum mdłości i wymiotów. Wymiotowałam i wyłam a najgorzej było wieczorem i w nocy odbijanie, musiałam spać na siedząco. Każdy ma inaczej ale jeśli czujesz że jest gorzej niż wcześniej to prawdopodobnie już końcówka mdłości u mnie właśnie tak było.
Ja zanim wstałam to albo jadłam banana żeby podnieść cukier albo jablko bo zabijało mi metaliczny smak po obudzeniu. Zero mięsa i smażonego nawet kotlecika nie mogłam zjesc bo cierpiałam 2 dni po nim. I nic co było doprawione ziołami bo też mi się odbijało. Jogurciki jadłam- activie jakoś mi regulowała prace żołądka, platki owsiane z jogurtem i miodem, wszystko takie lekkie musilam jeść. Wiele razy skusilam sie na frytki bo ślina mi kapała ale później 2 dni wyjęte z życiorysu - tylko ja i ubikacja. Teraz jest o niebo lepiej, bfak wymiotów i mdłości ale nadal mam obrzydzenie do wędlin.

Dziewczynki! Moje maleństwo ma 15mm :) serduszko pyka:) <3 jestem szczęsliwa, wg USG 7 tydzien 5/7 dzień.
jestem przeszczęśliwa!

Lekarka kazała mi przyjśc na wizyte 4 maja , a pozniej jeszcze na prenatalne.
Przepisała mi dupka mam brac 3 x 1,
Super uczucie usłyszeć serduszko. Ja swojego kropka usłyszałam w szpitalu poraz pierwszy przy krwawieniu, mało pozytywne ale piękne to było.
15mm to ja miałam w 8tyg, wogóle moje maleństwo jest leniwe i nie chce szybko rosnać, nie wiem czemu mama taka kobyła wysoka 177cm, może poszlo w tatusia który jest niższy i drobniejszy :laugh2:

reklama
Pterusinska zmień lekarza. Jak źle się czujesz i zawalasz pracę to musi dac Ci zwolnienie bo jest za Ciebie odpowiedzialny...
Edit. Idz do rodzinnego i powiedz jaka jest sytuacja, oni tez wypisuja chwilowo.
Dobra już wszystko doczytałam :/ lipe masz Trzymam kciuki
Maleducada wczesniej tesciowa, obecnie małż . W domu będę miała ten komfort ze pójdę do wc kiedy chce, zjem jak będę glodna i przycupne na tyłku choć na chwilkę. Zaczyna się ciepło i spacery pójdą w ruch
Już wszystko przeczyscil, co tylko się dało i dalej zawiesza się, chociaż nie na każdym praniu. Ja mam pralkę i suszarkę w piwnicy a jak ciepło wieszam na zewn także u mnie też dosyć często chodzi
Ivi koniecznie pochwal się tortem, a może masz jakiś przepis na smaczny torcik. Zbliżają się mojego syna urodziny...
Mania super :) graciory
No to pojadłam sobie spaghetti i teraz męczy mnie. Szlag by to wziął :(

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry