reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Dziewczyny sumie to dlaczego nie powinno się chodzić w butach na obcasach? Ja tylko takie noszę no chodzę tylko w sukienkach itp. a od stania 9h na nogach w płaskich bardzo bolały mnie nogi..

reklama
Lilith - mnie nie kłuje brzuch, ale straszliwie rwą mnie plecy - dokładniej krzyż, od wczorajszego popołudnia. I zastanawiam się od czego to może być? nigdy wcześniej tak nie miałam :/

Aob dobrze ze jest pęcherzyk, rozwija się a to najważniejsze, ja to bym za tydzień poszła do Gina.

Dziewczyny u mnie z najmłodsza też biło serduszko 5 tyg i 6 DNI, teraz widać jest tak samo ;-), kochane w środę Z usg u mnie było 4,2 tyg a w niedziele po 4 dniach już 5,6 tygodnia.

Ivi jak się czujesz?

Emka oj tak ja kurze potrafiłam dziennie zcierac, teraz robię to raz w tygodniu w sobotę ;-), taki odwyk od porządków nadmiernych nam się przyda.

Lilith weź Ty już nic nie czytaj ;-), dobrze że wzielas dupka, 3 mam kciuki aby udało Ci się go więcej zdobyć.

Ja biorę luteine 50 dowcipnie 2x2 ale i tak cześć wylatuje jak się rozspusci.

Ja odpoczywam ;-)

dorota - czuje się grypowo :) ale mam nadzieje że mikstura (czosnek+miód+cytryna) da radę

Martwi mnie ten ból krzyża :( boję się że może to znak że coś się złego dzieje :(

Ivi krzyż może boleć, w każdej ciazy to przechodzilam, teraz tez a jak czuje to się stresuje.. Z tym, ze ja mam ogólne problemy i fizjo zlecone. Polozylam się na chwilke i jest lepiej.niby człowiek wie już co może być a i tak się denerwuje haha. Niedlugo zbieramy się pi core do szkoly i później jakiś spacer.
W zeszłej ciazy bylam tez na ang.forum a ze dalej jestem to dolaczylam do list. To był chyba błąd.. Tam się same nakrecaja i każda po poronieniach etc. Czytam i każda juz teraz musi mieć mega objawy bo inaczej klapa etc no masakra.. Jak tak ma tam relaks i pozytyw wyglądać to ja dziękuję.

Ivi jak ten krzyż Cie boli? Łamie Cie? Tylko na środku na kościach u dołu czy po bokach tez? Bierzesz magnez? A jak się polozysz na boku lub całkiem na plecach to trochę pomaga?

U mnie klucie mniejsze, pamietam te igły ze starszej ciazy ale to było w juz starszej.. Jeszcze jajniki zabola ale to też normalne.
Ostatnio pidbrzusze nie bolało to myślałam czy to źle? Teraz pobolalo to tez się człek martwi haha.

Ostatnia edycja:
Dziewcxyny 1250 moja beta. Kamień z serca normalnie. Wpasowuje się w 5 tydzień. Aaa i przeniosłam wizytę na następny poniedziałek. Tez chce chociaż ten pecherxyk zobaczyć, a według tego co napisalyscie na pewno już bedxie, prawda. ?

Dziękuję za kciuki przydały się :-) :):-) :):-) :)

Katerineczka gratuluję, sliczna betka. Myślę, że w następny piniedzialek to juz serduch może być, bo będziesz miała 7 tydzień wedle suwaka.
Zbieram się powolnie.

reklama
katerineczka cudna beta :D dobra decyzja co do wizyty - ja jestem na bank pewna że mnie moja gin nie będzie chciała widzieć przed skończonym 8 tygodniem, jeśli wszystko będzie ok ;) Bo ona lubi już konkretne serducho, pomierzyć dzidzia i wtedy kartę ciąży założyć :)

Że też dzieciaki chore no.. bo chętnie bym sobie tą betę powtórzyla.. ale poczekam grzecznie i najwyżej pod koniec tygodnia zrobie. Wg kalendarza to mega wcześnie u mnie jest, nie ma co się nakręcać na nic, bo i tak na obecnym etapie nic nie poradzę ani ja ani ewentualny lekarz.

Lilith boli.. z krzyża :) jak leżę albo wygodnie siedzę, albo się odpowiednio wyprostuje, to nie boli nic. Ale inaczej to masakra :/ pochylanie się by najmłodszej zmienić pieluszkę to ból potworny ;)
aha - co do dupka, to ja brałam go w sumie w każdej ciąży, ale dopiero po wystąpieniu pierwszych plamień.

Do góry