reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Hej hej dziewczyny przepraszam, ze tak dlugo sie nie odzywalam, ale musialam mlodego odebrac od babci i jak mnir zobaczyl to zaraz sie przykleil :-)

Ogolnie duzo sie rozwinelo, ale serduszka jeszcze nie bylo widac/slychac... i to wskazuje na dobrze rozwijajaca sie.ciaze, ale.... moj pecherzyk jest "nie ksiazkowy", bo jest podluzny a nie okragly i mowi, ze to nie jest do konca w porzadku, ale jeszcze moze sie zmienic, albo tez taka budowe ma macica, ze pecherzyk inny... no i oczywiscie nie pocieszylo mnie to, wiec zaraz po powrocie odgrzebalam usg z pierwszej ciazy i co prawda tamto bylo w tydzien starszej ciazy robione, ale tez byl mega podluzny.. takze jestem dobrej mysli, ze po prostu taka moja "uroda" a na kolejna wizyte mam za dwa tyg, ale chyba musze isc w przyszlym, bo mam kiepska sytuacje z praca i potrzrbuje l4 juz wlasciwie od soboty-srody.. nie wiem ile mam jeszcze ulopu..

Ja na szczescie pedantycxna nie jestem, wiec duzo odpoczywam :p

A co do zakupow to tez zazdroszcze, bo ja to tez typowa matka jestem i tylko mlodemu bym kupowala nawet za ostatnie pieniadze hehe;-)

Katerineczka &&& za bete

reklama
Tez juz bym go brała, mimo iż dawka 10mg.. Mniej niż lutki. Ale popatrz.. Nie starczy nawet na pełny miesiąc. Dzis kończę 5tc a jak nie załatwię nic na kolejny miesiąc to wpadnę w panikę. Pierwsza ciaze straciłam w 7-8tc, wiec to dla mnie krytyczny czas i akurat byłabym bez.. Tez boje się o ten progesteron..Bo może być wszystko dobrze ale wystarczy ze jest za mało produkowany i klapa.. Pimysl, z drugiej strony kobiety tu w uk w zasadzie nigdy go nie dostają.. Oj no nie mogę się zdecydować..
Z tym sprzataniem i robota to tak czy inaczej musimy się ograniczyć, choc jak ja widzę plamę to szaleje i musze wytrzeć..Nie chce się na ogolnym rozpisywać, bo u mnie to tez inny problem..taki psychiczny..
Dexter się nazywa i jest z 24 lipca, taka datę sobie na cc wybrałam. Miałam termin na sierpień, dwa tyg.pozniej.
Zjadlabym coś ciepłego hmmm ale pomysłu brak.

Migduch a masz może paypala? I wyslalabys mi do UK?

Hej hej dziewczyny przepraszam, ze tak dlugo sie nie odzywalam, ale musialam mlodego odebrac od babci i jak mnir zobaczyl to zaraz sie przykleil :-)

Ogolnie duzo sie rozwinelo, ale serduszka jeszcze nie bylo widac/slychac... i to wskazuje na dobrze rozwijajaca sie.ciaze, ale.... moj pecherzyk jest "nie ksiazkowy", bo jest podluzny a nie okragly i mowi, ze to nie jest do konca w porzadku, ale jeszcze moze sie zmienic, albo tez taka budowe ma macica, ze pecherzyk inny... no i oczywiscie nie pocieszylo mnie to, wiec zaraz po powrocie odgrzebalam usg z pierwszej ciazy i co prawda tamto bylo w tydzien starszej ciazy robione, ale tez byl mega podluzny.. takze jestem dobrej mysli, ze po prostu taka moja "uroda" a na kolejna wizyte mam za dwa tyg, ale chyba musze isc w przyszlym, bo mam kiepska sytuacje z praca i potrzrbuje l4 juz wlasciwie od soboty-srody.. nie wiem ile mam jeszcze ulopu..

Ja na szczescie pedantycxna nie jestem, wiec duzo odpoczywam :p

A co do zakupow to tez zazdroszcze, bo ja to tez typowa matka jestem i tylko mlodemu bym kupowala nawet za ostatnie pieniadze hehe;-)

Katerineczka &&& za bete
Boże ja nawet nie wiem jaki miałam w poprzedniej ciąży :D i chyba dobrze że nie wiem bo bym doszukiwala się wszystkiego do czego mogłabym się doczepic :)

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Aob66 A który tydzień u Ciebie dziś ? Korzystam z forum głównie przez telefon więc nie widzę waszych suwaczkow :

Lilith ja bym tez teraz zaczela brac, bo jednak teraz jest najgorszy czas...pozniej bedzie pozniej a teraz nie bedziesz sie stresowac..a co do cytologi to moj gin naraziw nic nie mowil a sama zapomnialam zapytac:-\

Gosia dawaj test :-!

Edit.

Ja jak uspie Malego to bede roboc spagetti :-) ale.mi slinka cieknie :-!

Tez juz bym go brała, mimo iż dawka 10mg.. Mniej niż lutki. Ale popatrz.. Nie starczy nawet na pełny miesiąc. Dzis kończę 5tc a jak nie załatwię nic na kolejny miesiąc to wpadnę w panikę. Pierwsza ciaze straciłam w 7-8tc, wiec to dla mnie krytyczny czas i akurat byłabym bez.. Tez boje się o ten progesteron..Bo może być wszystko dobrze ale wystarczy ze jest za mało produkowany i klapa.. Pimysl, z drugiej strony kobiety tu w uk w zasadzie nigdy go nie dostają.. Oj no nie mogę się zdecydować..
Z tym sprzataniem i robota to tak czy inaczej musimy się ograniczyć, choc jak ja widzę plamę to szaleje i musze wytrzeć..Nie chce się na ogolnym rozpisywać, bo u mnie to tez inny problem..taki psychiczny..
Dexter się nazywa i jest z 24 lipca, taka datę sobie na cc wybrałam. Miałam termin na sierpień, dwa tyg.pozniej.
Zjadlabym coś ciepłego hmmm ale pomysłu brak.

Migduch a masz może paypala? I wyslalabys mi do UK?
Lilith ja mam duphaston 10mg. Możesz mi wytłumaczyć jaka jest różnica między luteina? I czy te 10mg jest wystarczające? Nie dziwię,że się boisz ja pierwsza ciążę stracilam równo w 8tyg w terminie kiedy wypadałaby mi miesiączka i też się go obawiam.

Boże ja nawet nie wiem jaki miałam w poprzedniej ciąży :D i chyba dobrze że nie wiem bo bym doszukiwala się wszystkiego do czego mogłabym się doczepic :)

No mnie akurat to uspokoilo, ze wtedy tez taki dziwny pecherzyk mialam :-)
u mnie o ile sie nie myle to 5w3d dzis, ale ja mam nierowne cykle, wiec nie wiem..

No mnie akurat to uspokoilo, ze wtedy tez taki dziwny pecherzyk mialam :-)
u mnie o ile sie nie myle to 5w3d dzis, ale ja mam nierowne cykle, wiec nie wiem..
To nie dziwne że serduszka jeszcze nie ma :) moja lekarka pamiętam mówiła mi kiedyś że 3 dni dla tak wczesnej ciąży to dużo, a moja przyjaciółka w 5t3d też nie miała serduszka tydzień później już było widać ładnie :)

Aob, mysle ze możesz odetchnąć. Faktycznie taka natura skoro poprzedni był taki sam. Ważne by się bez powodu nie zamartwiac! Za dwa tyg.tez usg? Juz na pewno serduszko zobaczysz.
Dziękuję za radę z tym dupkiem i jak widać może zdobędę brakujący na te kilka tygodni. Jaka dawkę byscie polecily? Te 2x1? Racja chyba..Teraz mniej stresu a miesiąc to kupa czasu, do tylu osób już pisałam z zapytaniem..Mój problem to uk i przesyłka pkus komplikacja pkatnosci.

Oj ile pistow nowych, Nim ten wysyłam aż nie wyrabiam haha.

O cytologie jutro zapytam, chyba wstrzymam się do 15 bo po uplawach nic nie zostało ale globule jeszcze ciekna, wiec mogłoby falszowac badanie jutro.

Milagros, duphaston jest chyba naturalny a lutka syntetyczna. Dobrze to nazywam? Nie chce Cię w błąd wprowadzac kurcze. Wpisz kochana opis to od razu powinno być napisane w zrozumiały sposób o co chodzi. Co do dawki to właśnie nie wiem, czy tu niższa nie wystarczy poprzez naturalność. Zaraz sama piczytam.

Na odwrót haha, dupek sztuczny a lutka nie.

Aob smacznego!!!

Ostatnia edycja:
reklama
To nie dziwne że serduszka jeszcze nie ma :) moja lekarka pamiętam mówiła mi kiedyś że 3 dni dla tak wczesnej ciąży to dużo, a moja przyjaciółka w 5t3d też nie miała serduszka tydzień później już było widać ładnie :)

Dokladnie :-) w ciazy z synem tez tydzien pozniej bylo serducho dopiero;-)
ale ja poszlam ze wzgledu na niedawne poronienie i leczenie po.. teraz chcial zobaczyc czy tym razem sie.rozwija...

Do góry