reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

tzn wymienilam wszystkie ktore mam z karty ciazy,ale nie mam zaznaczone ktore kiedy. u mnie jest taka dziwna sytuacja troche. chodze do gin do innego miasta prywatnie a ona wiedziac z jakiego jestem miasta powiedziala,ze bedzie tego i tego dnia w przychodni u mnie w miescie i zebym wtedy przyszla.ale nic mi nie mowila czy mam mocz wczesniej zrobic czy nie. jutro rano w przychodni powiem,ze moja gin kazala mi tu przyjsc ,mowila,ze bedzie.
kazala mi przyjsc do przychodni do ktorej ja nie naleze. ale to jest normalna przychodnia publiczna na nfz.
ja nie pracuje,ale jestem dopisana do ubezpiecznie taty bo sie nadal ucze.
a z reszta nie jest czasami tak ,ze kobiety w ciazy sa automatycznie ubezpieczone az do okresu kiedy skonczy sie polog? moze cos wiecie.

Koalka - ja jutro zaczynam rowno 10 tydzien,ale czekalam z badaniami jak ona tu bedzie.
a czemu Ty nie placilas? masz jakas umowe podpisana przez zaklad z przychodnia czy cos w tym stylu?;)

ja sie kompletnie nie znam na tych badaniach

reklama
Marti jakoś strasznie dużo, ja gbs to na końcu samym jakos. Na stronie laboratorium powinien być cennik
szukalam,ale tam sa rozne ceny,a na stronie przychodni do ktorej ide nic takiego nie ma.
na miejscu chyba cennik bedzie. boje sie ,ze sie nie zmieszcze w tych 300 zl.
mam ewentualnie jeszcze 50 zl na koncie.ale wiecej nie da rady dac. a jak wyjdzie wiecej to co zrobie? lipa straszna. nie wspomnie juz o tym, ze jeszcze wizyty u gin itd.

nie wiem jak ja wytrzymam na czco . jak rano mam straszne mdlosci i zawroty glowy o_O
A ta przychodnia na drugim koncu miasta.
czyli chyba bede musiala kupic pojemnik na mocz w aptece i rano nasiusiac zanim mi krew pobiora?

To zrób teraz tylko najpotrzebniejsze napewno wszystkiego na juz nie trzeba. Ja mam zaznaczone morfologia mocz glukoza toxo i tyle.
A nie możesz pójść ns NFZ do gin i mieć skierowanie na bezpłatne?

Marti gin nie powiedział Ci które badania na teraz mają być? Toxo, hiv, cytomegalia, różyczka itd np u mnie w laboratorium nie są refundowane. GBS u mnie robi się po 30tc, wiem że w inni gin. robią ok 36tc. ...odczyn coombsa to chyba gin powinien zdecydować czy serio robić.. na prawdę dużo tego masz.. U mnei na początku zawsze jest krew ogólna + glukoza, do tego mocz, ja mam też przeciwciała (ale ja z męzem mamy konflikt i od pierwszej ciąży non stop mam badane przeciwciała), czasem też dodaje się np tsh, powinno być też zdaje się wzr itd..
Pamiętaj, że nie wszsytko co wypisane na kartoniku karty ciąży, robi się od razu :) lepiej ustalić z ginem co kiedy :)

no wlasnie nie powiedziala,ale ona jutro tam bedzie wiec moze sama wskaze ktore
sama juz nie wiem ..boje sie,ze sie w kwocie nie zmieszcze po prostu
Kejti u mnie nie ma zbyt dobrego gin na NFZ . a ta gin jest naprawde dobra, ma same swietne opinie, duze doswiadczenie i nie wyglada na pazerna jakas szczegolnie np jak bylam na pierwszym badaniu usg i jeszcze nic nie bylo widac i wiedziala,ze nie pracuje to powiedziala ze jesli mi bardzo zalezy to zebym przyszla do tej przychodni (wlasnie tej samej do ktorej mam isc jutro ) ona tam bedzie i tam mi zrobia bete hcg , to nic nie zaplace bo tak to bede musiala zaplacil 35 zl" takie byly jej slowa. teraz nic nie mowila o nie placeniu ale kazala przyjsc jak ona bedzie.

no zrobie tyle te co trzeba ale ja nie wiem ktore trzeba,nie mam zaznaczone. to skad mam wiedziec czy nie zrobia mi 5 tysiecy innych ;/
teraz sie bede stresowac czy mi pieniedzy starczy

Marti nie rob zadnych zapytaj jutro na wizycie ci masz zrobić i poproś o skierowanie na NFZ będziesz mieć za darmo , po wizycie podejdź do recepcji sie upewnij zapytaj o ewentualne koszty wszystko musza ci powiedzieć . Sama x siebie nic nie rob niepotrzeba ewentualnie jesli Ci zależy to krew i mocz ale i tak na jutro nie będziesz miała wyników wiec poczekaj do wizyty to zrobisz na raz po co 2 fazy chodzić naczczo i tak sie nachodzisz w tej ciazy

reklama
Dziękuje dziewczyny za zrozumienia co do teściów.

Lilith moja teściowa gotuje tylko w niedziele. I czasami w soboty, w tygodniu gotuje tylko sobie....

Ogólnie oni są dobrzy jak cos chcą.
Co do wyprowadzki za tydzień max maja być u nas montować meble. Wiec myślę ze do końca przyszłego tygodnia. Nawet nie wiecie jak się bardzo doczekać nie mogę
Co do gotowania każdy sobie to chyba nie pójdzie, bo probowalam to potrafili zjeść moja albo narzeczonego porcję. Ah skomplikowana sytuacja. Moja mama mówi,ze jestem trochę juz przewrazliwiona i uprzedzona bo co nie zrobią to źle. Cos w tym jest ale z powietrza moje na stawienie się nie wzięło.

Co do badan, Marti na wstęp potrzeba grupę krwi określić, mocz, morfologia, tokso, różyczka, HIV i żółtaczka, no przydalaby się tez kila to jest chyba vdrl no i ta cytome cos tam. Co do cumsa to jego się robi chyba w przypadku konfliktu, jeśli źle mowie to poprawcie mnie dziewczyny

Lilith węża nigdy nie kupie za żadne skarby panicznie się boje i mnie obrzydzaja tak samo jak każdy inny gad.

Aob ja mam dwie świnki, sprzatam im raz na tydzień, ale trzymam je w tym zwirku drewnianym i pod to trochę trocin żeby nie halasowaly jak chodzą. Jak biegają to trochę wywalają, ciągły dostęp do sianka do wody daje witaminę C i to tyle. Jedna jest uparta jak osioł a druga taki mieczak a z jednego miotu są :)

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Do góry