reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

ddziekuje dziewczyny za odpowiedzi zobaczymy jak jutro wyjszie. musze wstac o 7 nnie wwiem jak to zzrobie bo ww ciazy potrzebuje 10 h snu :p sorrkiza bledy, tel mi sie przycina. ide spac . dobrej nocy :*

reklama
Dziewczyny ja również uciekam spac, muszę wstać o 7 :/ dobranoc [emoji8]

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Hej ja dziś jeden z gorszych dni jeśli chodzi o samopoczucie miałam. ..

Byłam u endo no i trochę podwyższyła mi dawkę, ale koniecznie muszę to kontrolować bo jak znowu spadnie tsh to się skurcze mogą włączyć.

No i takie ten... spokoju niestety ni ma.
Ale mówię sobie ze jednego Dziedziaczka mam to i drugiego uda mi się wyhodować. :)

Aob66 ty juz na pewno spisz sorki ze tak późno pisze ale do tej pory w łazience siedziałam

Joasia w zasadzie to okres nie jest potrzebny do owulacji, ja zaszłam w ciążę mimo że jeszcze okresu nie miałam po poprzedniej.

Keejti ja bym nie panikowala, zn kilka dwulatkow właśnie niewiele mówiących.

Milagros juz niedługo z teściami, wytrzymasz. Z drugiej strony rozumiem, w końcu to facet, mój mąż też bez mięsa obiadu nie akceptuje.

Keejti Ty to masz teścia! Wow. :-)

Aob gratki dla chrzesniaka! :-)

Marti może zapytaj w laboratorium - na pewno Ci powiedzą dokładnie co masz zrobić jako te badania "do 10tc" i wiadomo co wizytę mocz, morfologia, glukoza. GBS to wymaz z pochwy ale to dopiero pod sam koniec ciąży.

Dziewczyny ja to bym chciała do 7 pospać...

To spij:d mój mąż ma pewien problem i nieraz pobudka w nocy jak dzis;/
A teraz już leci do pracy, wczoraj wrócił o 00.30 dopiero a dziś już na 6.15 j cały ten tydzień taki z życia wyjety jedynie piątek ma wolny to ja podjadę na krew

Jeszcze mam zepsuta pralkę i tyle prania mi zalega ze nie wiem kto to ogarnie. Ogarnijcie że cześć do drzwiczek do zamknięcia mi się złamała i kosztuje ponad 300zl do wiekowej pralki bo to w wynajmowanyn.

Już pewnie nie ma szans zasnąć bo głód a by się pospalo

Keejti haha ja chętnie, ale niea tak dobrze. Mój synek źle śpi. Z mężem się męczymy nocami, nie wiem czy w sumie tego spania chociaż 5 godz się nazbiera. Dziś już przed 4 pobudka taka całkiem "na dzień".
A z ta pralka to co właściciel mówi? Sami macie płacić za cześć?

A w dzień nie odsypia? Może za ciepło czy za zimno

No wiesz to moj mąż złamał to takie naprawy to raczej sami powinniśmy. Za te pieniądze kupię lepsza pralkę używana, szukałam tej części używanej ale jest tylko jedna na all od podobnej i chyba zaryzykuję może będzie pasować bo mam taki przestoj, m wszystko ręcznie pierze ale to nie to samo

Maleducada pewnie byś właśnie wtedy dostała okres, bo ja byłam u gina jeszcze bez okresu na wizycie i mówi, że widzi że było owu, no i faktycznie za niedługo dostałam okres.

Marti z badań trzeba zrobić:
Morfologia, cukier, mocz, wr, tsh, odczyn coombsa, grupe krwi (musisz mieć ją na papierze na przyszłość), toxo igg, toxo igm, różyczka igg, HCV (czyli zoltaczka), HIV.

Reszte robi się sukcesywnie w kolejnych etapach ciąży lub nie robi w ogóle. Np.cytomegalii raczej się już nie robi. Bo jak pisałam już wcześniej, nie ma to sensu, tylko ew.niepotrzebny stres.

Te pierwsze z listy do tsh możesz mieć na nfz i nawet lekarz rodzinny może Ci dać skierowanie. Reszta to różnie. Ja płaciłam za wszystko. Wyszło mi w diagnostyce 259,35 już po zniżce 5% z kartą stałego klienta.

A siku to staraj się wytrzymać jak najdłużej. Potem do kubeczka. Ja w domu daje jeszcze na chwilę do lodówki zanim wyjdę. Ważne żeby był środkowy strumień, czyli nie od pierwszego siknięcia, ale jak już troszkę poleci.

Lilith wow. Jestem pod wrażeniem Twojego ZOO, ale takie pupile to nie dla mnie.

reklama
Cześć :) mój maz sie zlitował i zawiózł starszaków, wiec ja sobie jeszcze odpoczywam bo Najmłodsza jeszcze śpi:) pije herbatę i planuje dzień :):)
Chyba zaraz siądę do kolejnej notki na bloga albo spróbuje przenieść kolejne archiwalne.. Zmiana bloga to jednak wielodniowe wyzwanie:/

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Do góry