reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Ivi mam nadzieje ze to nic złego i ze odpoczniesz.

Keejti nie martw się niczym to normalne jedno dziecko mówi w tym wieku inne zaczyna później. Moja zaczęła mówić dopiero od niedawna miała z 2,5 roku. Teraz wszystko powtarza. Ważne ze jak mówisz do dziecka to ono rozumie.

reklama
Keejti nie masz sie czym martwić. Jak mówi po swojemu to też mówi, np.dudu na słonia, czy pipi na kurczaka - to są słowa. Choć wg mnie to i tak za wcześnie żeby się czymkolwiek martwić, a ludzie niech pilnują swojego nosa. Jak będzie mieć ok.23- 24 miesiące to zobaczysz jak sie język rozwinie.

Witam sie I Ja, dzis w super nastroju i z samopoczuciem chyba dobrym. Niedlugomjedziemy do miasteczka obok po prenet dla synka, węża dostanie swojego. Właśnie maz nowe terrarium dla niego wiezie. Kupił nowke..za 15f warta 150 wiec niezły interes.

Ivi kochana, ona już dużą jest..da Ci odpocząć. Mój jest nauczony, ze dopoludnia zajmuje się praktycznie sam sobą. Wiadomo, kupa, jesc albo czasem coś podać ale bawi się sam. Uwazaj proszę na siebie i daj pilnie znać co imjak.

Kochane z ta cytologia to ja wiem, i sama nie chciałam ale na początku ciąży. Myslalam, ze teraz już można.. Idę za tydzień no i w końcu niemwiem co zrobić.. Ja nie mam wyniku sprzed ciąży..

Keejti poczekaj spokojnie. Chłopcy tez wolniej mówić zaczynają. Syn znajomej, tez długo nic nie mówił, martwilamsie dość mocno i chyba jak mial prawie 2,5 roku tomjak zaczal nadawać to juz miała dość bo wszystko i szybko, pueknie mówił.
Dex mówi dużo, składa słowa. Ale on głównie po ang. Polskie słowa to raczej co robi, otwieram, budzę, wstaje etc.i to jak z pieluchowaniem, będzie gotowy to będzie mówił.

Aob orzeszki hmm a nie boisz się alergi? Mnie zawsze mówili, że nie powinno się jeść. Nigdy nie słuchałam ale mocno ograniczalam. Sama bardzo lubię! I ostatnio się na takie zagapilam w sklepie..

Linka Ty to niezła mama jesteś, podziwiam Cię kochana ale też widzę, że dla Ciebie to ogromne szczęście i tak właśnie chciałaś.

Aob, u mnie bardzo często ten wynik moczunjest zły. Mam w domu paski do badania i jeszcze nigdy mi to poprawnie nie wyszło. Moja pigula mówi, by się nie przejmować.

Dominika jak się czujesz?

Milagros ten pępek dalej boli?

Dokładnie nie martw się u mnie było to samo dopiero teraz zaczyna już takie trudniejsze słowa. Mojej znajomej syn mając ponad dwa lata zaczął mówić. Jedne dzieci szybciej inne wolniej. Ważne jest ze tak jak pisała Joasia dziecko mówi po swojemu i czy dziecko rozumie co się do niego mówi.

Ano dokładnie a jak ludzie Ci coś gadają to olej, widocznie się nie znają a już rozumy pozjadali..

Gosia kciuki za wizytę! Ja juz się pogubilam z tymi Twoimi terminami hihi.

Ale mam dzis uszy zatkane i ta ropa..no rece opadają.. A pigoda ekstra.

Aaaa proszę o pomysł na obiad.. Co u Was dzis?
Keejti juz wiem :-)

To sie wtrącę w rozmowę o "gadaniu" - każdy dźwięk który dla dziecka coś oznacza, jest liczone jako słowo. Nie musi to być zrozumiałe dla nas:) najważniejsze żeby dziecko opowiadało/mówiło po swojemu, wtedy słowa same z czasem przyjdą :)

Lilith wow, super! Mój 6latek ma tylko swoje rybki:) (akwa80l )

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Lilith super ze u ciebie dobrze z samopoczuciem. Cieszę się.
U mnie dziś troszeczkę lepiej bo wczoraj tak mnie na wieczór wzięło ze mąż mnie do łóżka prowadził aż tak oslabily mnie wymioty. W ogóle trochę się słabo czuję Ale cóż muszę ogarnąć mieszkanie, jechać do sklepu i ugotować. Zamarzyl mi się rosół albo pomidorowa Ale na rosole

No no piękne musi mieć to akwarium 80l to duuuzo.
U nas to typowe.. Mlody i tak przywlaszczyl sobie małe akwarium, 25l po Judycie.
Ja mam swoje dwa terra, maz jedno i dwa akwa do tego. 60 i takie z krabami.
Za to moja Judyta to by chciała..ona to wszystko by chciała ale robić kolo tego to juz nie a nie na tym to polega..

Dominika rosół pycha! Ale u mnie tylko zupy.. Jak zrobię rosół to musi być i drugie..
U Ciebie tez się zacznie poprawiać, mnie jeszcze ścina ale jest coraz lepiej!

reklama
Lilith u mnie wczoraj na obiad były pyzy z mięsem, dzieciarnia się obżerała :D
Akwa ma "po mnie", bo ja wymieniłam na 300l;) tylko teraz nie mam jak go urządzić i filtrów pozmieniać i ledwo w wodzie ryby widać!:(

Zastanawiam się skąd te plamienia, skoro krwiaków ani nic tego typu nie było .. I oczywiście przy plamieniu dużo wrażliwsze podbrzusze mam.

Dominika02100 - u nas też dizś będzie pomidorowa na rosole, bo rosołek jeszcze z wczoraj został:)a pomidorówkę i rosołek młoda chętnie zjada :)

Do góry