reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Maleducada no szkoda. Ciut brakło. Wg mojego gina jesli jest ciąża już po 9 mies to można próbować.

Ja miałam niezły sajgon objawowy w poprzedniej ciąży, i pisałam już wcześniej że schudlam 15kg, więc teraz organizm mnie oszczedza, bo za bardzo nie mam z czego tak schudnąć. Czuję cały czas zamułę i brzuch pobolewa jak za długo jestem na nogach. No i pojawiają się mocniejsze zawroty głowy, ale już w poprzedniej ciąży nauczylam się nad tym panować. Grunt, że nie pawiuję ;-) i mogę co nieco zjeść, choć jem pewnie 1/3 z tego co zazwyczaj.

reklama
Lilith leżę. TZ po pizzy zabrał starszaki na rower, wrócił i ich położył także ja mialam tylko chorego Sylciaka-słodziaka do ogarnięcia.. Plamien większych nie mam, cały czas mam nadzieje ze to po prostu efekt spadku hormonów i ze szybka reakcja uratuje sytuacje. Na IP dzis i tak nie powiedzieliby nic ponad wzięcie dupka, to wole na pełne kompleksowe badanie jutro poczekać.
Właśnie żre ... chipsy. Wiem ze niezdrowe, ale taka ochota mnie wzięła ze masakra... :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Pterusinska ja nie pracuje, jestem w domu z 20m synem i 10 latka..

Aob połóż się zaraz, Widac żeś zmeczona bidulo..

Ivi chyba dobrze zrobiłaś, tym bardziej ze gorzej nie jest i udało się odpocząć. Uwazaj tylko byś się od Cory nie zarazila.. I chipsy, zdrowe czy nie ale dozwolone!!

Ja mam szal sledziowy..idę po któregoś..

Milagros - ja mam mdłości jeśli nie jem,wiec jem żeby nie mieć mdłości, wiec to chyba tak jak Ty :)

Olga, ja swoją pracę tez lubię i z jednej strony wiem, że 5-6 dni w tygodniu pracować nie dam rady fizycznie i nie będzie to bezpieczne dla maleństwa a z drugiej jakoś nie wyobrażam sobie siedzenia na zwolnieniu :D
A nawet szef kilka razy sugerował ze od maja/czerwca max powinnam skończyć pracę, a najlepiej już teraz :D

Dziewuszki praca praca, ale najwieksza i najważniejsza praca naszego życia dzieje sie teraz w naszych brzuszkach. I żadna inna praca nie jest ważniejsza ani bardziej priorytetowa :) pierwsze dwie ciąże i długo w trzeciej pracowałam non stop ( w pracy, w domu, w nocy). A potem puknelam sie w głowę i poszłam na L4 "hodować brzucha" i dać siebie dzieciom, bo dotarło do mnie co jest najważniejsze:) i nie mowię o tym by w dresie i bez make-up siedzieć w domu i gnuśniec;) tylko by cieszyć sie każdym dniem gdy możemy zbudować naszym dzieciakom najlepsze podstawy do życia ever :):)

reklama
Milagros.. Ja tez tak mam..im mniej jem tym jest gorzej.. Na początku ciąży to tym bardziej, teraz mam taki wstręt do jedzenia, ze ciężko mi coś wmusic.. Zup dużo zjadam/wypijam tak, mi się wydaje.
A rzygam czy jem czy nie, to wolę mieć mdłości słabsze.. Choć to tez od dnia zależy.. Dzis tylko dwie zupy wypiłam i tak poleciały do kibla ale pije jak szalona ciepłe herbaty z cytryna..kubek za kubkiem..i czuje się fałszywie pełna..

Wiecie co..za dużo tego syropu wypiłam i teraz mam biegunkę.. Az misie tam gotuje w srodku..

Vanessa się dawno nie odzywala i Pola i parę dziewczyn..

Ivi ja tak właśnie teraz wyglądam i nie ma szans na wysiłek z mojej strony by zrobić z tym cokolwiek. Za to jak doczekam drugiego trymestru oj oj.. Niedlugo wątek o kosmetykach i ciuchach założymy hihu bo akurat pitrzeba mi trochę dobrych rad :-)

Do góry