reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Sierota ze mnie, mogłam to zrobić przed ciąża. Teraz muszę poczekać :)

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

reklama
Ewa to rzeczywiście dobrze, że nic nikomu się nie stało.

Pewnie masz rację - wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Ale mieć drzewo z pomarańczami pod oknami i język taki przyjemny...

To chyba fajna praca :-)

Karolka bardzo współczuję. Sama byłam w takiej sytuacji więc rozumiem Twój ból. :(

Zamierzam kupić sobie urządzenie do wykrywania tętna płodu. Orientuje się ktoś z was od którego tygodnia ciąży można go używać. Tzn. od kiedy da się usłyszeć serduszko?

W koncu coś zjadlam.. Nie mogę zejść znad kibla, dzis juz 9 razy wisialam a gdzie do wieczora..
Na wizytowym pisalam o tym syropie na zatwardzenie, serdecznie polecam.
Jaki ciśnieniomierz polecacie?
Olga ja wylapalam w 8+2.
Ivi jak się czujesz?
Ja znowu zupa i z takim strachem..
I powiem Wam, ze ból zelzal juz po tym syropie.. Po cc działał cuda..
Witam nowa mamę. Napuszesz coś o sobie?
Aa I termin ustalili z @ na 8 i jakimś cudem im wychodzi 9+1 a nie 9. Coś mają kółeczko zepsute..

Jasne :)
Mam 22 lata, od kilku lat mieszkam w Norwegii i co tu dużo mówić, opieka nad ciężarnymi różni się od tej w Polsce, chociażby tym ze ciąży przez 12 tygodniem nie uważają za ciążę.. Aborcja jest legalna a wszystkie kontrolę prowadzi tutaj odpowiednik lekarza rodzinnego.
Dlatego tez dopiero w piątek mam umówionyą pierwszą standardową wizytę ( wcześniej byliśmy prywatnie potwierdzić ciążę)
W Polsce pochodzę ze Szczecina, pracuje podobnie jak kejti w fast food, i też poważnie zastanawiam się nad zwolnieniem bo praca wbrew pozorom jest bardzo ciężka.
Termin wyznaczony na 3 listopada :)

I chociaż ciąża była niespodziewaną niespodzianką to bardzo się cieszymy :))

Ewa to rzeczywiście dobrze, że nic nikomu się nie stało.

Pewnie masz rację - wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Ale mieć drzewo z pomarańczami pod oknami i język taki przyjemny...

To chyba fajna praca :-)
Heheh.... Skąd wiesz ze mam drzewo pomarańczowe w ogrodzie ? Akurat kwitnie i pięknie pachnie, szkoda ze deszcz leje ...Język kataloński nie bardzo, ale hiszpański tak:-)

Pozdrawiam Maleducada miłego wieczoru !

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Do góry