reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Iza podziwiam ze ścielas włosy ja moje mam do pasa i ledwo daje rade z rozczesaniem bo się kreca zawsze po myciu mąż mi rozczesuje , nie odwazylabym się obciąć ...

Mnie dobija dziś hormony co trochę siedzę i płacze bez powodu ...

hmm...a jak myslicie malowanie wlosow w pierwszych tyg jest bezpieczne czy nie..zdania podzielone..:)

Ja też się zastanawiam, tylko trochęza późno, bo jak już byłam a nie wiedziałam, to ściągnęłam sobie ciemną farbę i znowu zrobiłam blond :) :D
Chwile kogoś niema to się rozpisujecie ;-) ;) dziękuję za wsparcie i dobre myśli o Zuzi sterydy zadziałały i niedawno tlen odlaczyli :tak: mimo wszystko zostają nadal w szpitalu w poniedziałek mała echo serca ma i cala narada co dalej .

Cudowna wiadomość. Mała dziewczynka, dobrze że lest lepiej :)

Tak czytam wasze wpisy z ostatnich dni, przewija sie temat pracy i zwolnień. I takie mam pytanie , dlaczego tyle z was idzie na zwolnienie ? Kurczę aż sie wystraszyłam ze ja tyle pracuje a może tez powinnam zwolnić . U nas prawo pracy jest bardzo korzystne dla kobiet w ciąży ale nikt nie idzie na zwolnienie ( Przynajmniej z tych które znam) bo czuje sie odpowiedzialny za swoje stanowisko i głupio tak zostawić na lodzie firmę bez wyraźnego powodu. A jak sie złe czuje czy coś to nie muszę iść na zwolnienie tylko powiedzieć ze nie przyjdę ale załatwię wszystko z domu.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ewa, dobrze piszesz, ale nie dziwię się dziewczynom, które idą na zwolnienie - wierzę, że idą bo taka jest potrzeba. U mnei w pracy i pracodawca jest bardzo OK i jednocześnie pracownicy są w porządku - jeden drugiego szanuje. Pracodawca naprawdę troszczy się o pracownika a pracownik z drugiej strony jest lojalny i nie robi jaj.

Ale fakt zarazki to nie jest dobry pomysł

Ah u mnie od dziś akcja uczymy dziecia na nocnik

Trzymam kciuki. Ja nauczyłam moją większą na wakacjach w lesie ;-) gdzie można było ściągnąć pieluchę i koniec tematu :)

Dziewczyny trochę nie na temat ale już nie wiem co robić..a mój P wcale nie jest pomocny :p a chodzi o włosy..mam blond boba od x czasu i chce coś zmienić..tzn żeby bob został ale żeby działo się tam coś wiecej.. Jakos z kolorem poszalec ..obejrzalam full zdjęć i nie wiem..do radzicie?:) wrzucilam plik żeby było lepiej widać bo na profilowce słabo:)

Ładnie wyglądasz. Uwielbiam takiego boba. Sama chyba sobie takiego zrobię, podczas ostatniej ciąży i po porodzie miałam paskudną fryzurę, nie cierpię oglądać zdjęć z tamtego okresu i tym razem nie chcę popełnić tego samego błędu i być taka zmarnowana na każdej fotce ;-)

Ja też myślę ciągle o tym detektorze,poczekam do wizyty 15.04 i wtedy zdecyduje :)

Co do włosów mi się marzy coś takiego
uploadfromtaptalk1459596335724.jpg

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Załączniki

• uploadfromtaptalk1459596335724.jpg
    uploadfromtaptalk1459596335724.jpg
    36,9 KB · Wyświetleń: 209
Ja tez na naturalne nie mogę sobie pozwolić bo co z siwcami zrobię? A już miewam niestety. Póki co wyglądam jak siedem nieszczęść ale ogólnikowo, wiec włosy mi w tym nie przeszkadzają. Potem zaszaleje hihi.

Ja mam ten Sonoline. Z tym, ze mi służył juz w poprzedniej ciazy. Tekila Ty masz już dużą ciaze.. Ja słyszałam wczoraj i dzień wcześniej tylko wylapalo, to jednak 8+2.. Z czasem ruchy juz wystarcza choć ja i tak jeszcze sprawdzalam. W poprzedniej ciazy, na moim nie było opcji nie znaleźć, bo niektóre myślą, że to mega stres wtedy.
Pisalam juz kiedyś, że to zależy czego oczekujesz. Moim zdaniem Emkowy jest super, czuły tak samo chyba. Ale ja musze mieć ekran, bo jak coś przysłania i nie słyszysz to pokazuje chociaż na monitorze, ze tętno jest. No i głowica łatwiej szukać w konkretnych miejscach. Nasz Dex lubił uciekać.

Aob przeziernosc karkowa to NT. Określa czy dziecko może być chore, mieć zespół downa. No i przy tych prenatalnych sprawdzają bardzo dokładnie rozwój malucha, czy wszystko jest jak być powinno bo zakończyło się tworzenie narządów.

Emka baardzo się ciesze. Umnie teraz sprawdzanie będzie jak poprzednio, rano i wieczorem. Teraz czekam na męża i będziemy słuchać.
Powiem Ci, że wczoraj wymiotow brak o dziwo i gdybym nie sprawdziła to dziś bym po ścianach chodzila.. Szczególnie, że dziś o dziwo znowu póki co brak..

Z tymi włosami to jak Tekila pisała..Nie każdemu wszystko pasuje. Jakie macie typy urody?

Milagros teraz to chyba każda dziewczyna ma takie hihi. Juz była na to moda, 2 lata temu?

Ewa ja jestem na zwolnieniu, głównie ze względu na warunki szkodliwe w pracy i brak możliwości zmiany stanowiska pracy. Firma woli wysłać na zwolnienie niż ponosić odpowiedzialność ewentualnego poronienia czy urodzenia dziecka z wadami. A i ja czuje się lepiej będąc w domu, nie zaryzkowalabym zdrowia swojej pociechy. Ale znam i takie mądre które upieraly się ze będą pracować Ale musiały podpisać oświadczenie ze nie będą obarczac firmy odpowiedzialnościa i są świadome ryzyka. A druga kwestia to poronienie pierwszej ciąży, teraz dostaje duphaston i mam na siebie uważać.

Hej, no teraz rozumiem. Naprawdę firmy każą podpisywać coś żeby moc pracować ? Masakra.
I co ? Wam na zwolnieniu płaca tyle samo?extra.
Dobrze zrobiłaś ! Sama nigdy bym nie naraziła dziecka.

reklama
Hej, no teraz rozumiem. Naprawdę firmy każą podpisywać coś żeby moc pracować ? Masakra.
I co ? Wam na zwolnieniu płaca tyle samo?extra.
Dobrze zrobiłaś ! Sama nigdy bym nie naraziła dziecka.

Na zwolnieniu płacą 100% wynagrodzenia, średnia z ostatniego roku jak dobrze się orientuje. Tak, jeśli jesteś w ciąży to musisz podpisać jeśli chcesz pracować, ale z tego co wiem nie na każdym stanowisku na to pozwalają.

Do góry