reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Proszę:

I jeszcze synek w HD hihi.

Mam lody i antybiotyk..połączenie idealne..

Jej..tez poprosiłam mojego o fryty.. Jest z synem na spacerze to kupi te co lubię..cora na koniach a ja w łóżku się opycham..

Załączniki

• 1459354406733.jpg
    1459354406733.jpg
    20,5 KB · Wyświetleń: 84
  • 1459354433950.jpg
    1459354433950.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 79
reklama
Marti mój jest starszy ode mnie o 9 lat
a wnioskuje ,ze jestes rocznik 92? moj jest 10 lat,a wlasciwie 10 ,5 rocznikiem 11.
ja jestem z czerwca 95 on z listopada 84. i wlasnie chcial celowac tak,zeby dzidzia byla strzelcem jak on,ale raczej bedzie skorpion ;) poki co mam termin rowne 2 tyg przed jego 32 urodzinami. to nasze pierwsze dziecko,na niego juz czas najwyzszy,hehe ;p

Princeseczka a tam widzisz?

To z prywatnego..fortunę tam zostawiłam przez całą ciążę z synkiem ale to był cud wiec kasa się nie liczyła.. Dużo mam zdjęć i płyt, teraz tez tam chodzę.

Netta no domowe chętniej bym zjadła ale biorąc pod uwagę o której wrócą to wolę takie sklepowe, dobrze przyprawione a mam swoje ulubione hihi.

netta82 - haha no mozna tak powiedziec,zycie jednak czasem zaskakuje. Nigdy w zyciu bym nie pomyslala,ze bedziemy razem . a co dopiero,ze bedziemy razem mieszkac i miec dziecko ;)

reklama
netta łap przepis :) skladniki, bezy na 2 blaty:4 białka,1 szklanka cukru (ok. 240 g),1 łyżeczka soku z cytryny,1 łyżka mąki ziemniaczanej; krem :400 g śmietany kremówki 36%,1,5 łyżki kawy zbożowej lub rozpuszczalnej,5 łyżek cukru,owoce do dekoracji.
wykonanie : ubic bialka, stopniowo dodawac cukier jak bialka sie ubija i dalej ubijac, Na koniec dodac sok z cytryny i make i delikatnie wymieszac lopatka. Na arkuszach papieru do pieczenia odrysowuję koła u mnie 22-23 cm.Piekarnik nagrzewam do 110°C (polecam termoobieg) i wstawiam blaty bezowe. Piekę (czy jak kto woli – suszę) ok. 1,5 godziny do 2 godzin. Po 1,5 godziny sprawdzam czy beza odchodzi od papieru –bardzo ostrożnie. Zostawiam by wystygła. Możesz podpiekać 2 godziny wtedy na pewno nie trzeba sprawdzać. Zostawiam by przestygła.Kremówkę ubijam z cukrem na sztywno, dodaje kawę i miksuję.Blaty zdejmuję z papieru bardzo ostrożnie Układam na paterze pierwszy. Jeśli masz śliską paterę np. szklaną to pod pierwszy blat dać dosłownie kropkę kremu, wtedy niosąc tort nie przesunie się i nie spadnie :) Smaruję kremem, przykrywam drugim, z wierzchu nakładam krem, dekoruję owocami i podaję. Tort bezowy jest najlepszy w dniu przełożenia kremem, bo same bezy mozna upiec dzień-dwa wcześniej. Mama dekorowala borowka amerykanska jak dobrze pamietam :)

Do góry