reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Linka i dobrze, każdy robi coś pożytecznego.
Moj mnie przekupil i fryty z knajpy moje ulubione w soli i pieprzu plus cebulką..uwielbiam je..jutro zrobi domowe jak jeszcze będę miała ochotę..
Co gorsza mega niedobrze mi już jest..heh..

Moja znajoma mnie właśnie tym stwierdzeniem zaskoczyła... ponoć jak była na usg to gin tylko włożyła "bolca" żeby zobaczyć czy jet pęcherzyk i szybko wyciagnęła "żeby nie przegrzać" pecherzyka. Tam to troche stary też sprzęt, ale mimo to mnie to zdziwiło.

Dziewczyny czy spotkałyście się ze stwierdzeniem że częste USG szkodzi?
Mojej znajomej tak jakis gin powiedzial mimo tego ze chodzi do niego prywatnie...

Ale dla mnie sie liczy to ze ide do gina po takim usg wiem co sie z malenstwem dzieje, ze jest dobrze itp. I dla mnie takie tlumaczenie ze szkodzi jest glupie...skad bym wiedziala ze mam krwiaka gdyby nie usg. Poza tym na usg wykrywa sie takze choroby dziecka. Znam przypadek gdzie w 5 miesiacu ciazy wykryto krytyczna wade serca wiazalo sie to z porodem w Niemczech i tam natychmiastowa korekcja. Teraz dzieciatko ma pol roku i czeka na 3 etap korekcji a w Polsce pewnie nie mialoby szans na przezycie

ale produkujecie ! :)

Migduch bardzo Ci współczuje i mam nadzieję, że szybko przekażesz nam pozytywne wiadomości.

miałam tyle rzeczy dziś zrobić, a ostatecznie zamówiłam tylko meble. agd musi poczekać, bo mało pawia tam nie puściłam. jeszcze tak okropnie pokłociłam się z moim o ile można to tak nazwać bo głównie to ja prowadziłam monolog, a on jak słup soli bo nie wiedział co powiedzieć,ba nie miał nic na swoją obronę.

frytki domowe też dziś za mną chodzą :D
śledzika nie tkne nigdy :)
ale jutro u mnie karkówka w sosie + fryty :)

co do częstego usg, też o tym słyszałam ale nie wiem ile w tym prawdy, moja mama z moim bratem miała usg kilka razy dziennie jak leżała w szpitalu. o nagrzewaniu słyszałam tylko apropo słuchania serduszka bo ta maszynka wydziela ciepło a takie maluszki tego nie lubią.

co do wielkości dzidzi, to zanim ja dotrę do swojego lekarza to rzeczywiście będzie kolos, idę dopiero 15.04
własnie zaraz Lilith wyślę Ci wiadomość :) ale juz się doczekać nie mogę tak się boję czy wszystko ok. ;x

Migduch bardzo Ci współczuje i mam nadzieję, że szybko przekażesz nam pozytywne wiadomości.

Joasia sprawdzałam ten kalkulator chiński płci, wyszedł mi chłopiec, a czuje że dziołcha będzie ;)

Dziewczyny co do usg, to ja jestem chyba ograniczona bo tak ciężko mi coś tam znaleźć, zupełnie nie wiem na co zwrócić uwagę :(

reklama
Do góry