reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Sama byłam w szoku. Do tego ciąża starsza niż z ostatniej miesiączki.

Dzisiaj chyba coś złego się ze mną dzieje :p nie mogłam normalnie zjeść śniadania, mdłości? Niby chciało mi się wymiotować, ale nie poszło. Nieprzyjemnie.

No właśnie doktorka nie dała mi posłuchać. No właśnie ja specjalnie wybrałam nową przychodnię, żeby mieli dobry nowy sprzęt :)

Tu gdzie ja chodzę też mają nowy sprzęt i gino u którego byłam na wizycie będzie prowadził mi ciążę, a na przeciwko niego jest gabinet usg , które wykonuje jego żona :) To oni otworzyli tą przychodnię w tamtym roku. Dobrze , że mają umowę z NFZ, do niej chodziłam kiedyś na usg do innej przychodni jak byłam z młodą w ciąży, spoko babka :) Zresztą jej mąż też ( mimo, że każdy mówił , że tylko jak prywatnie się chodzi to jest przyjemny) , w moim przypadku okazał się super :) powiedział , że po usg od razu mam iść do recepcji po moją kartę i z kartą do niego bez kolejki, a jak na usg będzie ok to założy mi ciążową :)

No to nie zazdroszczę, mi dopiero dziś się zaczęło. Zobaczymy.

Mam pytanie do dziewczyn, które są w kolejnej ciąży. Moja kuzynka dwie pierwsze ciąże wymiotowała i ogólnie źle się czuła i ma dwóch chłopaków, w trzeciej dobrze się czuła i brak wymiotów i jest córka. Czy można na tej podstawie przewidzieć płeć dziecka? Też tak miałyście?

Super, że znalazłaś odpowiedniego lekarza. Mnie w rejestracji nawet nie zapytali do którego chce, tylko zapisała tak jak sama uważała :p ale najwyżej po wizycie zmienię.

reklama
Palula nie sugeruj się tym :) Ja w pierwszej ciąży zero oznak ciąży i mam babę :D a teraz odwrotnie... z łóżka dzisiaj wstaję tylko do toalety , bo tak mnie mdli jak chodzę... jak leżę jest w miarę ok

Do góry