reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Moja znajoma ledwo skonczyla 18 lat, przyszla do pracy w listopadzie dostala umowe probna 3 miesieczna. W lutym jej przedluzyli na czas okreslony i 14 lutego juz poszla na l4 ciazowe. To sie nazywa miec farta :-D

reklama
To trochę zmienia postać rzeczy, ale moje Lukasza brat pracował w Holandii i jego firma tez bankrutowala.Teraz jest na bezrobociu holenderskim i nieźle na tym Wyszedł.Niestety nie wiem dokładnie co i jak.Moge jeszcze popytać znajomych, którzy pracują w de:-)

Miała farta koleżanka. Chociaż to tez dobra wola pracodawcy :-) L4 nie chroni przed zwolnieniem, niestety. Sama sprawdzałam z obawy przed utratą pracy :-)

Dziewczyny później Was doczytam bo jestem wszystko pracy i nie mam jak.
Bylam ba wizycie. U mnie dopiero widac pecherzyk ciążowy. Ciaza mlodsza. Jakos 4 tydzien

Lilith chciałaś wymioty to masz ;-), marudzisz kochana jak baba w ciąży he.
Ja pije te specyfiki co Ivi dała, wodę z cytryna, wczoraj tego czystka się napilam a na noc apap wzięłam.

Dominika jajnik ma prawo cie kluc spokojnie ;-)

Ja o tych testach nie słyszałam.

Keejti miło mi, no musze dawać rady, Rano ogarniam wszystko a później pranie i obiad, a w między czasie cały czas dzieci, teraz od 2 dni syn w domu bo chory, więc mam 2 a później 3 ;-), mój m wychodzi do pracy o 7.30 wraca o 18.30 a o 20 kładziemy dzieci do łóżek, ale kolacja i kompiel należą do m.
Jutro i w piątek szkoła zamknięta więc cała 3 w domu a m jak wyjdzie o 5.30 tak wróci o 18.30. Mój nie ma na co narzekać że coś nie zrobione bo ogólnie wszystko jest jak trzeba a tylko by się odezwał to umililabym mu życie np brakiem obiadu dla niego ;-)

Zrobiłam budyń więc z synem się zajadamy a najmłodsza śpi.

Ivi co do domu to my wynajmujemy małych domek 2 pokoje i kuchnia, jest ok z miejscem gdyby nie to żebym wilgoć jest ( walczymy cały czas ale to jak z wiatrakami bo dom nieocieplony) i stara podłoga, dziury i wieje na podłodze a to dla mnie najgorsze szukamy pomału czegoś innego ale póki co starsi są w 1 pokoju, ja z Lili w drugim a m w kuchni hi, kuchnia duża i na tam miejsce dla siebie, wcześniej ja KP i spalam z córką a pozytym m strasznie chrapie dlatego z nim nie śpię.
Jeśli tu mielibyśmy zostać to Lili dojdzie do pokoju starszych pokój duży,a ja z dzidziusiem ;-).trzeba sobie radzić. Bardzo mądra masz babcie ;-)

A to za granicą pewnie jest inaczej.
Dorota no właśnie nam by się przydało za jakiś czas coś dwupokojowe go wynająć ale tutaj domek to drogo, wogole cały czas mieszkałam w Warszawie i pod a w styczniu przeprowadziliśmy się na wschód. I powiem Wam że jak zawsze nie chciałam tak jestem bardzo zadowolona. Co prawda zarobki mniejsze ale o ile spokojniej.
Chyba dużo nas jeszcze pracuje, dawalyscie już zaświadczenia w pracy i jesteście na ciążowych warunkach czy normalnie jak do tej pory?

Dorota na wymiotki nie marudze ha ale na chorobę owszem.. Rozlozylo mnie potwornie.. Nic na mnie nie działa.. Te preparaty dla kobiet w ciąży są warte swojej ceny? U nas dużo to kosztuje..Nie wiem czy se tak ceny doluczaja czy co..
Znalazłam w zamrazalce zupę ogorkowa..może uda się zjeść..juz rozmrozona się pidgrzewa..
Mania to chyba można pigratulowac?
Co do pokoi to cora ma swój, Dex ma największy, sypialniany i tam dojdzie maleństwo.w pl jak mieszkaliśmy to Tesciowka z moim tata kupili nam flata..jak 18 lat mieliśmy..zarzekalam się wtedy po stracie ciazy, ze kolejnej nie będzie i wybralusmy takie przerobione z dwóch pokoi na jeden wielki, plus salon jadalnia i kuchnia plus łazienka. I po 2 latach cora się urodziła haha. Spala z nami do wylotu do UK, czyli niecałe 18m.

Keejti ja całe życie miastowa, od roku na wsi mieszkam i nigdy więcej do miasta ;-), wy w kawalerkę wynajmujecie? Teraz przed urodzeniem chcesz wynająć coś większego?
My dziś o 19 będziemy oglądać inny dom w tej samej wsi, tylko niestety też 2 pokoje, ale zobaczymy i będziemy myśleć,
Ciężko jest coś znaleźć na wsi bo nie ma gdzie tych ogłoszeń szukać.
A ma może któraś wiedzę czym dom drewniany jest ok, chodzi mi o wilgoć, zimę, czy w nim ciepło? Ja słyszałam że jest bardziej zdrowych, a ten co dziś oglądać mamy jest drewniany ;-), chciałbym aby tam duże podwórko było bo tu mamy maleńkie.

Lilith u mnie dziś mdłości dużo słabsze, mogłabym schizowac ale po co, z chorobą łącze sie w bólu.

Ostatnia edycja:
reklama
Jejku nadrobic Was to graniczy z cudem! [emoji1][emoji8]

Trzymam kciuki za wizyty! Zdawajcie relacje koniecznie!!!

A ja sie dalej normalnie czuje, zero objawow, bolu piersi.. No nie jest to chyba normalne ;o nawet wilczy apetyt mi przeszel :/

f2w39jcgdz0az452.png

Do góry